sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Panostusta ja pihistystä
Päätin todella panostaa kastemekkoon, mutta onnistuin sentään pihistämään juhlamekon kohdalla. Ruudullinen liivimekko vaihdetaan päälle kasteen jälkeen. Mekko löytyi KappAhlista ja koska alehinnat vielä puolitettiin jäi mekolle hintaa 4,5 €! Mekko on kokoa 68, mutta vauva antoi ihan rauhallisena sovitella sitä ylleen, eikä mekko näyttänyt päällä yhtään liian isolta. Sukkahousut ja sukat on ostettu aiemmin, sievissä sukkahousuissa on pyrstön kohdalla pitsiä ja ne on myöskin ostettu KappAhlista. Sukat ovat Benettonin.

Miraakkelista löytyi täydellinen mekko. Astuin liikkeeseen ja sanoin etsiväni näyttävää, prinsessamaista kastemekkoa. Ja se oli siinä, ensimmäinen mekko mitä myyjä näytti. Aitoa luonnonvalkoista silkkiä, kauniita käsintehtyjä pitsiyksityiskohtia ja helmikoristeluita. Helmassa on kolminkertainen kangas, keskimmäisenä muhkeutta tuovaa tylliä. Asusteena on pieni silkkinen myssykin vauvalle. Mekko oli pakko saada! Harmi, etten ole suunnitellut suurperheen perustamista. Mekon käyttöaste kun jäänee kovin pieneksi.6 kommenttia:

 1. Kaunis kastemekko! Teille tulee todellinen prinsessa!

  VastaaPoista
 2. Ihana prinsessamekko!! Kyllä pienen prinsessan kelpaa!

  VastaaPoista
 3. Oho, onpas näyttävä kastemekko. Meillä oli suvun 60-vuotta vanha, hyvin simppeli puuvillainen mekko, jossa ei juuri ollut pitsiä tai koristeita.

  VastaaPoista
 4. Täydellinen kastemekko!! Todella kaunis.
  Nyt vaan tehtailemaan tyttöjä, että tulee useampaa käyttöä. Teet tuosta sitten perintömekon, missä sitten kastetaan tyttösi lapset.

  VastaaPoista
 5. sussu: Kiitos, prinsessajuhlia odotellessa:)
  Maria: Kiitos, nyt sitten jännittää miten paljon saadaan puklua silkkikankaalle :)
  Maikko: Varmasti upea tuollainen vanha suvussa kulkenut mekko, sen arvo tulee paljon syvemmältä kuin ulkoisista yksityiskohdista! Meillä ei mitään suvussa kulkevaa pukua ole, muuten se olisi mennyt varmasti prinsessamekon edelle!
  Heidi: Kiitos! Harkitsen tässä, että säästänkö mekon lapsenlapsille (itse en taida enää montaa lasta ehtiä tekemään;)) vai raaskinko myydä mekon eteenpäin...

  VastaaPoista
 6. Ihanan kastemekon olet löytänyt! Vau! Ja on tuo ruutumekkokin varsin suloinen :)

  Mulle oli täysi yllätys, että äiti oli säästänyt mulle aikanaan teetetyn kastemekon. Toi sen mukanaan pari viikkoa Pikku E:n syntymän jälkeen. Todella ihana yllätys kyllä.

  Joten jos katsotaan kauas, kauas tulevaisuuteen, joku saattaisi olla hyvin iloinen jos säästät mekon... Ja ehkäpä vielä yllätyksenä ;)

  VastaaPoista