sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Rakkaus repii rintaa


Näin täydelliset kengät keskiviikkona kun pyörähdin Hulluilla päivillä. Nämä erottuivat keskellä kenkämerta, ylväänä ja upeana. Ruuhkan takia jouduin ihailemaan kenkiä vain kaukaa. Lauantaina tein ystäväni kanssa nopean kierroksen Stoccalla, päädyin sovittamaan näitä kenkiä ja rakastuin.Nyt sitten mietin, mitä sitä tulikaan tehtyä. Kengät ovat nimittäin hiukan liian pienet. Olen nyt kokeillut niitä moneen kertaan ja illalla saunan jälkeen sekä heti aamusta kenkä on tuntunut liian tiukalta. Välillä se taas sujahtaa jalkaan ja on ihan ok. Korko on huikea, mutta platformin ansiosta hyvä jalassa. Järki sanoo, että kengän pitäisi olla numeroa isompi, jolloin se kestää pienen väliaikaisen turvotuksenkin. Ja jolloin se on siedettävämpi jalassa. Noin korkeaan kenkään olisi kuitenkin hyvä saada mahdutettua päkiäpehmusteetkin.

Ongelma on se, että kaikki koot olivat esillä. Jos palautan kengät en saa tilalle isompaa kokoa. Ja en ehkä kestä sitä, koska tuo kenkä on aivan törkeän ihana. Mutta en tietenkään kestä sitäkään, että kävelisin liian pienillä kengillä. Been there.


Kotona tajusin pari muutakin kyseenalaista juttua. Kengässä on aitoa nahkaa oleva ulkopohja! Okei, onhan se luksusta, mutta sanoisinko että aika epäkäytännöllistä. Vasta kotona huomasin, että kengän pohjassa näkyi jo nyt sovituksen jäljet. Missä noilla kengillä voi oikeasti kävellä?! "Kultaseni, tuossa kadulla on hiekanmuruja. Kantaisitko minut?" Enkä todellakaan ole ikinä niin kevyt kuin nuo kenkäinspiraatiokuvissa esiintyvät kukkakepit naiset.


Kiva ostaa uudet kenkärakkaudet ja huomata, että niissä on pohja jo nyt tuossa kunnossa! Olin niin huumassa, etten ymmärtänyt kiinnittää asiaan huomiota kaupassa. Tuijotin vaan kenkiä ja tiesin, etten voi lähteä kotiin ilman niitä.

Kotona huomasin toisenkin vian. Tai siis kolmannen, jos hieman liian pieni koko lasketaan yhdeksi. Joku neropatti on lyönyt kenkään varashälyttimen, joka jostain syystä on myöhemmin otettu pois, sillä kenkiä sovittaessani kengissä ei ollut mitään näkyviä hälyttimiä. Ihan selvä hälyttimestä jäänyt jälki niissä kuitenkin on. Aika ruma mielestäni.


Hiplailen noita kenkiä onnessani, tunnen samaan aikaan pettymystä ja luopumisen tuskaa, sekä suunnatonta ihailua kenkäpariani kohtaan. Täydelliset kengät, joissa on muutama vika. Eikä niitä vikoja saisi olla. Toisaalta en ehkä voi elää ilman näitä...

12 kommenttia:

 1. Kauniit on, onpa visainen pulma. Itse haudon kaapissa Miu Miun punaisia mokkasiinikenkiä, jotka ovat toisesta jalasta aavistuksen tiukat. Mutta ei halua myöskään luopua. Niin ja tätä hautomista on tapahtunut viime kesän ostoshetkestä asti...
  Minä kyllä varmaan veisin kengät takaisin juuri tuon varashälyttimen reiän takia ja myyjähän voi katsoa onko seuraavaa kokoa myynnissä toisella Stockkalla?

  VastaaPoista
 2. U-P-E-A-T! Mutta liian pienillä kengillä ei ole mukava kävellä. Jospa vielä täydellisemmät tulisi joskus vastaan? Mutta ei varmaan ole helppoa luopua!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat!
  Just tuollaiset mäkin haluaisin siskon häihin:)

  VastaaPoista
 4. Ei noita saisi jostain nettikenkäkauppojen uumenista, sitä kokoa isompaa tai ainakin ehjää?

  VastaaPoista
 5. Ihanat ovat!

  Mä tykkään hurjasti nahkapohjista, niillä on jotenkin erilainen tuntuma. Ja nahkapohjiinhan _kuuluu_ se kuluminen, tai siis itseäni se ei ainakaan häiritse. Pohjat voi jossain vaiheissa maalauttaa uudestaan suutarilla ja kun ne ovat ihan kuluneet, antaa uusi elämä kumipohjilla. Mutta nämä ovat toki makuasioita.

  Liian pienet kegät on kyllä vihon viimeiset :/ Olen itsekin yrittänyt joskus sinnitellä, mutat eipä se juuri kannata.

  VastaaPoista
 6. Voi onni ja kurjuus! Tuossapa riittää nyt sitten pohtimista. Näin ulkopuolisena sanoisin, että palauta, sillä itsekin muutamat liian pienet kengät ostaneena tiedän hyvin, että niistä ei seuraa kuin tuskaa; fyysistä ja henkistä. Olitpa mihin tahansa tilaisuuten lähdössä, aina joudut miettimään pääseekö siellä varmasti istumaan ja jos et tiedä, joudut nämä aina jättämään kotiin. Tai jos päädyt nämä jalkaan laittamaan, harmittelet taas miksi ne eivät ole yhtään isommat... Eli sitä onnea mitä tällaisten kenkien pitäisi tuoda, ei löydy. Mutta vaikka järki sanoo mitä, itse en silti tiedä osaisinko noista luopua jos olisin tuossa tilanteessa.

  Nuo nahkapohjat ovat Suomessa kieltämättä hieman epäkäytännölliset. Esim Etelä-Euroopassa en niitä surkuttelisi, sillä kuten Mizumi sanoi, kävelytuntuma on mukava, ja kuluminen kuuluu asiaan. Kun on kuivat kadut, eikä hiekkatie pätkiä! Sateellahan nuo joutuu aina jättämään kotiin, ettei pohjat ala kupristelmaan, etkä itse ole jatkuvasti selälläsi, sillä ne on todellakin liukkaat.

  Jos päädyt ne palauttamaan, niin ota joku täydellinen valokuva itsestäsi nuo kengät jalassa, niin voit sen kanssa fiilistellä siihen asti kun oikean kokoiset unelmat löytyy :)

  VastaaPoista
 7. On kyllä TOSI kauniit !! <3

  Been there done that.
  Ku mä tilasin ellokselta ne sandaletit, mä ajattelin että ehkä mä voisin palauttaa ne ja tilata suuremmat tilalle .. Mutta sitten ei ollukkaan enää kokoja niin mä en malttanukkaan palauttaa niitä !! :D Siis ne oli hyvänkokoiset muuten, mutta ne nahkaremmit vaan oli vähän tiukat tosta päältä .. Mutta eikö nahka anna jossain vaiheessa vähän periksi ? Että ne varmaan vähän "venyy" ?? :D

  VastaaPoista
 8. Niin kauniit!!!
  Ja erityisen kateellinen olen teille jotka noilla osaavat kävellä, ma en.
  Pieniä kenkiä olen yrittänyt (jalka kasvoi hiukan raskauden jälkeen) ja en kyllä pysty.

  VastaaPoista
 9. Kauniit ne kyllä on! Vioista huolimatta.

  VastaaPoista
 10. Käy ihmeessä kysymässä olisko toisessa myymälässä oikeaa kokoa jäljellä :) Jos ei kuitenkaan ole, ja haluat kengät pitää, voi niitä venyttää suutarilla!!!!! :) Olen itse kenkäkaupassa töissä ja tiedän että nahkakenkiä pystyy venyttämään n. koon verran ihan helpostikkin. Tosin noissa on kärki auki, en tiedä miten sitten käy, jos sulla alkaa jalka valumaan liikaa eteen. Riippuu toi venytys tietty siitä miten ne on pienet, liian kireät tosta päältä vai siis ihan pituudesta... Hmm...aika kinkkinen juttu, IHANAT kengät nimittäin olet ostanut <3 !!!!! Tosi kurja kyllä toi hälärinkin jälki noissa :/ ellei se sitten ajan kanssa häviä siitä....? Toisaalta, olisit voinut saada noista alea ihan jo ton jäljen takia... Kannattaa varmaan ottaa kenkulit mukaan ja käydä näyttämässä niitä. Jos toisessa liikkeessä vaikka säkällä olisi oikea ja priima pari :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kommenteista ja kenkien ansaitsemista kehuista :)

  Nahkapohjathan ovat tavallaan tosi ihanat ja tuovat kenkiin ylellistä tuntua. Ottaisin kuitenkin kengät ilman nahkapohjaa ja maksaisin niistä todennäköisesti sen vuoksi paljon vähemmän. Toisaalta mulla ei ole koskaan ollut nahkapohjakenkiä, voihan olla etten muuta enää haluakaan kun niiden makuun pääsen:)

  Aion viedä kengät tällä viikolla takaisin ja selvittää saisiko joltain muulta Stoccalta tilattua mulle numeroa isommat. Kysyin myyjältä jo ostotilanteessa, että mitenkähän kiiltonahka käyttäytyy jos sen vie suutarille venytettäväksi, mutta en saanut oikein selkeää vastausta. Eli jos en saa isompaa kokoa, jään vielä harkitsemaan näitä kenkiä ja niiden kiikuttamista suutarille...

  Se on kuitenkin varma, että vaadin näin jälkikäteen hiukan alennusta tuosta hälyttimen tekemästä kauneusvirheestä. Yleensä olen aika hyvä vaatimaan lisäalennuksia, mutta noiden kenkien edessä menin sekaisin:)

  Niin, netistäkin muuten yritin näitä kenkiä etsiä, mutta en löytänyt.

  Pidän teidät ajan tasalla, terveisin kenkäfriikki ;)

  VastaaPoista