lauantai 16. lokakuuta 2010

Harjoitellaan ässää

Viime yönä Miete aloittii s-kirjainharjoitukset siinä puoli kolmen maissa. Ensin hän sanoi isi josta isi oli yöherätyksestä huolimatta aika otettu, sitten suhisteli s-kirjainta pienellä kielenkärjellään. Taidettiin siinä tissikin mainita. Aamulla pyysin Mietettä: "Sano vesihiisi sihisi hississä". Ja tyttöhän sanoi: "Hss shs sss shh".

Ei mulla muuta. Piti vaan tulla kirjoittamaan ylös ennen kuin unohtuu:) Aamu jatkuu vahvalla kahvilla. Vauvauinti joudutaan jättämään väliin, mulla on hiukan flunssainen olo.

Saa nähdä mitä harjoitellaan ensi yönä, jatkuuko puheharjoitus vai onko vuorossa kiipeilytreenit.


Jos sitten vähän Teletappeja...

11 kommenttia:

 1. Ihana teletapituskuva :D

  Meillä ei ässää vielä sanota, vaikka äiti onkin kovasti yrittänyt sitä treenata... Ihhä, tihhi, ja muut kivat ässättömät sanat vielä kuuluu täällä :)

  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Liikkis suhistelija! ♥
  Kyllä se ensimmäinen "isi" on niin ihana, että sitä herää kuulemaan vaikka keskellä yötäkin :-D

  VastaaPoista
 3. Voi teidän pientä :)

  Kumma kyllä joskus ne taidot ilahduttavat myös yöllä, yleensä kun ne mielummin ottaisi vastaan päivällä...

  Meillä ei vielä tule muuta kuin "äittä". Kerran ehkä jotain isin tyylistä, mutta ehkä se oli vahinko :)

  VastaaPoista
 4. SiniK: Kyllä ättä-kirjain on ihan yhtä söpö kuin äshhä:) Kivaa viikonloppua teillekin!

  Jassu: Jus puhuttiin miehen kanssa, että me ei muisteta koska isi tuli ekan kerran. Alkuun se oli pelkkä "sh", kovasti yritti sanoa:) Viime yönä se tuli kyllä täysin selkeällä ja kuuluvalla äänellä:)

  Essiina: Meillä tyttö tosiaan yrittää kovasti sanoja toistella perässä. Viimeaikoina hänellä on mennyt täti ja äiti sekaisin ja hän kirkuu toisinaan mun perääni "tä-ti, tä-ti":)

  VastaaPoista
 5. Hihii, meillä pyörii toi sama DVD, katsojana meidän 01/10 syntynyt tyttö.

  Ihastuttava blogi sulla:)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Kiva kun kommentoit ja tyttökin on melkein saman ikäinen:) Tervetuloa toistekin blogiini:)

  VastaaPoista
 7. Oi että ihana Miete :D Meidän rasavillipiltti keskittyy KAIKKEEN muuhun kuin puhumisen opetteluun eikä isukki ole vielä saanut kunniaa kuulla "nimeään".

  Tosi hauska toi teletappikuva, mistä te niitä katsotte? Olispa hauska näyttää Artullekin niitä, meillä pyörii nykyään vaan juniori...

  VastaaPoista
 8. Ihana Miete!

  Meillä ei oo katottu Teletappeja.
  Tyttö voisikin tykätä kun ne on niin värikkäitä ja siellä on se naurava aurinko. Kuten kommentista huomaa, niin äippä on kyllä katsonut niitä joskus ;)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa! Löysin tänne äsken vahingossa ja päätin heti ilmoittaa olemassaolostani :)

  Meillä touhottaa 12/09 syntynyt poika ja hyvin samoissa mennään täälläkin, sanoja alkaa löytyä ja kohta otetaan ensimmäiset askeleet ilman tukea!

  t.Rii

  VastaaPoista
 10. Lara: Eikös pojat tyypillisesti keskity näihin motorisiin taitoihin ja puhe tulee usein tyttöjä myöhemmin:) Miete sai kummitädiltään Teletappi-DVD:n, se onkin meillä aina valmiina soittimessa:)

  Ciancia: Aika kumma, mut mä en muista koskaan katsoneeti teletappeja telkusta ennen Mietettä, vaikka hahmot ja ohjelman idea olikin tiedossa:)

  Anonyymi: Tervetuloa blogiini! Ajatusten vaihto samanikäisten lasten äitien kanssa on tosi mukavaa, tervetuloa siis lukemaan ja kommentoimaan toistekin:)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa <3
  Meillä ei ole vielä "isi" kuulunut kertaakaan vaikka ässhän E kyllä osaa sanoa. Eipä kyllä toisaalta ole kauheasti vielä puhellut, tai siis pitkään aikaan, tulihan niitä sanoja siinä yhteen aikaan enemmänkin. Nyt kyllä kutsuu äitiä jokaisessa mahdollisessa tilanteessa, että ainakin se sana on tullut selväksi. Tosin minäkin olen välillä täti ja uutena muotona on nyt "äituu" jonka oletan olevan "äiti tuu" kun samalla aina kiskotaan kädestä ties minne mukaan :)
  Teletapeille mä en varmaan lämpene koskaan. Mä niin ihmettelin kun -96 muutin englantiin ja teletapit oli opiskelijoiden keskuudessa niin kovassa huudossa... En tajunnut silloin enkä vieläkään. E varmaan tykkäis, mutta saa nyt olla ilman. Tosin tuossa kuvassa mua huvitti että teletapillakin on tyllit :D

  VastaaPoista