maanantai 14. helmikuuta 2011

Yökärpänen

On yö, mutta kukaan ei nuku. Miete tekee hampaita. Ei ole hyvä oikein mitenkään päin. Sylissä rauhoittuu, mutta vain pystyasennossa niin että sylissäpitäjä seisoo. Hän raivoaa kun yritän antaa nestemäistä parasetamolia. Huitoo ja huutaa, haluaa alakertaan. Ja mehän mennään alakertaan. Näin se 1-vuotias puhaltelee pilliin meidän perheessä. Koitan ottaa nojatuolissa hyvän asennon ja tarjoan maitopulloa. Kymmenkiloinen ei pysy aloillaan vaan kiljuu ei, ei, ei! Isi nuokkuu sohvalla. Alan ihmetellä...

"Missäköhän se kärpänen on?" (valitaan niin innostunut äänensävy kuin se on mahdollista keskiyöllä kärpäsistä keskusteltaessa)

Itku katkeaa kuin seinään.

"Onkohan se mennyt nukkumaan?" minä jatkan.

"Kyllä se varmaan nukkuu jossain piilossa, koska nyt on yö."

Tyttö alkaa kuljettaa katsettaan pitkin kattoa, pää pyörii. Hän muistaa, kuinka kärpänen liikuskeli edellisenä päivänä lampun lähettyvillä...

"...ja verhoissa", minä muistutan. "Ehkä se nukkuu verhon takana piilossa!"

Pää kääntyy taas, silmät selailevat seiniä. Alkaa sen sortin selitys! Lumoava puhetulva.

Päähenkilönä on yksinoikeudella päpä, se eilen nähty kärpänen.

Pitkän tarinoinnin jälkeen me tullaan siihen tulokseen,
että kyllä se jossain piilossa nyt nukkuu.

Koska nyt on yö.


Seuraavana päivänä neiti löytää kasvoistani luomen. Hän toistelee tomerasti päpä, päpä ja yrittää kiskoa kärpästä kasvoistani näppärällä pinsettiotteellaan.

11 kommenttia:

 1. Voi pikku Mietettä :)

  Meidän pikkuinen 9kk raapii jatkuvasti minua milloin mihinkin kasvoihin ja decolteelle ja sitten yrittää haavaan muodostunutta rupea vielä etusormen kynnellä repiä :D

  VastaaPoista
 2. Hih, mä en tiiä onko se enää paha että mulla on naamassa kestolikaa verrattuna kärpäseen ;D
  Toivottavasti viime yö oli jo rauhallisempi!
  Vaikka ihanasti kyllä kerroit tästä teidän yöhetkestä ♥

  VastaaPoista
 3. Kokeilkaa ensi kerralla Pamol F-lääkettä, eli paracetamolia nieltävänä/pureskeltavana tablettina, perään vesi- tai maitohörppy. Meillä ainakin tyttö tykkäsi kovasti jo alle yksivuotiaana pienestä pilleristään! :)

  VastaaPoista
 4. katt: muistan ajan jolloin mullakin oli rintakehä pienillä haavoilla... Koitetaan kestää:)

  Petuli: Joo on toi kestolikakin aika paha :) Onneksi kohta tulee kesä ja niitä kärpäsiäkin enemmän ihmeteltäväksi, tää yksi eksyi meille ullakolta. Yritin Mietteelle tosiaan sanoa että kyseessä on luomi, mutta tyttö oikein kiukustui ja ääntään körottaen väitti, että kyllä se on kärpänen:) Kiitos toivotuksesta: viime yö olikin taas superrauhallinen!

  Anonyymi: Paljon kiitoksia vinkistä! Mies lähti juuri apteekkiin, toivottavasti löytää meille noita pureskelutabletteja:)

  VastaaPoista
 5. Perinteinen suppo on meidän tytölle aika helppo laittaa, vaikka neiti vastustaisikin toimenpidettä. Meilläkin pääsääntöisesti käytetään nestemäistä lääkettä, mutta silti varalta kaapissa on aina suppojakin..

  Meillä nukuttiin muutama viikko sitten myös erittäin huonosti eikä ihme: syyksi selvisi viisi yhtäaikaa puhkeavaa hammasta, joista kolme oli poskihampaita. Tsemppiä sinne! <3

  VastaaPoista
 6. Myö ollaan saatu olla onnekkaita, ettei yksikään hammas ole aiheuttanut kiukkua. Sen verran, että yöllä on joutunut kerran per hammas käymään silittelemässä ja kun oikein kipeää on tehnyt, niin ruoka ei ole kelvannut. Muuten ei mitään.
  Nyt pikalaskulla jo 12 hammasta koreilee suussa :)

  Joo toi pamol-f on meillä ollut paras lääke. Mie liotan sen banaaninmakuisen tabletin veteen ja lusikalla suuhun ja namia on :)

  VastaaPoista
 7. Voimia paljon hampaiden tekoon. Se on raskasta!

  Meillä nykyään otetaan lääkkeet oikein mielellään, en tiedä, missä vaiheessa tämä oikeastaan tapahtui. Ennen kaikkien lääkkeiden ottaminen oli yhtä tappelemista, mutta on suu auki.

  Meillä ei oikein tahdo panadol riittää, joten lääkäriltä ollaan sitten saatu pronaxenia.

  Meillä on kaikki purutabletit suosiossa, pitäisikin käydä apteekista hakemassa d-vitamiini purutabletteina. Neiti tykkää :). Aamullakin on oikein käsi ojossa, kun kalsiumtablettia annan.

  VastaaPoista
 8. Voi ei, niin tuttua. Meillä viimeiset 3 yötä herätty klo 05 juttelemaan ja työn ja tuskan takana on saada hampaitatekevä vaakatasoon täälläkin. Kiinteitä ei mene lainkaan, rintaa lupsuttaisi loputtomiin. Voimia siis sinnekkin!

  VastaaPoista
 9. Luin tämän aamulla väsyneenä ja aloin kommentoimaan, että olisin halunnut olla kärpäsenä katossa. Sanavalintani huvitti väsynyttä itseäni ja naureskelinkin hetken yksikseni.

  Kommentti sitten kuitenkin jäi laittamatta, kun tuli kiire jonnekin.

  VastaaPoista
 10. Voimia hurjasti ♥
  ps. tilaus ei vielä ole lähtenyt, en osaa päättää :/

  VastaaPoista
 11. Eedith: Mä en ole joutunut vielä kauheesti tohon lääkearsenaaliin panostamaan, koska Miete ei ole vielä kertaakaan sairastellut. Joku rokotteen jäkkitila ja muutaman kerran vähän kipeämmin on hammasta pukannut...siinä neitimme kolotukset lyhykäisyydessään. Suppoja tosiaan kannattaisi varata pahan päivän (tai yön) varalle:) Tänään sain sen verran kurkattua tytön suuhun, että meilläkin näyttäisi kaikki kulmahampaat tulleen lähes yhtäaikaisesti, vielä on jonkun kulmahampaan yksi kulma tulematta...Summasummarum, helpolla tässä on loppupeleissä selvitty:)

  Katriina: Kiva kuulla että teillä on hammasriistö ilmestynyt ilman suurempia kiukkuja:)Nyt on siten meilläkin PamolF:t kaapissa, uskoisin että on neidille hyvin mieleinen tapa nauttia droppinsa:)

  Kati: Kiitos:) Viimeyö menikin jo tosi rauhallisesti. Meillä annetaan d-vitamiini edelleen tippoina, koska neiti sen niin mielellään ottaa. Ruuan jälkeen otettava ksylitolipastilli on aina tosi riemullinen hetki:)

  Sara: Kiitos kannustuksesta ja tsemppiä sekä rauhallisia öitä sinne teillekin!

  Ciancia: Ihana♥ Muakin alkoi naurattaa, hyvä että tulit kertomaan :D

  Anni: Hih, ymmärrän! Ehkä sun on otettava (ainakin) kaksi...auttaiskohan se yhtään;)?

  VastaaPoista