keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

"Isi ei täällä"

Aloitin kirjoittamaan eilen tätä postausta: Miete puhuu jo parin sanan lauseita. Sellaisia oikein tärkeitä asioita, kuten
isi tulee
- ka(r)kki suussa (tarkoittaa siis xylitol-karkkia)
- kakka tuli


Tänään tuli kuitenkin jatkoa, sillä aamupäiväkerhossa Miete sanoi ensimmäisen selkeän kolmen sanan lauseensa: "Isi ei täällä". Ikää nyt 1 vuosi 4 kuukautta ja 6 päivää ( ei sillä että tää mitenkään tarkkaa olisi;)).

Useinmiten kuitenkin se yksi sana riittää, jota täytyykin hokea/kiljua moooonta kertaa peräkkäin. Kuten tänään kun lähdettiin naapurista, jossa käytiin kahvilla ja leikkimässä: "Heippa, heippa, heippa, heippa..." (lisää tähän itse loput 30 heippaa).
Kovasti me myös keskustellaan. Tämä dialogi käydään aika usein...

Minä: Mihinkäs me ollaan menossa?
Miete: Keehoon.
Minä: Niin, ollaan menossa kerhoon! Mitäs siellä kerhossa tehdään?
Miete: Auetaa.
Minä: No niin lauletaan. Kuinkas Miete laulaa?
Miete: Lallallaa...
Minä: Hienosti Miete laulaa! Mitäs muuta siellä kerhossa tehdään?
Miete: Pomppia.
Minä: Joo, siellä pompitaan. Onpas kiva mennä kerhoon...Onko sulla hyvä mieli?
Miete: Joo.

♥ Kuvittele keskustelun loppuun tuikkivat silmät ja täydellinen hymy ♥


Pikku liftari;)
 
Kuvat on otettu muutama viikko sitten kun kävimme Hoplopissa. Onneksi kuvat alkavat olla kokoajan vaan kuraisempia keväisempiä! (Takki Little Asos, hattu UNQ, sukkikset, tumput ja kengät H&M, shortsit Lindex 2nd hand.) Kiitos muuten lukijalle yhdistelyideasta: toi takki ja hattu ovat aikas ihanat yhdessä!

14 kommenttia:

 1. Ihana hän on ja tosi etevä jo puheissaan!

  VastaaPoista
 2. hirveàn hyvin puhuu neitisi, meillà kuopus, nyt kaksivuotias on suunnilleen samalla tasolla...

  VastaaPoista
 3. Tuollaisen pikkusanataiturin kanssa voi käydä jo kunnon keskusteluja ♥

  VastaaPoista
 4. Suloinen pikkuneiti vauhdissa. Tosiaan hyvin sopii yhteen tuo takki ja hattu :D

  -Jonsku

  VastaaPoista
 5. Oi, että <3. Ihana Miete ja niin suloinen ja valloittava!

  VastaaPoista
 6. Hienosti teillä jo jutustellaan!! ♥

  VastaaPoista
 7. Taitaa vähän olla Äidin lisää näissä tulkinnoissa, tai hyvin harvinaisen lahjakas lapsi puheen suhteen. Yleensä 1,5 veet ei ihan tollasia jutteluita harrastele :D

  VastaaPoista
 8. Voi kun teillä puhutaan jo paljon, söpöjä ja hienoja lauseita :) Ihana takki!

  Meillä ikää pari kuukautta vähemmän, ja sanat vaan aika tiukassa. Mutta eiköhän se puhe sieltä lähde, kun on lähteäkseen. Kaiken tuo ymmärtää ja höpöttelee omaa hassua kieltään, sitäkin hölötystä tulee varmaan vielä ikävä :)

  Raikas uusi ilme blogissasi!

  VastaaPoista
 9. Kyllä kelpaa kevätauringossa paistatella noin söpöisenä ja juttukin luistaa jo niin hienosti:)

  VastaaPoista
 10. Miten kaunis neiti ♥

  Onnittelut uusista sanoista ja mahtavaa, lauseesta!

  Mä kyllä uskon niihin, tietysti. Kaverin poika sanoi n. 10 kk jo paljon sanoja, sitten kun oppi kävelemään niin ne jäi joksikin aikaa, mutta tulivat taas n, 1,5 v. takaisin. Nykyäänkin on varsinainen papupata, 6-vuotiaana ;) Äitinsä puhui sille vauvana jo paljon, oikeastaan koko ajan, ajatuksena että poika oppisi pian ja hyvin puhumaan. No, nykyään poitsu puhuu NIIN paljon, että äitinsä totesi että olisi itse voinut silloin aikoinaan puolet jättää puhumatta :D :D :D

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteista SiniK, -Anni- ja Anna, Jonsku, Kati ja Jessica, sekä Nanna ja Minna ♥

  Satu: Se on toi sama keskustelu mikä käydään aina:) Silloinkin kun ollaan menossa puistoon tai muskariin, Mete väittää että me mennään "keehoon" ;)

  Anonyymi: Kaikki oikeudet pieneen "äitilisään" pidätetään ja yleensä kirjoitan tätä blogia vaaleapunaiset lasit päässä;)

  Nina: Miete tuntuu olevan tosi kehittynyt tuon puheen suhteen kun taas eräs hänen ikätoverinsa sanoo lähinnä "ö!" mutta toisaalta on motorisesti ihan eri tasolla kuin meidän tyttömme:D Nää on niin yksilöitä ja parasta on se että jokainen äiti saa kuitenkin kokea ne ekat askeleet ja ekat sanat -tulivatpa ne sitten aikaisin tai vähän myöhemmin:)

  Terhi: Mä olen myös aika tietoisesti pyrkinyt kehittämään Mietteen kielellisiä valmiuksia, mutta en tiedä onko sillä merkitystä. Nykyajan lapsille varmaan lähes kaikille luetaan, puhutaan ja lauletaan paljon? Me ollaan myös miehen kanssa pohdittu, että ollaan varmaan vielä helisemässä tuon papupadan kanssa;)

  VastaaPoista
 12. Oli pakko vähän revetä tuolle liftarikuvalle :D Söpö <3

  VastaaPoista