maanantai 16. toukokuuta 2011

Oi ihana toukokuu

On maanantai aamu. Ulkona on sateista. Miete näyttää antavan mun tehdä töitä koneella, kalastelee papereita printteristä ja tarjoilee minulle kahvia kauniista astiastostaan. Kokeillaan nyt sitten tätä bloggaustakin. Bloggaan vähän yleisiä kuulumisia ja ihastelen tyttöni taitoja. Kuvitukseksi kokosin muutaman
kuvan toukokuulta.


Äitienpäiväsunnuntai 2011
(hame Me Too, hattu Lindex, Paita ja sukkikset H&M, kengät Löytötex)

Meillä on ollut kaunis kevät. Miete on jo vuoden ja viisi kuukautta. Hän on hyvin ulospäinsuuntautunut tyttö ja kaverit koostuvat pääosin pojista. Hän osaakin jo nimeltä kolme parasta ystäväänsä: Väinön, Kallen ja Samin. Erityisesti jälkimmäistä neiti hokee heti kun ollaan ulos lähdössä. "Sai, sai, sai." (Miete ei osaa sanoa M-kirjainta.) Ollaan pudisteltu päätämme tytön omaksuessa uusia taitoja ystäviltään. Suloinen tyttömäinen hihittely on nimittäin hetkessä vaihtunut jätkämäiseksi karjahteluksi! Onkin hyvä, että poikaseuraan totutellaan jo varhain. Elokuussa neiti menee perhepäivähoitoon, jossa on pelkästään poikia. Historia toistaa itseään, sillä itsekin olen kasvanut kahden isoveljen ja poika-hoitolasten varjossa palvonnassa;)Neiti Etsivä MLL:n perhekerhon kesäretkellä. Huomatkaa hiukset ponnarilla!
(paita H&M, farkut H&M 2nd hand, kengät Kavat, huivi Löytötex)

Melkoinen äidinylpeys on ennenkin täältä paistanut kun olen kehunut Mietteen verbaalisia taitoja. Yhdessä kuukaudessa kahden-kolmen sanan lauseista on tullut jo arkipäivää ja kovasti neiti yrittää tuottaa puhetta enemmänkin. Kirjoitin pari hienoa taidonnäytettä tuoreeltaan ylös.

"Hattu päässä housut jalkaan pallolla leikkiä pallolla."
"Ulos pallolla hattu päässä."

Miete tykkää L-kirjaimesta. Hän rullaa kielensä kaksinkerroin ja työntää sen melkein ulos suusta. Ja sitten kajahtaa paLLo, keLLo tai pöLLö. Sen pitäisi mennä niin että Miete oppii meiltä vanhemmilta, mutta kyllä se Miete on saanut meidät hokemaan kaikki omituisia juttuja kuten "papua (maitoa) saa hakee" ja "paLLoLLaaa".


Tällä hetkellä innokasta lukutoukkaa kiinnostaa erityisesti 
Jomppa Vompatti -kirjoissa seikkaileva koala
(asu Next, sukat H&M, tukka... äiti ei raaski leikata)
Eikä siinä vielä kaikki! Miete osaa myös laskea: kaksi, viisi, kuusi! Vähänkö ihana♥ Ei nämä taidot tietenkään ihan "itsestään" ole ilmaantuneet, vaan kovasti me lasketaan eläinten ja kukkien määrää kirjoista, tarkastellaan varpaiden määrää jne. Kirjojen lisäksi lempipuuhaa sisällä on leegojen rakentelu ja pehmoeläinten kanssa puuhastelu.


Urheilukentällä. Lajina 200 m, josta äiti kantoi noin puolet
(Cuppiksen takin kanssa Lennen pipo, Nextin housut ja Kavatin kengät)

Me ollaan otettu nyt keväällä urakalla takaisin ne liian kylmät sisällä vietetyt talvipäivät. Miete on aivan ihanassa iässä ja ulkoilu on suuri ilo. Yksi aamupäivä oltiin puistossa ja kotiin päästyämme ajattelin: Lapseni nauroi ääneen karusellissa ja itki hyvästellessään liukumäen. Elämä on niin käsinkosketeltavaa. Pieniä täydellisiä hetkiä. Da da dam.

6 kommenttia:

 1. Ihana! : )

  Meillä kanssa tuo nextin kesäasu. Se on kyllä ihana. Minea kanssa laskee yski, kaksi, viisi, kuusi..kolme ja neljä jätetään aina välistä, eikä niitä suostuta lausumaan vaikka kuinka yrittäisi.

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! tästä niin huokuu onni omaan elämään ja aika lapsen kanssa, josta aidosti nauttii ♥

  VastaaPoista
 3. Nämä ovat ehdottomasti lempipostauksiani!

  Ihana Miete ♥
  Hän on todella taitava tyttö ja osaa jo vaikka mtiä.

  Miete näyttää jo ihan isolta tytöltä. Varsinkin tuossa Neiti Etsivä kuvassa. Ja vau minkälainen tukka teidän prinsessalla onkaan!

  VastaaPoista
 4. Voi ihana söpöliini Miete :) Tosi kiva kuulla teidän kuulumisia ja neidin uusia taitoja. Niin nämä muruset vaan kasvaa ja kehittyy :)

  VastaaPoista
 5. Heippa Ihanat pitkästä aikaa! M:ä on tullut iso neiti jo, minne se aika oikein rientää?! Kun ehdit niin käytkö blogissani vierailulla, siellä on sinulle pieni keväinen ylläri odottamassa;-). Voikaa hyvin ja nautitaan kesästä!

  VastaaPoista
 6. voi miten kaunis tyttö teillä on :)
  ja nuo ihanat kesävaatteet!!

  VastaaPoista