lauantai 30. kesäkuuta 2012

Hienoja kysymyksiä


kenkäsäilytysratkaisuja


Kumpikohan on tärkeämpää. Se, että opit, kuuntelet ja tottelet. Teet niin kuin neuvotaan, ylpeänä ja reippaasti. Omaksut opit niin että niistä tulee itsestäänselvyyksiä. Kiitokset, olehyvät ja anteeksipyynnöt. Otat vastaan ohjausta ja tottelet silloinkin, kun kasvoillasi käy koko tunteiden kirjo pettymystä, harmia ja uhmaa. Ja minä katson suuria tunteita pienessä ihmisessä odottaen hetkeä, että saan lakata olemasta sinun etusi nimissä tiukka -päästäkseni olemaan taas hellä, mussu ja lässy (tai pullava, kuten olet minua osuvasti viimeaikoina nimittänyt).

Vai onko vielä parempaa ne kujeilevat, "kielletyt" teot, jotka kertovat luovuudesta, nokkeluudesta, kokeilunhalusta ja huumorintajusta -persoonastasi ilman opittuja tapoja, vaadittuja sääntöjä ja ennaltakerrottuja totuuksia. Se miten tunget omat pienet kenkäsi minun isoihin tai pimpotat joka kerta ovikelloa kotiintullessamme niin että koko rappukäytävä raikaa. Tai sotket huoneesi perinpohjin, mutta jos näkee sen sotkun yli, huomaa ihailevansa mielikuvitusta, leikin riemua ja oivalluksia, joita en ikinä osaisi itse tehdä.


"Huomenta äitin iso tyttö!"

Kumpikohan on ihanampaa. Tulla aamulla herätetyksi, havahtua jalkojen tassuttelun ääneen, lämpimään kehoon joka painautuu viereeni. Iloita siitä että köllötellään isossa sängyssä. Ja vastata ties monettako kertaa kysymykseen siitä, onko nyt tänään vai huomenna. 

Vai onko vielä ihanampaa herättää sinut itse, tuijotella varpaiden ja silmäripsien yksityiskohtia, kaivaa niistä kaikista hellistä sanoista ne tähän aamuun sopivimmat, odottaa kaipaus rinnassa kutitellen, että heräätkö tänään onnellisena hymyillen vai tuhahdatko äreästi että nukutaan vielä. Ottaako mahdollinen lauluni sinua suunnattomasti päähän vai saako se sinut riemastumaan.

Kiitos, että olet tuonut elämääni niin paljon hienoja kysymyksiä. Niitä sinun esittämiäsi ja sitten niitä, jotka kuplivat minusta itsestäni kun katselen ja kasvatan sinua.


sulle annan kaiken vaikket mitään pyydä
liukumäen rappusista teen
viltin päällä ulkona
mehua ja onnea


P.S. "Onko nyt loma?"
"On!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti