perjantai 3. elokuuta 2012

Ensirakkaus

Meillä oli Mietteen kanssa eilen ehkä yksi kesän parhaimmista päivistä. Tunsin niin vahvaa onnentunnetta katsoessani tyttöni korviin asti ulottuvaa hymyä, että tuli ihan kyyneleet silmiin :)


Ensin...
 

Sitten...


Kunnes!


Lähdimme ennen puoltapäivää Ikaalisiin Ti-Ti-nallen taloon, jossa vietimme nelisen tuntia aikaa leikkien seikkailuhuoneessa, ihastellen nallejen tanssiesityksiä ja kierrellen talon eri teemahuoneissa (esim. musiikki- ja taidehuoneet). Välillä kävimme syömässä nakkisoppaa ja aiheutettiin kuulemma vasta kesän toinen pissavahinko keskelle leikkihuoneen lattiaa (se toinen oli kuulemma tapahtunut samana päivänä:)).

Miete oli täynnä pulppuavaa riemua nähtyään nallejen kulkevan talossa ja sen pihapiirissä, ja oli niin ihana tunne nähdä kuinka tyttö lopulta voitti jännityksensä pyytäen lopulta itse nallemuorin syliin nauttimaan nallentassun hellästä silityksestä. Lopulta Miete kävi halailemassa nalleja vuoronperään, jutteli niille ja vilkutteli vimmatusti. Tyttö piti sellaista hauskaa hohotusta kokoajan päällä kuin onnesta tikahtumaisillaan:)

Kotimatkalla me kuuntelimme autossa uutta Ti-Ti-nallen CD-levyä. Kotona jatkoimme musiikinkuuntelua ja Ti-Ti-nallen kirjan tutkailemista, muovailimme Ti-Ti-nalleja, katselimme Ti-Ti-nallen DVD:tä ja puhuimme taukoamatta Ti-Ti-nallesta. Illalla Miete huokaisi: "Mä oon lakastunut Ti-Ti-nalleen!"

Ti-Ti-teema jatkui vielä tänäänkin ja tuntuu kuin katselisi vastarakastunutta: tunteet Ti-Ti-nallen ympärillä ovat kovin, kovin vahvat. Itkupotkuraivareiltakaan ei olla vältytty kun Ti-Ti-DVD:n katselua on pitänyt rajoittaa, ja olen kuullut itkuista anelua "äiti kiltti anna mun katsoa Titiä ei niin paljon mutta ihan vähän vaan...".
Suosittelen todella lämpimästi Ti-Ti-nallen taloon tutustumista, mutta samalla varoitan sivuvaikutuksista;)
edit: pahimmat kirjoitusvirheet:)

9 kommenttia:

 1. Oi että, voin kuvitella kuinka onnellinen miete on ollut tuolla. Kun ajattelee itseään lapsena, ja noita hetkiä kun oli itse onnesta pakahtumaisillaan, haluaa ehdottomasti sitä samaa myös omille lapsilleen <3 Oman lapsen ilo ja onnellisuus on kaikkein parasta maailmassa <3

  Meidänkin olis määrä käydä tuolla titin talossa tänä kesänä... tää posti vaan vahvisti tunnetta että se reissu on tehtävä :) Arttu varmasti tykkäis kans, kun ollaan talven ja kevään aikana katsottu aika paljon titinallea juniorilta... :)

  Ja voi kuinka kaunis kuva teistä tossa lopussa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tämä kesäloma ollut kovin arkinen, mutta silti tosi kiva -ja juuri siksi, että parhaita on ne hetket kun näkee lapsen onnen ja ilon! Eikä siihen paljon edes vaadita:) Tuo Titin talo taitaa muuten olla auki ympäri vuoden, itse suunnittelin jo sinne sellaista yhdistettyä kylpyläreissua loppuvuodesta.
   Talossa oli sellainen esiintymislava, jonka touhut näkyivät vastapuolen telkkarissa -siitä se ajatus yhteiskuvasta sitten lähti:)

   Poista
 2. Aivan ihana hyvänmielenpostaus..:)
  Tämä piti lukea miehellekkin,kun meillä on täällä samanikäinen neiti ja myös ihan mahoton ti-ti nalle fani..:)
  Meilläkin suunnitelmissa mennä käymään tuolla talolla ja täälläkin katottaisiin vaikka aamusta iltaan ti-ti nalle dvd.tä,jos neiti saisi päättää..;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kommentti, epäilen että harvemmin mun postauksia on referoitu miespuolisille henkilöille;) Teidän neidin on kyllä ehdottomasti päästävä Titin taloon tutustumaan:)

   Poista
 3. Voi toista onnellista :)

  Meillä ei kukaan ole koskaan noista nalleista tykännyt. Voi ehkä johtua siitä kun ei niitä meillä missään näy kun en oikein itsekään tykkää ;) Mutta jos lapset tykkäis niin saishan ne toki katsoa ja nauttia. Ei vaan ole tullut mistään bongattua. Jos erehdyn näyttämään niin jääköhän pienin koukkuun ;)

  Meillä jyrää Muumit ja nyt myös Tiku ja Taku. Mutta tälle kesälle ei päästy Muumimaahankaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hassua, että toi Riitta ja Ti-Ti nallet on vissiin joku 20 vuotta vanha ilmiö, mutta en ole silti muista koskaan nähneeni yhtään esitystä tai ollut niistä mitenkään kiinnostunut (outoa että olenkin onnistunut niiltä täysin "välttymään"). Itse jopa huomasin tykkääväni niistä lauluista, nalleista ja musiikkipedagogisesta otteesta:) Jos erehdyt näyttämään Titiä teillä niin tuu ihmeessä kertomaan miten kävi;)

   Meidän on jo kahtena kesänä pitänyt käydä Muumimaailmassa, mutta koen että toi Ti-Ti-talo kyllä korvasi sen käynnin. Oon kuullut sen verran paljon niistä Muumimaailman ruuhkista, että ei haittaa yhtään jos menemme vasta kun Miete on vähän isompi ja rohkeampi tyttö:)

   Sain myös vinkin että Jyväskylän lähellä olisi joku Hilarius hiiren koti -kuulemma oikein kiva paikka myös...

   Poista
 4. Ihana miten Miete noihin niin rakastui ♥ Oliko teillä Titi-nalle jo ennestään suosikki tai tuttu, vai tuliko tää nyt ihan yllätyksenä? Mekin ollaan mietitty tuonne menemistä vaikka lapset ei vielä niin titi-faneja olekaan. Tänä kesänä vaan taitaa jäädä kaikki reissut rempan takia välistä...

  VastaaPoista
 5. Todellakin yllätti tuo tytön reaktio:) Titi ei tosiaan ollut entuudestaan oikeastaan meille kummallekaan tuttu. Talo on kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, vaikka ei mikään Titi-fani olisikaan. Siellä on sopivassa mittakaavassa monenlaista tekemistä ja nallejen rooli on olla tarvittaessa läsnä ja halattavissa:)

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus :)

  Meillä tyttö tutustui ti-ti nalleen 1,5 vuotiaana kun ihan kokeeksi ostin ensimmäisen dvd:n, se oli menoa heti :D samaisena kesänä käytiin ti-ti nalle talossa ensi kerran ja tyttö oli aivan haltioissaan. Nyt 2,5 vuotiaana kävi toisen kerran, oli riemua ilmassa koko päivän :D

  VastaaPoista