tiistai 4. syyskuuta 2012

Ensimmäistä kertaa yökylässärakas lettipää

Oltiin viime viikonloppuna parin kaveripariskunnan kanssa mökillä ilman lapsia, ja Miete sai olla ensimmäistä kertaa yökylässä mummon ja ukon luona. Tosi hienosti yökyläily meni, joskin se tytön ajatuksissaan taka-alalle työntämä ikävä purkautui kyllä sitten kotona aikamoisena huutokonserttina: "mee pois, en haluu syliin..." (lue: minulla oli teitä ikävä ja haluan varmistua siitä että olette minun lähelläni).

Isovanhemmat ylistivät tietenkin lapsenlapsensa maasta taivaaseen. Miete oli saanut ihanat kimaltelevat kynsilakat sormenkynsiinsä ja hän oli lauleskellut itse keksimäänsä laulua "tässä sitä ollaan yhdessä ja nautiskellaan":) Myös nukkumaanmeno oli sujunut ilman mitään itkuja ja tyttö nukkunut rauhallisesti pitkät unet. Päivä sujui hyvän ruuan, ulkoilun, majanrakennuspuuhien ja muurahaiskarhun parissa. Mutta kyllähän se kotiinpaluun jälkeinen purkaus osoitti, kuinka kiinni pieni lapsi on vielä vanhemmissaan ja kodissaan. Tai ainakin tämä meidän tapaus kun ei ole tällaisiin kyläilyihin tottunut.

Sunnuntai-iltana käytiin Mietteen kanssa vielä ihanan ystäväperheen luona. Lapset telmivät ja kiljuivat -me koitimme siinä välissä vaihtaa muutaman sanan ja jaoimme hymyillen sen lasten ilmoille kiljuman ilon. Mun on pakko sanoa, että olin silloin sata kertaa onnellisempi kuin siellä mökillä "aikuisten bileissä".

Voi vitsit, että tuntui tuollaisen tynkäviikonlopun jälkeen kurjalta viedä lapsi heti aamusta hoitoon. Nyt on kyllä rutisteltu tyttöä jos mahdollista niin entistä enemmän. Aamulla rupattelin neidille, että haemme hoitopäivän jälkeen yhdessä kaupasta maksalaatikkoa. Ajattelin sen olevan Mietteelle sellainen kiva asia mielessä pidettäväksi, mutta siinä taisikin käydä niin, että minä pitkin työpäivää ajattelin tyttöäni, pieniä ostoskärryjä ja sitä suunnatonta riemua puolentoista euron maksalaatikkopaketista:)

Loppuun vielä tavailua iltapalapöydässä :


Sano "i"
"i"
Sano "si"
"si"
Mikä se on?
"Isi!"


Sano "äi"
"äi"
Sano "ti"
"ti"
Mikä se on?
"Ti-ti-nalle!!!"


(sitten me tavattiin vielä monta kertaa oma nimi,
mummo ja ukko, mummu ja pappa,
kaverit, kukot, kissat ja kanat,
hammaspesut, yöpuvut,
lentävämatto sekä taikasauva )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti