lauantai 29. syyskuuta 2012

Minä osaan leikata saksillaMinä olen iso tyttö.
Äiti halusi yllättää minut iloisesti
ja minä sain omat sakset.
Siinä ne sitten jakelivat ohjeita molemmat,
isi ja äiti,
kun minä näytin
miten hommat opetellaan sukkelaan.

Tuokaapas lisää paperia,
kyllä tällä tytöllä leikkaa!


Minä todella, todella keskityn tähän hommaan.
Peukalo menee yläkertaan
ja kolme sormea alakertaan.
Varon, varon,
tietenkin varon sormia.Minä osaan.
Lisää.
Minä haluan leikata!
Näin alkuun vaikka yhden piirustuslehtiön
pieniksi palasiksi.

Sakset ovat Ikeasta,
iloiset ja turvalliset
saksiuraansa aloittelevalle.

11 kommenttia:

 1. Sakset on ollut kova juttu pitkään myös meillä. Pikkuisilla on muutamatkin omat sakset askartelulaatikossaan.

  Pahin saksiepisodi sattui aikoinaan, kun muuten niin kiltti Nöpö oli napannut keittiöstä sakset salaa ja leikannut siskon kaikki sähköjodot poikki. Ja johdot oli seinässä! Onneksi oli maadoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua!! :/ Nää on just niitä tapauksia joille osaa hymyillä vasta jälkeenpäin...

   Poista
 2. Meilläkin leikellään...mitä tahansa, välillä vähän housun polviin reikiäkin, mitäs olivat saksien tiellä;) välillä on lattia täynnä silppua mutta mitäpä siitä, toinen tykkää niin senkun leikkaa:) hienosti leikkaa mietekin, hyvä hyvä :) hienot iloiset sakset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meillä koitettiin saksia myös olouoneen pöytään, mut ei katkennut;) Toivon kovasti ettei teidän ihania Mini Rodineita leikellä:)

   Poista
  2. Öhöm täytyy tunnustaa että tuskin arttu uskaltaa enää vaatteitaan saksia...sen verran hurjistunut äiti oli viimeksi;) ...mainokset on muuten hyvää silputtavaa, ilmaista eikä lopu ihan heti kesken;)

   Poista
 3. Ihana pieni saksitreenaaja :) Mua hirvitti aikanaan, kun päiväkodissa antoivat 2-vuotiaalle sakset käteen ja alkoivat harjoitella niiden käyttöä. Itse en olisi niin pienelle uskaltanut saksia antaa :D Nykyään tyttö 5 vee on jo varsinainen saksivirtuoosi ja vaikeatkin kuviot leikkautuvat tarkasti. Mitään vahinkoja ei ole onneksi koskaan saksien kanssa tullut, eikä tuo ole onnistunut leikkaamaan edes vaatteitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei oppi ojaan näköjään kaada ja nuo lapset aina yllättävät oppimisellaan ja osaamisellaan.

   Poista
 4. Ihana, mäkin olen suunnittelut neidille jo ommia saksia hankkia, mutta onpa aina vain unohtunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, oli pitkään mielessä ja sit kun muistin hankkia niin unohtuivat "askartelukaappiin". Iloisia saksihetkiä myös teille!

   Poista
 5. Oi mikä ihana kuvaus ♥ Meillä on ongelma kun pienempi haluaisi niin kovasti saksien kimppuun kun kerran isompikin. Jotenkin en luota että hän osaisi vielä varoa... On se muuten jännä miten tuollainenkin taito kuin saksilla leikkaaminen osaa äitiä niin kovasti sykähdyttää. Meidät isot pienet, niin taitavia jo :)

  VastaaPoista
 6. Tuossa vajaa kolmen vuoden iässä osataan jo niin paljon, että tuollaiset konkreettiset uudet opit on kivoja "meriittejä" tähän meidän virtuaaliseen vauvakirjaan:) Tosin jeeee mä taidan päästä vihdoinkin kirjoittamaan myös paidan pukemisesta itse, ainakin eilisiltaisen upean esityksen perusteella:) Kelpaskohan V:lle sellaiset muoviset lelusakset, joita on mm. monissa lasten lääkäritarvikeseteissä mukana?

  VastaaPoista