maanantai 5. marraskuuta 2012

Naurava Leipuri Hiiva (laulua ja lukemista)


 kuva Wikipedia

Ennen vanhaan mun blogissa oli aina "kuukauden biisi". Kirjoitin ylös sen kappaleen, mitä oltiin erityisen innokkaasti siinä kuussa kuunneltu tai lauleskeltu. Tänään tartuttiin kirjastosta lainaamaamme aivan loistavaa lastenlaulukirjaan "Lasten Laulupuu" (Marja Hongisto-Åberg, Elina Viitala-Pulkkinen). Kirja on täynnä aivan mielettömän kivoja lastelauluja, vanhoja tuttuja klassikoita, mutta ainakin itselleni myös tosi paljon uusia löytöjä. Mulla iski taas kauhea pianokuume...Olis niin ihana soitella ja laulella joka päivä! (Ja naapurit kiittelee tässä ei-niin-hyvin äänieristetyssä 60-luvun kerrostalossa.)

Työnnän pullat uunihin, vedän ulos valmihin
Näen piipusta kun savu kohoaa
Leipuri Hiiva, hän asuu Kumputiellä,
ja kaikki kaakut leipoo siellä
Näen piipusta kun savu kohoaa...

Mutta nyt on kuulkaas ihan kurkku kipeänä kaikesta laulamisesta! Erityisesti innostuttiin hoilottamaan Leipuri Hiivaa. Laulun jujuhan on siinä, että Leipuri Hiiva voi oman valinnan mukaan olla vaikkapa suuri tai pieni, ja tämä ominaisuus huomioidaan sitten laulutyylissä ja siinä miten lauluun kuuluva "koreografia" esitetään.

Meidän leipuri hiiva oli edellä mainittujen lisäksi:
- hassu
- lauloi "siksansaksaa"
- naurava
- itkevä
- pikkuvauva
- kutitteleva
- suukotteleva

Jos olette kuulleet Loirin Nauravan Kulkurin, niin vannon ettei meidän Naurava Leipuri Hiiva jäänyt kyllä tulkinnassa kakkoseksi. Ja kun Miete pääsi vauhtiin, ei nauruversiolle ollut tulla loppua. Kunpa onnistuisin vielä nappaamaan esityksen videolle!

Bookplussassa on parhaillaan houkutteleva tarjous: kolme lastenkirjaa kympillä. Katsoin tarjooman läpi, ja mielestäni kirjat olivat enemmän taaperoiäisille suunnattuja. Jos sattuu pikkuväkeä olemaan lähipiirissä, niin tuossa on ainakin helppo joululahjaidea, ja nyt vieläpä 12.11. saakka ilman postikuluja.

Mietteellekin haluaisin Bookplussan sivuilta koostaa pienen joululahjapaketin. Onko teillä kokemusta äänikirjoista? Kuunnellaanko teillä niitä? Yhdessä lukeminen on toki kivaa, mutta mua kiehtoo myös ajatus siitä, että voitais vaan pötkötellä lämpimän torkkupeiton alla ja kuunnella kivaa äänikirjaa (ja sit olis niinku ainakin viikon pituinen joulu, glögiä ja suklaakonvehteja...).


En suinkaan saanut yhteen kollaasiin sisällytettyä kaikkia suosikkejani. Viiru muuttaa -on kollaasissa äänikirja-cd:nä ja hintakin on alle kympin. Tekisi tosiaan mieli kokeilla!

Karvakorvan laulupurkki keikkuu Bookplussassa myydyimpien listoilla. Sitä myydään musiikki-cd:nä ja lisäksi voi halutessaan ostaa kirjan, jossa on laulujen sanat, nuotit ja leikkiohjeet. Sama homma Urpon ja Turpon laulujen kanssa:) Näillä levyillä kuuluu varmasti musiikin huippuammattilaisten ote ja ne hakkaavat mennen tullen kaupalliset Smurffi-platinalevyt (olen kyllä henkisesti varautunut siihen että niidenkin aika tulee vielä;)).

Me käydään ahkerasti kirjastossa, ja suurin osa meidän lastenkirjoista on hankittu kirpputorilta. Ihanimpia kirjoja on kuitenkin kiva kerätä itselle, ja ainakin Mimmi-lehmän ja variksen joulukirja tulee taatusti päätymään pakettiin. Myös taitavasti toteutetut lasten tietokirjat ovat sellaisia, joita keräisin mielelläni Mietteen hyllyyn. (Ja allekirjoittanut pääsee ikäänkuin varkain kasvattamaan myös omaan yleissivistystään sopivasti pureskellussa muodossa;))

 

Musiikki ja kirjat tuovat arkeen huippuhauskoja hetkiä! 
Mikäs teillä muuten on tällä hetkellä "kuukauden biisi"?

sis. mainoslinkki

6 kommenttia:

 1. Sun on pakko saada teiän naurava leipuri videolle! :) haluan kuulla sen :D

  me ostettiin kesällä sellanen muumin cd-satu jota kuunneltiin lomareissuilla autossa. oli kyllä huippu, matka meni mukavasti ja oli jotenkin rentouttavaa kuunnella sitä autossakin:) kotiin pitäs vielä hankkia joku, nitä on kiva kuunnella yhdessä :)

  toi muumikartasto olis varmaan kiva ja hyödyllinen, kiitos vinkistä:)

  meiän kuukauden laulu on lettulaulu:) arttu hoilaa autossa sitä monta kertaa putkeen "lettuja lettuja lettuja vaan, mansikkahillolla, lettuja lettuja lettuja vaan, me syömme ne innolla" :) ihan mahti laulu:) toinen suosikki on oravien laulama old mc donald cha cha! sitä me revettiin koko porukalla kun ekan kerran kuultiin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytys tosiaan koittaa videoida, tänään sain sentään vähän tallennettua tytön sämpylöiden leipomista:) Muistin just että meilläkin on jemmassa joku muumisatu-cd, ostin sen työmatkalta Naantalista! Se on varmaan kiva:) Luulen kanssa että toi Muumikartasto olis tosi kiva, tää viikko aikaa miettiä tilausta kun on ilmaiset postarit:)

   Mä en tiedäkään tuota lettulaulua mutta kuulostaa todella herkulliselta:)

   Poista
 2. Meille on kirjastosta lainattu nyt paljon äänikirjoja. Sellaiset tuntuu olevan parhaita, missä levyltä tulee ääni (kerronta) ja lapsi voi itse kääntää sivuja äänimerkkien mukaan ja katsella siis tarinan etenemistä samalla kirjasta. Muumit on hyviä, samoin Miinat ja Manut (vaikka se Miinan ja Manun tunnusmusiikki jääkin korvamadoksi kovin helposti). Me ollaan kuunneltu noita kotona ja autossa. Voin siis suositella. Muita ei ole vielä kirjastoautolta meille kotiin asti päätynyt, mutta ehkä niitäkin joskus ehtii meille asti kiertoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyskin katsoa kirjaston tarjonta. Monesti lainaan itselleni äänikirjoja, joita on tosi kiva kuunnella autossa (ajan aika paljon töiden vuoksi). Kiitos vinkeistä!

   Poista
 3. Karvakorvan laulupurkki cd on hyvä, urpo ja turpo ei ole niin meidän makuun. Itse olen kanssa katsonut jo noita vanhan ajan cd-kirja settejä. "kun kuulet tämän äänen..pling...on aika kääntää sivua" :) Hih, enää ne ei ole niitä legendaarisia punaisia kasetteja mitä itellä oli aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kiva kyllä kuulla noita vähän etukäteen, löytyisköhän Spotifysta...Urpo ja Turpo kieltämättä kuulostaakin vähän urpolta;)

   Just vähän aika sitten kaverin kanssa muisteltiin lapsuuden äänikirjoja. Tykkäsin ihan mielettömästi Onnelista ja Annelista äänikirjana. Kirjaversion löysin kirppikseltä kun Miete oli pikkuinen vauva, ja odottelen että pääsen kirjaa tytölle lukemaan kun vähän tuosta vielä kasvaa:) Sit oli joku hirveän jännä "Noitarovio savuaa" josta tykkäsin myös. Niin ja tietty Ronja Ryövärintytär!

   Poista