sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Hölmöläisen hommaa

Hyvin pitkälti otsikon mukaiselta tuntuu tämä elämä välillä, mihinkään ei ehdi panostaa kunnolla ja kaikki elämän osa-alueet kärsivät. Tunnustetaan nyt sekin, että kuntosalin sijaan hain tänä iltana lähikaupasta jätskiä ja kinuskikastiketta.Viisasta stressinhallintaa...


Tällainen asu oli parilla kyläreissulla päällä vuoden vaihteessa. Värit ovat äidin mieleen, mutta eiköhän me kevättä kohti kaiveta esiin raikkaampia värejä. Turkoosia, keltaista ja pinkkiä.

sukkikset Racoon
mekko Pomp de Lux
paita Esprit
neuleliivi Noa Noa

Meillä on kotona ystävältäni opittu sanonta "hölmöläisen hommaa", jolla kuitataan satunnaiset hölmöilyt, joista ei kuitenkaan tarvitse isompaa numeroa tehdä. Miete kuitenkin innostui yhtenä iltana kyselemään tarkemminkin, että mitä ne hölmöläisten hommat ovat. Niinpä olen saanut kertoa viimeaikoina kyllästymiseen asti hölmöläisistä.

Hölmöläislapset laittavat legoja nukensänkyyn ja rakentavat nukeista tornin (hillittömän hauska juttu kolmevuotiaan mielestä). Ne lähtevät ulos vaatteet puettuna mullin mallin (näitä mietitään sitten yksityiskohtaisesti). Hölmöläiset ovat takkutukkia, ja kun pitäisi pestä hampaat, ne vaan miekkailevat hammasharjoillaan. Ne syövät karkkia haarukalla ja veitsellä, ja kun on nukkumaanmenoaika ne laittavat kaikki valot päälle ja pistävät tyynyn vatsansa päälle. 

Sikäli nää hölmöläisjutut on käteviä, että kun äiti on oikein väsynyt, niitä voi kertoa sohvanpohjalla horisontaalitasossa.

Meistä ei ensi viikolla(kaan) juuri kuulu sillä muu elämä haittaa tällä hetkellä aika reippaasti tätä blogin kirjoittamista.Toivotan mukavaa viikkoa kaikille -sopivasti hölmöillen:)

6 kommenttia:

 1. Ihana asu Mietteellä! Kyllä tämä elämä taitaa monessa lapsiperheessä olla nimenomaan otsikon mukaista :D Tsemiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin:) Mutta onneksi ne ihanat hetket ovat sitten niin ihania, että ne kantavat kaaoksenkin läpi!

   Poista
 2. Kyllä meilläkin on vastaavanlaisia ilmaisuja. Tosin meillä käytetään enemmän termiä "tollon työt". Näitä on esimerkiksi muovisten leluhevosten rasvaaminen, mehulla lattian peseminen jne. Mutta joku ilmaisu näille on ihan kätevää, siitä ei pääse mihinkään. Tsemppiä viikkoon! Meilläkin viikko on aikamoista haipakkaa...tai taitaa olla koko tammikuu...

  VastaaPoista
 3. Ihana asu! Mäkin kyllä kaipaan jo paljon keltaista.. :)

  Sinulle on tunnustus blogissani!

  VastaaPoista