torstai 29. elokuuta 2013

Valkoinen pianoTältä näyttää meidän valkoinen piano.
Ostin pianon meille käytettynä,
enkä olisi voinut parempaa pianoa löytää!
Se on täydellinen.

(Lattialla on koiran nappuloita, mutta älkää niistä välittäkö,
älkääkä noista peileistä joita ei ole kiinnitetty seiniin
tai johdoista jotka ovat piilottamatta...) 


Mietekin jo lauloi Hämähämähäkkiä itse itseään säestäen.
Otin sen videolle.
Voidaan sitten näyttää esitys hänen häissään;)


Muskari alkoi taas tällä viikolla.
Miete lähti sinne todella innoissaan.
"Äiti mää oon haaveillutkin muskarista!"

Olen myös googletellut pianokouluja lapsille. Musiikkiopistolla pianokoulu aloitetaan kuusivuotiaasta ylöspäin, mutta meidän lähellä olisi myös yksityinen pianokoulu neljä vuotta täyttäneille. Nelivuotiatten "tunnit" ovat parikymmenminuuttisia, mutta paremman oppimisen vuoksi ne järjestetään kahdesti viikossa. 

Olen nyt vähän kahden vaiheilla, kannattaako nelivuotiasta vielä viedä pianotunneille (käytännössä aloittaisimme ensi vuoden alussa). Se tarkoittaisi ensinnäkin muskarin loppua, sillä kolmesti viikossa noin pienen lapsen kuskaaminen musiikkiharrastukseen on jo vähän...yliampuvaa. Toisaalta aikainen soittoharrastus houkuttelee, näen siinä valtavasti etujakin, mutta toisaalta tuntuu turhan sitovalta ja vaativalta noin pienelle. 

Tietenkin kaikki on lopulta opettajasta -ja lapsesta itsestään kiinni. 


Kuulisin todella suurella mielenkiinnolla kokemuksianne
lastenne (nelivuotiattenne?) soittoharrastuksista.

24 kommenttia:

 1. Hei!
  Olemme hankkimassa myös käytettyä (valkoista) pianoa. Osaatko sanoa, mitä käytetystä pianosta kannattaa maksaa?

  VastaaPoista
 2. Pähkäilin itsekin noiden hintojen kanssa, käytettyjen pianojen hintahaarukka tuntuu olevan todella laaja. Yksityishenkilöiltä voi löytää todella edullisesti (muutamalla satasella) käytetyn pianon, mutta niistä voi olla vaikea mennä sanomaan että missä kunnossa ovat. Mulle sanottiin että tonnilla pitäisi saada ihan hyvän käytetyn pianon, valkoiset taitaa olla aika haluttuja, olisikohan niissä vähän valkoisen värin lisää:) Yksi vaihtoehto on ostaa hyvä, edullinen piano ja maalata/maalauttaa se. Meidän valkoinen kaunotar löytyi Haapajärven soitinpisteestä jota voin kyllä suositella, siellä oli myös hyvin tarjolla valkoisia pianoja.

  VastaaPoista
 3. Itse kävin 6-vuotiaana jonkun mummelin kotona pianotunneilla ja nyt meidän 7v naapurikin käy jonkun yksityisen kotona, eli ei välttämättä tarvitse olla pianokoulu. Tasosta en osaa sitten niin sanoa, mutta ehkä sen ei silloin tarttisi olla niin aikaan sidottua että joka viikko 2 kertaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erään pianokoulun sivuilla vaan suositeltiin, että mielummin lyhyt soittotuokio kahdesti viikossa, olisi oppimisen kannalta parempi. Ja toisaalta neljävuotiaan kanssa pitäisi olla osaamista/ammattitaitoa, kun on niin pienestä kyse...Mutta varmasti kannattaisi noita yksityisiäkin soitella läpi:)

   Poista
 4. Meillä lapset vasta niin pieniä , mutta muskarissa olemme käyneet ja paljon tykänneet. Ei minusta nelivuotias liian nuorelta kuullosta. Musikki kuuluu kaikille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miete on käynyt muskarissa 2 kk ikäisestä asti:) Nyt vaan se pitäis jättää pois jos meinataan pianotunnit aloittaa -ettei tule liikaa ohjelmaa viikkoon...

   Poista
 5. Me vasta ostettiin tytöille rummut mutta toistaiseksi saavat paukutella iha rauhassa miten haluavat. Tietty isänsä ja minä yritetään vähän opettaa mutt esikoinen varsinkin on sellainen että ei tykkää jos häntä opettaa :D Jossain vaiheessa olisi kyllä kiva saada tytöt jollekin tunneille oppimaan kunnolla mutta en tiedä järjestetäänkö täällä noin pienille. Pitäisi ottaa selvää. Meillä siis myös 4-vuotias ja pikkusiskonsa on 2v :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, rummut:) Ei välttämättä olis paras soitinvalinta ainakaan meidän kerrostaloon:D Toi on kiva kun vanhemmat pystyy itse vähän opettamaan.

   Poista
 6. Meillä tytöt kävi aikoinaan yhden opettajan luona yksityisesti. Tyttäreni on myös opettanut pieniä lapsia kotonaan.
  Muskari maailma on pienelle vielä aika vaativaa, mielestäni, silloin ainakin kun omat lapset olivat pieniä.
  Ihana on piano. Mekin ostimme aikanaan käytettynä ja hyvin on toiminut, kunhan muistaa aina välillä virityttää.
  Ihania pianonsoitoo hetkiä!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaanhan soitin harrastus on aina tavoitteellista, ja siksi tosiaan vaativaa. Muskarin taas olen kokenut tosi kivana lisänä viikkoon ja neiti käy siellä mielellään:)

   Poista
 7. Hei, meidän nyt jo isot tytöt aloittivat muistaakseni nelivuotiaina pianotunnit, tunnin pituus menee lapsen iän mukaan, menetelmänä oli aluksi kuvionuotit, josta asteittain siirryttiin norminuotteihin.Kuvionuoteilla voi osaamaton aikuinenkin soittaa ja pienille lapsille sen on selkeä ja ei-turhauttava menetelmä, suosittelen!Ainakin täällä pk-seudulla kuvionuotteja käyttäviä opettajia löytyy. t. Elisa

  ps todella kaunis piano sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi kivalta, olisi mukava tosiaan vielä konkreettisemmin nähdä, kuinka noiden pienten pianonsoitonopetus menee.

   Poista
 8. Minä en näe harrastuksessa mitään pahaa, jos lapsi itse on innostunut ja mielellään menee harjoittelemaan! Meillä tyttö täyttää lokakuussa 4v ja on jo vuoden kulkenut tanssitunnilla kerran viikossa. Harrastusta lähdettiin kokeilemaan omasta aloitteestani (itse harrastan tanssia samassa tanssikoulussa), kuitenkin niin, että jos tyttö ei olisi tykännyt/viihtynyt, niin ei olisi jatkettu. Kävi niin, että aiemmin AINA ja jokapaikassa äidin kyljessä nyhjännyt tyttö oli jo ensimmäisen tanssitunnin jälkeen onnesta soikeana ja innoissaan tanssista (ihastui ja tykästyi opettajaan paljon :) ), että hyvillä mielin on jatkettu nyt jo yli vuosi. Joka ikinen kerta menee tunnille TODELLA innoissaan, hyvä että nahoissaan pysyy. ;-D Nyt kesällä kokeiltiin jalkapalloa ja tarkoitus olisi aloittaa myös jalkapallo kerran viikossa.

  Mun mielestä tämän ikäisten 3-5 v. harrastamiset on kuitenkin niin leikin omaisia, että vastaavat samaa, kuin mitä itsekin kotona hommaillaan ohjatusti (askartelut, pelit ja leikit). Ja hyvin kun käy, niin löytyy harrastus, mikä jatkuu läpi elämän....tai sitten ei, mutta kivoja kokemuksia saavat joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun tyttö on selkeesti löytänyt oman jutun! Kiitos kivasta kommentista:)

   Poista
 9. Voi miten kaunis piano.
  Ei minustakaan nelivuotias ole liian pieni soittotunnille, jos vaan itsellä innostusta piisaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tässä ehtii vielä hetken harkita että lähdetäänkö kokeilemaan:)

   Poista
 10. Kaunis on piano :) Meillä neiti aloitti pianotunnit juuri neljä vuotta täytettyään. Ihan mielellään oli tunneilla (paikalla oli muutama lapsi samaan aikaan), mutta harjoitteluintoa kotona ei oikein ollut. Nyt viisivuotiaana jatkamme harrastusta, keskittymiskykyä on ainakin tullut paljon lisää, josko se sitten auttaisi harjoittelussakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi ryhmämuotoinen opetus olisi varmasti hyvä juttu, mutta näyttää olevan tuossa harkitsemassani koulussa ainoastaan yksilöopetusta :/ Teillähän on siellä kotona jo pianistin alku:) Varmasti kiva nähdä ja kuulla viisivuotiaan soittoa:)

   Poista
 11. Miete ilmeisesti jaksaa ihan hyvin hoitopäivän jälkeen tuon muskarin? Meidän poikasen muskari jätettiin kun siirtyi päiväkotiin, katsottiin että hoitopäivä on tarpeeksi vaativa, mutta myös siksi, että muskari olisi ollut heti päiväkodin jälkeen. Jos olisi siis joku iltajuttu, että voisi käydä kotona syömässä ja vähän latautumassa niin ehkä jaksaminenkin olisi kohdallaan. Toistaiseksi siis riittää päiväkodin musiikkitarjonta ja kotimuskari;)
  Terkkuja pitkästä aikaa ikätoverin äiteeltä!
  -Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksaa tosi hyvin ja käy siellä mielellään:) Mietteellähän on päiväkodissa erinomaiset unenlahjat, ja yleensä haenkin hoidosta hyvin virkeän ja hyväntuulisen tytön:)Oma työni tosin mahdollistaa jouston hoitoajoissa, ja usein muskaripäivinä pyrin hakemaan neidin vähän aikaisemmin ja lähes poikkeuksetta ehdimme käydä kotona ottamassa vähän välipalaa. Mutta aivan varmasti myös kotimuskari riittää, lapsen ehdoilla:)

   Poista
 12. Meidän tätä nykyä 7v aloitti pianotunnit 4-vuotiaana, yksityisopetuksena. 15min viikko ja hienosti sujunut :) Musiikkiopistoon siirtymistä mietittiin kun ikää tuli riittävästi, mutta loppujen lopuksi päätettiin että ei. Tytöllä kun urheiluharrastukset vie viikosta lähemmäksi parikymmentä tuntia, niin ei sitten muutenkin vähäistä leikkiaikaa viitsinyt tuhlata vielä paria tuntia. Käy siis niillä varteilla ja kotona soitellaan sitten yhdessä miten tyttö itse tykkää :) Aiemmin oli kyllä innokkaampi soittaja, tällä hetkellä ei oikein ole innostunut. Voi olla, että melko rankka pesäpallokesä on vaatinut vain voimansa ;) Ehkä se tuosta vielä taas innostuu.
  No mutta, kannattaa käydä Mietteen kanssa vaikka seuraamassa millaisia ne nelivuotiaitten pianotunnit on jahka tulee ajankohtaiseksi. Usein pienillä ne eivät ole kovin tavoittellisis kuitenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Teilähän jo harrastetaan kovasti:) Mä nyt päädyin siihen että jatketaan tuota muskaria ainakin vielä ensi kevät ja katsellaan sitten uudestaan.

   Poista
 13. Onpa kaunis piano. Ja tyttökin aina : ) Luin että Haapajärveltä, oletko siis täältä Pohjois-Pohjanmaalta?
  -Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole Pohjois-Pohjanmaalta:) Sieltä vaan sattui löytymään hyvä valikoima pianoja...Kuljettivatkin sitä aikamoisen matkan tänne Pirkanmaalle missä asustellaan:)

   Poista