tiistai 26. marraskuuta 2013

Kuolemanvakava keskustelu

Ajelimme tänään Mietteen kanssa hautausmaan ohi, ja voi mihin keskusteluun ajauduinkaan lapseni kanssa. Miksi ihmiset haudataan? Miksi ne pitää laittaa hautausmaalle? Miten ne haudataan? Niin mutta kuinka ne sinne hautaan saadaan kun kuolleeseen ei saa koskea? Sen jälkeen pitää kyllä pestä kädet, eks niin? Jäädäänkö sinne hautaan ikiajoiksi? Ihminen ei kyllä tykkää maatua eihän?
 
Vakavia keskusteluja toisinaan.
 
Kuolemasta syntymän ihmeeseen: Näimme tänään hurmaavan kauniin viisiviikkoisen pienen tyttövauvan. Tuliaisiksi veimme mitä suloisimman asun pikku prinsessalle (Lindex).

 
Voiko ihanampaa olla!

7 kommenttia:

 1. :D ihanat kysymykset..

  Voi noita vaatteita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä:) Onneksi aihe vaihtui kun olin noihin muutamaan vastannut;)

   Poista
 2. Meillä käydään nelivuotiaan kanssa vastaavia keskusteluja. Välillä sitä on itse ihan ymmällään, että mitä sanoisi. Pitää pyrkiä olemaan rehellinen, mutta aivan kaikkea ei kuitenkaan haluaisi kuoleman suhteen korostaa.

  Ihanaa, kun on tuollaista syntymäriemua vastapainoksi! Aivan mielettömän suloinen asu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritin pitää äänensävyn tosi kepeänä ja vastailla huolettoman letkeästi hiukan raskaasta aiheesta huolimatta:) onneksi keskustelu ei edennyt enää tuosta pitemmälle...

   Poista
 3. Iik, miten ihana setti!
  Meillä meni kutakuinkin näin: äitii, onko helvetti se enkeli, jonka se jumalan isä karkoitti maan alle? :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on myös kuolemaa käsitelty aika-ajoin, johtunee siitä että lapset menettivät kahden vuoden sisällä kolme läheistä, mummin ja isoisovanhemmat, joten ollaan oltu paljon hautajaisissa. Sitten varsinkin nuorempi on tietenkin ollut kovin huolissaan kuolemisesta ja eteenkin siitä, että me vanhemmat kuollaan joskus. Raskaita asioita puhua lapsen kanssa, niiden elon kun toivoisi olevan pelkkää vaaleanpunaista hattaraa.

  Mut ihana setti, Sophielle katselin kans tuota bodya, jäi vielä kauppaan.

  VastaaPoista