tiistai 5. marraskuuta 2013

Miksi hammaspeikot tykkäävät sokerista?

No en minä tiedä mitä tuohon pitäisi vastata, vaikka sitä on multa tyttäreni toimesta muutaman kerran kysytty. Ohitan asian tarjoamalla hammaspastillin.

Mietteeni mun -facebookissa tarjoilinkin jo teille päivän pastillikattauksen. Tässäpä vielä kertauksen vuoksi.


Pientä arjen estetiikkaa


Läkerollin mangon makuiset Dents -pastillit ovat uutuusmaku. Plussaa kivasta väristä. Maku ei Mietettä oikein vakuuttanut (sylkäisi koko pastillin pois). Samoin kävi sarjan sitruunapastillien kanssa.

Herra Hakkaraisen pastillit ovat kätevässä purkissa (näitä ollaan viety hoitoon), ja tietenkin pastillit ovat tosi söpöjä kukan muotoisina.

Fazerin xylimaxeissa hauskaa on se, että askista löytyy kahta eri väriä. Pastillien koko vaan tuntuu aika mitättömältä kun on Läkerollin Dentsien makuun päässyt. Ehkäpä noita voisi ottaa yhden kumpaakin väriä.

Mansikka Dentseissä pettymyksen tuottaa väri. Aski lupaa kauniin vaaleanpunaisia pastilleja, mutta käytännössä ne ovat valjuja ja värittömiä. Maku on tässä pastillissa kuitenkin kohdallaan, taitaa olla Mietteen lemppari.

Pastillien lisäksi tuolla kulhossa seikkailee myös muutama värikäs Angry Birds -purkka.

Mitenkäs teillä? Onko käytössä purkka vai pastilli? Mikä on paras maku? Ja oonkohan mä ainoa jolle värilläkin on väliä:)

10 kommenttia:

 1. Herra Hakkaraisen pastillit on meillä käytössä, maistuu parhaalle ja on helppoja pienenkin syödä.

  VastaaPoista
 2. Heh, mä oon aina katsonut, että nuo Hakkaraisen pastillit on tassun/jalanjäljen muotoisia. :D Pitääkin kotona vähän tiirata, nyt alkoi hämäämään kumpia ne on: kukkia vai tassunjälkiä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt muakin rupesi häiritsemään että mitä ne on. Jotenkin olis loogisempaa että ne onkin tassuja, vaikka mä oon aina ajatelut että ne on kukkia :D

   Poista
 3. Meillä on "sekakäyttöä", eli milloin mitäkin. Lapset syö noita hakkaraisia, muumi xylimaxeja, katti matikainen pastilleja ja dentseistä just tuota mansikkaa ja välillä semmoisesta liilaa pakettia jossa on nallepuhin kuva. Noi mansikka dentsit on mustakin aika kaameen värisiä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekakäyttäjiä mekin ollaan, lähinnä siksi kun noista saa yhdessä niin söpön näköisen coctailin:)

   Poista
 4. Sekä että :)
  Purkkaa jauhavat nuo isot oikeastaan koko ajan ja sitten pastilleja saa aina ruuan jälkeen. Pienimmän lempparit on nuo mansikat kanssa, mangoihin piti oikein totutella, lensi nimittäin samanlailla kaaressa ekaks :D
  Hakkaraiset on koostumukseltaan parhaita. Itseasiassa dentsit on meillä "karkkeja"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta mangot oli tosi hyviä, mut ehkä se on lapslle vähän voimakas maku? Terveelliset karkit teillä!:)

   Poista
 5. Hakkaraiset ne on meilläkin käytössä ja myös ihan tavallinen xylitol jenkki, vihreä tai sininen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä menee jostain syystä tosi vähän purkkaa ja lapsen myötä olen itsekin siirtynyt enemmän pastillipuolelle:)

   Poista