sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Moderni iltasatu ja tarinat jotka kulkevat mukana


 *Postaus on toteutettu yhteistyössä Sanoma Magazines Finland Oy:n kanssa


Meille luettiin lapsena paljon kirjoja ja vähän vanhempana ahmin niitä itse. Tykkäsin Viisikoista, rakastin Pientä Runotyttöä ja Anna-kirjoja. Ahmin kaikki Neiti Etsivät ja kuvittelin olevani aivan kuin hän. Vähän pienempänä, Mietteen ikäisenä, rakastin Pupu Tupunoita, Mikko Mallikasta ja Nalle Puhia. Ja tietenkin minulle kelpasi kaikki mikä liittyi prinsessoihin.

Lukutaitoa ja -elämyksiä halutan tarjota myös omalle lapselleni. En toivoisi tyttöni kasvavan siihen, että tv:n katselu ja pelien pelailu on normaalia arkea, mutta kirjan lukeminen koulun kautta syötettyä pakkopullaa. Haluan, että lapseni kasvaa kirjojen ihanaan maailmaan, oppii rikasta ja rakasta suomen kieltä, saa mielikuvitukselleen uusia maailmoja, oppii ajattelemaan ja ilmaisemaan ajatuksiaan -ja toivottavasti saa täten myös valmiuksia pitkälle koulutielleen. Lapsille ja nuorille suunnatut kirjat tarjoavat myös kiiltäväpintaisia muotilehtiä huomattavasti parempia ja monitasoisempia samaistumismalleja!

Tiesittehän, että myös iPadilta voit lukea ihan oikeita kirjoja! Vaikka perinteistä haluaakin pitää kiinni, sen voi aina päivittää tähän aikaan sopivaksi. Minua kiehtoo ajatus siitä, että en tarvitse yhtään lisää hyllytilaa, vaan saan lukemattoman määrän kirjoja suoraan tabletille. Näin iso pino lukuelämyksiä kulkee kevyesti mukana automatkoilla, lomareissuilla ja kotiarjessa.

Miten se sitten käytännössä toimii? Lasten Digitaalinen Satukirjasto on käytettävissä iPadilla ja iPhonella. Satukirjaston pääset tilaamaan täältä. Tilauksen jälkeen saat sähköpostiisi tunnuksen, jolla pääset kirjautumaan sovellukseen. Lataa seuraavaksi Lasten Oman Kirjakerhon sovellus App Storesta. Pian pääsette lapsen kanssa valitsemaan luettavaa joko halutun satuhahmon perusteella, suoraan uutuuksista, pienten puolelta tai klassikoista. Sovellus sisältää myös palapelejä ja muistipelejä.


  Tutustu uuteen digitaaliseen Lasten Omaan Kirjakerhoon. Saat yhden kuukauden maksutta!
 (Tutustumistarjous on kolmen kuukauden mittainen ja sisältää yhden maksuttoman kuukauden)

Meillä on tullut tavaksi avata Kirjat -kansio ja sieltä Miete sitten valitsee näppärästi selailemalla mieleistä luettavaa. (Aikuinen näkee yhdellä silmäyksellä, montako sivua kirjassa on, ja voi näin halutessaan yrittää vaikuttaa valittuun kirjaan...). Luettavaa on aivan valtavasti, se ei taatusti lopu kesken! Siitä pitää huolen myös se, että uutuuksia tulee säännöllisesti lisää, ja toki myös se, että ainakin meillä kun jostakin kirjasta innostutaan, niin sitä samaa halutaan kuulla vaikkapa viikko putkeen. Bambin uusi ystävä on tässä tullut luettua...no, monta kertaa.


Moni kirjoista on myös luettu ääneen, mitä voi hyödyntää vaikkapa automatkoilla. Toisaalta, miksei sitä joskus voisi käpertyä lapsen kanssa sohvanurkkaan viltin alle kuuntelemaan yhdessä kirjaa. Miete jaksaisi kuunnella vaikka kolme pitkää satua peräkkäin, mutta minulla ei meinaa ääni kestää...


Kun iPad on vaakasuorassa, kirjaa voi lukea siten, että näkymänä on koko aukeama. Pystypäin luettaessa näkyy yksi sivu kerrallaan. Sivua on muuten hauska -ja yllättävän luonteva -kääntää.

Tarkoitukseni oli kerätä tähän postaukseen digitaalisen kirjakerhon käyttökokemuksesta plussat ja miinukset, mutta rehellisesti sanottuna, plussia on helpompi keksiä kuin miinuksia. Hinta voisi olla yksi miinuspuoli, mutta toisaalta, palvelun hinta on 9,90 € kuussa, ja tarjonnan laajuuden huomioon ottaen tuntuisi hullulta jos se olisi tuota paljon halvempi: Fyysisetkin kirjat maksavat, ja olen minä kirjastoonkin aika monet sakot maksanut...

Minusta Digitaalinen kirjakerho ei korvaa kaikkea luettavaa lapselle, mutta voisi hyvin toimia modernin lapsiperheen peruskirjastona, jota täydennetään välillä kirjastoreissuilla tai harkiten hankituilla teoksilla ihan siihen fyysiseen kirjahyllyyn. Mietteeni Mun suosittelee ja kiittää tuosta kolmen kuukauden tutustumistarjouksesta. Siinä ajassa ehti hyvin testata, onko satukirjasto "meidän juttu":)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti