torstai 26. joulukuuta 2013

Juhla-asusta allergiaan ja auttamiseen


Nappasin muutaman kuvan Mietteen juhla-asusta ennen päiväkodin joulujuhlia. Phister&Philinan neulemekon alle puettiin valkoinen trikoopaita ja harmaat sukkahousut. Tykkään valtavasti neulemekon talvisesta tunnelmasta. Se sopii porokuvioineen täydellisesti jouluun, mutta soveltuu hyvin käytettäväksi minä tahansa talvisena päivänä. 

Kuvan jälkeen neidin tukkatyyli on muuten vähän muuttunut: napsaistiin muutama päivä sitten Mietteelle etutukka ja latvojakin vähän leikattiin. Nyt tytöllä onkin paljon helppohoitoisempi ja vahvemman oloinen tukka, viimeaikoina kun tuo tukan harjaus on ollut enemmän tai vähemmän itkua ja hammastenkiristelyä. Miete taisi kuvitella, että tukanleikkuun jälkeen ei hiuksia tarvitse harjata enää ollenkaan...Voi mikä pettymys!


Tosi kuvauksellinen tuo meidän koira: Aatos-raukalla oli kutiavien iho-oireiden takia kauluri päässä parisen viikkoa. Nyt pärjäillään jo ilman kauluria, ja herra herkuttelee tätänykyä ainoastaan allergiaruuilla. En haluaisi kuulostaa tekopyhältä taivastelijalta, mutta ihan oikeasti laittaa vähän miettimään, että hyvinvointimaassa koiraa tutkitaan ja lääkitään sadoilla euroilla. Sillä rahalla voisi vaikkapa rokottaa aika monta lasta kehitysmaissa. (Tai no, hankkia vaikka puhdasta vettä, jos joku ihan hirveästi vastustaa rokottamista...)

Tämä tällaisena koiramaisena aasinsiltana sille, että näin joulunaikaan on aina hyvä miettiä, miten voisi lisätä hyvää niille, joilta sitä puuttuu. Olipa se sitten Uusi Lastensairaala, Pelastakaa Lapset Ry, Unisef , vaatelahjoitus oman kunnan ensi- tai turvakotiin tai vaikkapa Hope Yhdistyksen toiminnan tukeminen. (Huom! linkit eivät ole mainoslinkkejä).

Itse laitan silloin tällöin pienen summan Pelastakaa Lapset Ry:n keräystilille. Se on itseasiassa melko kätevää, sillä ensimmäisen lahjoituksen jälkeen sieltä lähetetään automaattisesti silloin tällöin "lasku", ja halutessaan voi sitten lahjoittaa pikkusumman tai vähän isommankin määrän kerralla. Tapanani on heittää lappunen muiden laskujen joukkoon, ja jos laskujenmaksupäivänä näyttää siltä että rahaa riittää loppukuuksi leipään ja maitoon, laitan yleensä myös pienen summan Pelastakaa Lapset Ry:lle.


Päiväkodin joulujuhlasta jäi muistoksi ihania videoita, joissa lapset lauloivat  hartaasti harjoiteltuja joulusävelmiä hienojen koreografioiden ja rekvisiittojen kera. Rakastan tuota kuvaa, jossa pieni tyttöni jännitysitkut itkettyään seisoo reippaana rivissä hymy kasvoillaan, lumiukoksi naamioituneena. Minä tietenkin ainoana äitinä olin unohtanut tuoda lapselleni esitystä varten tupsuhatun. Ylpeänä silti ihailin omaa lumiukkoani, even though she didn´t wear a hat.

3 kommenttia: