maanantai 6. tammikuuta 2014

Lempparileikkejä ja Sylvanian Families -arvonnan voittaja

Nyt se on sitten joululoma virallisesti ohi. Itse olen ollut pyhien väliin osuneet arkipäivät töissä, mutta Miete on isänsä kanssa viettänyt pitkät jouluvapaat. Veikkaanpa, että huomenaamulla ei kyyneleiltä vältytä kun arki päiväkodissa taas alkaa. Minullekin on ollut kyllä ihan luksusta lähteä töihin kaikessa rauhassa, kun ei ole tarvinnut aamuisin yhtään säätää...

Tänään meillä oli kiva päivä, kun käytiin hurjilla merorosvosynttäreillä, ja sen jälkeen vuokrattiin Makuunista 101 dalmatialaista -elokuva. Miete sai kyseisen kirjan Joulupukilta, ja sitä on nyt luettu ainakin sen satayksi kertaa. Neiti on myös kovasti suunnitellut, että meille otettaisiin kiltti dalmatialaisnarttu, joka voisi sitten tehdä pentuja meidän Aatoksen kanssa... Mutta elokuva oli siis todellakin aivan loistava, aikaa kestävä klassikko! Suosittelen lämpimästi, jos jostain kumman syystä jollakin muullakin on se vielä näkemättä.

Leffan jälkeen Miete leikki isänsä kanssa piilosta ja ottivathan nuo keskenään kunnon painimatsinkin. Miete sanoo, että "nyt mä isi painin sua!" ja musta se kuulostaa niin hupaisalta:)

Aika paljon tässä jouluvapaiden aikaan onkin tullut luettua, painittua ja katseltua telkkaria. Tuossa illansuussa innostuin tytön leikin lomassa vähän taas seulomaan neidin lelukasoja, ja nappasin samalla muutamat kuvat niin ikään viime aikojen lempparipuuhista...


Pikkulegot

Leegoilla rakentelusta me tykätään kaikki. Lego Frieds -sarja on aivan ihana. Miten kiva onkaan kun nuo legoukkelit on nykyään noin söpöjä, mukana on kaikkea pientä kännykästä pinkkeihin juomamukeihin ja lemmikkikoirista ihaniin puutarhakukkiin. Ja onhan nuo värit aivan ihanat! 

Yhtenä päivänä väkerreltiin leegojen parissa vaikka kuinka pitkään, ja jossain vaiheessa Miete huomautti, että "äiti sun piti leikkiä mun kanssa, mutta sä et oo sanonut vielä mitään!". Tyttö oli siinä tainnut itsekseen leikkiä ja puhua pälpättää, ja minä vaan rakentelin taloja ja koira-aitauksia, ja koristelin pihaa.


Noppahyppy-peli

Ennen Noppahyppy -peliä meillä on pelailtu lähinnä muistipeliä ja palapelejä. Joulupukki toi Mietteelle ensimmäisen kunnon seurapelin ja tätä on pelattu todella paljon! Osasinkin povata pelistä suurta hittiä, sillä itse pidin lapsena kovasti kimblestä, ja tässä pelissä on samanlainen nopanheittomekanismi ja peli-ideakin samansuuntainen. Jostain kumman syystä Miete voittaa pelin lähes aina...


"Siljaamit"

Ja sitten on tietenkin nämä siljaamit, jotka tänään järjestelimme yhdessä nätisti hyllylle ja yritimme löytää niille vaatteetkin päälle. Minusta tuo siiliperhe on ylivoimaisesti ihanin! Kiitos siitäkin kuuluu Joulupukille. Olen tosi mielissäni, että Miete tykkää näistä ja yritänkin mahdollisimman pitkään ylläpitää lapsekkaita satuhahmoleikkejä. Esimerkiksi Barbien aika tulee toivottavasti vasta paljon myöhemmin.


Nyt meidän siljaamit ovat jo unten mailla, ja neitikin nukahti, harvinaista kyllä, jo vähän ennen yhdeksää. Ennen kuin toivottelen teille hyvää yötä ja arjen alkua, paljastan vielä Sylvanian Families -arvonnan voittajan. Voittajalle lähetetään kiva talviaiheinen hahmopaketti suoraan lelutehtaalta:)

Random.org arpoi voittajaksi kommentin numero 79, jonka lähetti nimimerkki Kati. Onnittelut Katille ja kiitos kaikille osallistumisesta. Jos onni ei osunut kohdalle, niin ei huolta, sillä seuraava hurjan söpö arvonta on jo suunnitteilla.

Hyvää yötä ja helppoa arkeenpaluuta!

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus :) Kivoja leikkejä, ja tuttuja täälläkin vaikkei noin söpöillä legoilla (äiti) saakkaan leikkiä ;) Meillä kyllä onneksi pojat tykkää leikkiä "tyttömäisilläkin" leluilla, tai ettei kaikki oo pelkästään räiskimistä ja autoja. Joulupukki toi esim littlest pets shoppeja ja ne on kummankin mielestä ihan huippuja, ja pakko yrittää löytää lisää, niillä jopa mä osaan leikkiä :D Ropsu sai sen sylvanian familiesien talon, ja ton saman siiliperheen mikä mietteellä, ne on niiiin söpiksiä ;) Meidän siilien vaatteet tosin on hukantiellä, kun yhtenä päivänä ne oli päättäneet mennä uimaan, ja vaatteet oli hukkuneet matkalle.... löytyy varmaan sohvan alta :D Ihanan siistin ja järjestelmällisen näköinen huone mietteellä!! Mukavaa arkeen paluuta teillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni poika on muuten innoissaan vähän tyttömäisemmistäkin jutuista välillä:) Ehkä se on vaan se porukan paine mikä saa sitten heittäytymään poikien leikkeihin isommassa porukassa...Mut tiedän monia Mietteen ikäisiä poikia, joita kyllä kiehtoo esim. pinkki väri, korut ja keittiöleikit:)
   Meidänkin "siljaamit" tykkää kumman usein käydä uimassa;) Ja kiva jos Mietteen huone vaikuttaa edes kuvissa siistiltä ja järjestelmälliseltä...

   Poista
 2. Mun on pakko nyt sanoa, että IHANAA kun teillä on vanhoja my little ponyja! < 3 Musta ne uudet, eteenkin ne nuket, on ihan järkkyjä.. :D Mä aijon Sophielle kans tyrkyttää tuon Sylvanian, ja isommat leikkiikin legoilla tosi mielellään, pukiltakin tuli monen monta pakettia legoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa nuo ponit eivät ole aitoja My LIttle Ponyja, mutta nättejä kyllä ovat:) Laatu ei tosin ole yhtä hyvä, joten voi olla että jatkossa nähdään niitä uusia ja aitoja. En oo kyllä sen tarkemmin perehtynyt, että onko niiden ulkonäkö jotenkin radikaalisti muuttunut sitten...öö 80-luvun kun minä niilä viimeksi leikin:)
   Sophie varmasti ihastuu SF-leluihin:)

   Poista