maanantai 13. tammikuuta 2014

Tiedonjanoinen prinsessa

Meillä oli kiva viikonloppu, ja Miete tuntui olevan sen jälkihehkuissa vielä tämän maanantainkin kovin energisenä ja säteilevänä. Katselin hänen menoaan ja totesin sopivaa sanaa hakien: "Sä olet kyllä semmoinen ihana..." "...veitikka!" tyttö täydensi lauseeni. 

Hän kulki tämän illan kotona kruunu päässään ja taikasauva kädessä. Menin keksimään höpsön laululeikin, joka oli sitten neidin mielestä niin huippu, että sitä piti hoilottaa miltei nukahtamiseen saakka:

Tässä mulla on Miete,
ihan oikea prinsessa,
kruunu sillä on päässänsä
ja taikasauvaa heiluttaa...kops! ( kopautetaan toista hellästi taikasauvalla:))

Hmm... jos jään työttömäksi, voin aina harkita lastenlauluntekijän ammattia. Paitsi, että melodia on suoraan varastettu Jaakko Kolmosen kokkiohjelman tunnarilta (jos joku muukin vanha vielä muistaa sellaisen ohjelman...)

Mietteellä oli tänään myös kova tiedonjano: Mitä ainetta pieru on? Mistä kylmyys ilmestyy? Mitä kraatterit ovat? Isi lupasi näyttää tietokoneelta planeettoja ja kraattereita, ja neiti innostui siitä niin paljon, että juoksi suoraan päin seinää. "Voi voi, tulikohan kuhmu vai kraatteri?", isi kysyi ja sai itkun vaihtumaan nauruksi.

Kruunupäinen neiti oli hellyttävä näky isänsä sylissä: "Katsotaan Maata! Katsotaan Kuuta! Katsotaan Marsia! Katsotaan Neptunusta! Asuuko ruotsalaiset ja kreikkalaisetkin Maassa?"

Illalla nukkumaan mennessä Miete tuumasi: "Minä lasken kruununi ja taikasauvani yöpöydälle niin kuin oikeat prinsessat useimmiten tekevät."


kuva: weheartit

3 kommenttia:

  1. Suloinen Miete!

    Meillä Emmillä oli ihan järkyttävä kyselyikä muutama kuukausi takaperin, ja 6-vuotias se osaakin keksiä kysymyksiä, kuten: Miksi keltainen angry birds -keksi ei ookkaan vihreä? Miksi vadelma ei maistu mansikalta? :D Keksi siinä nyt sitten muukin vastaus kuin että "siksi" :D

    VastaaPoista