sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

KeskiviikkoiltanaHain Mietteen hoidosta puoli viiden maissa.

Jätettiin muskari väliin, sillä Miete oli räkätaudissa. "Mulla on kevätplunssa!", Miete kertoo tutuille ja tuntemattomille.

Tulimme kotiin ja ihan ensimmäiseksi Miete halusi pelleillä. Se onkin äidillä prioriteettilistan ykkösenä heti työpäivän jälkeen...Pelleilimme hetken sängyllä, painimme ja kutittelemme. Onneksi pian alkaisi pikkukakkonen...

Pikkukakkosen aikana järjestelin keittiötä ja kurkkasin välillä uunissa olevaa karjalanpaistia. Laitoin Mietteen ulkovaatteet pesukoneeseen. Nappasin buranan, koska minullakin oli plunssa joka tuntui vaan pahenevan iltaa kohden. Söin, koska olin niin nälkäinen etten kyennyt odottamaan pikkukakkosen loppumista.

Ystäväni, Mietteen kummitäti piipahti meillä. Hörpättiin kahvit. Miete söi hyvällä ruokahalulla kasvissosekeittoa ja raejuustoa. Kummitädin lähdettyä luimme ihanaa oravakirjaa.

Aatoskin piti pissattaa, ja patistin Mietettä käymään vessassa ennen uloslähtöä. Miete sai vessanpöntöllä raivarit, koska en suostunut pyyhkimään. Tilanne kesti pitkään, mutta Aatos sentään odotteli kiltisti ulko-ovella. Lopulta Miete pyyhki itse, suoraa huutoa huutaen. Tyttö tuli syliini rauhoittumaan ja kertoi yrittäneensä "vääntää kakat" että saisi minut pyyhkimään. Räjähdimme nauruun ja tilanne laukesi.

Ulkona lenkitimme Aatoksen, etsimme etanoita ja toimme keittiönpöydälle kimpun pajunkissoja. Miete halusi kotona sytyttää kynttilät että "tulee tunnelmaa".

Tein iltapalaksi vispipuuroa ja Miete pyysi sitä kaksi kertaa lisää. Teimme iltapesut. Pelasimme yhden erän Harakkavarkaita ja meille tuli tasapeli. Jee!

Sängyssä luin Mietteelle kaksi lukua Pekka Töpöhäntää. Kirjassa Amalia sanoi kaiken kahteen kertaan, joten niin sanoimme mekin. Hyvää yötä, hyvää yötä, rakastan sua, rakastan sua. Se oli hirmuisen hauskaa. Hetken tyttö vielä höpötteli, mutta pian kuului nukkuvan lapsen tasainen hengityksen tuhina.

Tyttö ei herännyt edes siihen, kun Aatos alkoi hulluna haukkumaan isin tullessa jääkiekkopelistä kotiin.

Meillä oli kiva tyttöjen ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti