maanantai 7. huhtikuuta 2014

Nelivuotisneuvola


Silloin kun pedanttiutta jaettiin, olin jossain muualla sähläämässä.

Miete kävi kolmevuotisneuvolassa lähempänä neli- kuin kolmivuotissyntymäpäiväänsä ja tämä nelivuotisneuvola tuli varattua näin "ajoissa" ainoastaan siksi, että tytöllä sattui olemaan vesirokko, jonka takia piti siis muutenkin soitella neuvolaan. Tällä kertaa päästiin siis neuvolaan peräti 4 vuoden ja 3 kuukauden iässä. Ja kuin ihmeen kaupalla neuvolakorttikin löytyi.

Pituutta neuvolakorttiin merkittiin 107,8 senttimetriä ja painoa 17,2 kiloa. "Reipas -osaava tyttö! ... Tehtävät tekee mielellään ja ikätasoisesti."

Neuvolaan vietiin myös lappu, jossa oli päivähoidon havaintoja lapsesta. Miete on mm. yritteliäs ja järjestelmällinen, ja hänellä on hyvä muisti. Sanotaan, että tyttäret vievät äitinsä kauneuden...vieköhän ne muistinkin siinä samalla?


Rokottaminen pelotti Mietettä aika lailla, mutta se sujui hienosti, ja tyttö olikin kovin ylpeä saamastaan rokotuksesta. Siitä kerrottiin hoidossa, ja illalla piti mennä ilman paitaa nukkumaan, että laastari näkyy.

6 kommenttia:

 1. Mä unohdan aina mennä neuvolaan, varmaan kerran olen muistanut mennä oikeana päivänä paikalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kuulla että muillakin on tätä nuoruusin dementiaa :)

   Poista
 2. Teillä on tosi hienosti sujunut neuvolakäynti. Meillä.tyttö laittoi jarrut päälle 3v ja 4v neuvolareissuilla, mitään ei puhunut eikä kaikkia tehtäviä tehnyt, molemmilla kerroilla käytiin uudelleen loput tehtävät tekemässä eikä silloi ollut mitään ongelmaa. Tehtävät olivat helppoja ja osasi ne heti tehdä, jännitti vain niin paljon. Kotona, päiväkodissa ja harrastuksissa on tosi reipas ja puhelias, olikin melkoinen yllätys nuo neuvolareissut. Viime syksynä kun täytti 5v ei enää ujostellut ja kaikki sujui kerralla, oli silloin juuri oppinut lukemaan ja sitä taitoa oli hieno esitellä. Tyttö olikin melkein samankokoinen 5vuotiaana, 109cm ja 17,6kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, toi on kyllä harmi:( Voin hyvin kuvitella että moni lapsi jäätyy neuvolassa, onneksi varmasti sielläkin ymmärtävät että se on ihan normaalia! Onpas fiksu tyttö kun jo lukeekin!

   Poista