sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Äitiysloma alkoi

Viimeistään marraskuun lopulla voisi blogini otsikkoon liittää lainausmerkit: "lomalla". Silloin on vauvan laskettu aika ja kaikki muuttuu. Nämä muutamat viikot ennen vauvan syntymää ovat kuitenkin viikkoja, joita uskallan vähän suunnitella etukäteen.

Äitiyslomalla minä aion

1. Siivota, järjestellä, sisustaa ja olen sitä kiihtyvässä määrin jo harrastanutkin. On se vaan uskottava, ettei se pesänrakennusvietti ole pelkkä myytti vaan hormoonit muuttavat ihan oikeasti ihmistä. Sisustaminen ja kaikki kaunis on aina ollut sydäntä lähellä, mutta raskauteni myötä myös siivoaminen on tullut tärkeämmäksi. Voi kumpa tämä olisi jokin pysyvä olotila!

2. Huolehtia fyysisestä kunnostani niissä rajoissa kun se on mahdollista, tarkoittaen lähinnä rauhallisia kävelylenkkejä ja uintia. Kuntosalilla kävin aktiivisesti ja päämäärätietoisesti ennen raskauttani ja uskon palaavani punttitreenin pariin jossakin vaiheessa synnytyksen jälkeen. Raskauden aikana salitreeni vain ei ole houkutellut. Kutsutaan tätä raskausaikaa sitten vaikka peruskuntokaudeksi:)

3. Hypistellä, pinota, pestä ja viikkailla hankkimiani vauvan vaatteita, yhä uudelleen ja uudelleen. Ja hankkia niitä ehkä vähän lisääkin. Kirppislöydöt piristävät päivää!

4. Syödä terveellisesti, säännöllisesti ja monipuolisesti. Epäsäännölliseen työhön ja kiireeseen on enää turha vedota!

5. Opetella tekemään arkista perusruokaa. Ja vähän leipomaankin. Eikös kaikki äidit ole siinä hakoja?!

Ja näistä edellä mainituista asioista saatan sitten pitää täällä blogissani meteliä. On ollut ilo huomata, että vauva-arkea (ja vauvan vaatteita!) kuvaavia blogeja on aika paljon. Kai yksi pieni vielä joukkoon mahtuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti