sunnuntai 29. marraskuuta 2009

ImselivimselitKaksikymmentä vaippaa on nyt kasassa, joista osa on vielä käyttöönottopesussa. Ensimmäiset neljä tuli äitiyspakkauksen mukana, loput metsästin huutonetistä. Tulin ostaneeksi pelkästään käyttämättömiä vaippoja ja kaikki samaa merkkiä. Kokeillaan nyt tuolla määrällä pärjätä, lisäksi sitten ostetaan kertakäyttövaippoja, jos ei se pyykinpesukone jaksa ihan aina jauhaa.

Koitan mielenkiinnosta vähän laskea noita vaippojen kustannuksia. ("Laske kuule Burberry-huivisi kustannuksia ja osta mulle kunnon pamperssit", ärjyisi kohdussa kellivä vauvani jos osaisi. "Minun kakkapeppuni kustannuksellako tässä säästetään?!"). Tähän mennessä vaippoihin (+ kuoriin) on rahaa mennyt vajaat 70 €. Kuivaliinaa pitäisi jostain marketista etsiä. Käsittääkseni se siirtää kosteutta vauvan iholta ja suojaa myös vaippoja tahriintumiselta. Voin sitten myydä huutonetissä nuo kestovaipat joskus kolmen kuukauden kuluttua eteenpäin ilman mieheni ideoimaa otsikkoa "Myydään kestovaippoja pienillä kakkatahroilla".


4 kommenttia:

 1. Jee, jännityksellä jään seuraamaan miten teillä menee ja miten meillä menee noiden kestojen kanssa. Mulla ei ole ihan noin hienosti järjestetty, on äitiyspakkauksen Imsevimset, sitten tilasin Kanto-merkkisiä vaippoja netin kautta ja harsoja on myös aika kasa. Pitää hakea omaa linjaa :D. Ilmeisesti saan myös käytetyn saumurin kohta, joten mistä sitä tietää jos vaikka oppisin ompelemaan niitä sitten itse lisää...??? Aika tavoite, ottaen huomioon, että viimeksi olen ommellut yhtään mitään yläasteella eli siitä alkaa olla se ...öööö... 20vuotta...(iik)
  Tosin, tehtiin me kaverin kanssa niitä kestoimetyssuojia. Mielenkiinnolla odotan niiden testaamista. Siltä pohjalta voi vähän miettiä kannattaako edes haaveilla omien kestojen tekemisestä.

  VastaaPoista
 2. Joo toivottavasti noiden kestovaippojen kanssa luonnistuu, onhan mahdollista että ne ei tunnukaan sopivalta. Halusin kuitenkin hankkia niitä suht. reilusti, ettei tule heti lyötyä hanskoja tiskiin. Yritetään nyt ainakin tottua niiden käyttöön! Ja toivottavasti Imse Vimse osoittautuu meidän vauvalle hyväksi, tiedän että kaikki ei niistä ole tykännyt :(

  Aika hauska juttu, mutta hurahdin tässä raskausaikana itsekin ostamaan ompelukoneen. Minä, vanha käsityöopettajan kauhu, joka olen ommellut viimeksi 15 vuotta sitten...En tiedä saako sillä noita imetyssuojia ommeltua (saumuri olisi parempi, mutta sellaista en ole käyttänyt IKINÄ) ja olenkin ostanut muutamat kestosuojat ihan kaupasta.

  Mutta palataan vaippa-asioihin, kun päästään lähemmäs konkretiaa :)

  VastaaPoista
 3. Niin, tuo minun ystäväni joka suoritti ompelut, ompeli ihan tavallisella koneella. Eli kyllä se silläkin näytti onnistuvan ja tuli oikein siistiä jälkeä. En minäkään ole saumuria oikeastaan käyttänyt. Olen vain nähnyt, että se on aika kätevä :D.

  VastaaPoista
 4. Taidanpa kokeilla! Jee, jotain tekemistä :)

  VastaaPoista