maanantai 23. marraskuuta 2009

Viihdevariaatioita

Äitiyslomaa ajatellen olen tallentanut digiboxille (ihanan suomalainen sana!) lukuisia elokuvia. Kuvittelin, että katselen niitä, kun odottavan aika tulee pitkäksi. Yllätyksekseni olen kuitenkin aika huonosti pystynyt keskittymään television katseluun. Huolimatta siitä, että nauroin viikkoni rytmittyneen seuraavasti: maanantaina tulee Diili, tiistaina Inno (joka tosin loppui), keskiviikkona Suomen Unelmien poikamies (joka sekin loppui), torstaina Muodin huipulle, perjantaina ja lauantaina ei mitään mainittavaa ja sunnuntaina BB Talk Show.

Tuon viikkolistan perusteella tv-ohjelmamakuni on näköjään 100 prosenttisesti tosi-tv-painotteinen. Olen kai sitten tirkistekijäluonne. Ehkä siksi rakastan myös blogeja. Ajatus siitä, että pääsee aistimaan jotain oikeaa on vaan niin paljon mielenkiintoisempaa kuin valmis käsikirjoitus. Ja toisaalta, siihenhän myös hyvä fiktio perustuu -se on kirjoitettu/näytelty niin taitavasti, että se on sillä hetkellä lukijalle/katselijalle totta.
Joka tapauksessa tuollaiset tunnin ohjelmat ovat helppoa purtavaa, mutta yllättäen pitkät elokuvanautinnot eivät olekaan äitiyslomani aikana houkutelleet minua. Ehkäpä sellainen yleinen keskittymiskyvyttömyys ja hääräilyn tarve selittävät ilmiötä. Suosittelenkin kaikille hääräilijöille äänikirjoja. Viimeksi kuuntelin Leena Lehtolaisen Tappavan säteen. Silitin, siivosin, söin ja surffailin siinä samalla. Kätevää. Seuraavana levylautaselle jonottavat Reijo Mäen Valkovenäläinen ja Anna-Leena Härkösen Ei kiitos.Täynnä oleva digiboxi odottaakin nyt pitkiä imetyshetkiä. Katsotaan, kuinka väärässä olen sen suhteen.

2 kommenttia:

  1. Mulla oli kanssa äitiysloman aikana tietyt sarjat joita katsoin (nyt vaikka kuinka mietin, en saa ohjelmia saati niiden nimiä päähäni...). Kirjoitin miehellekin listan mitä kaikkea pitää sitten äkkiä laittaa digiboxin tallennukseen kun h-hetki koittaa - prioriteetit kunnossa, heh.
    Suurin osa noista kesäsarjoista ehti kuitenkin loppua juuri ennenkuin E kaksi viikkoa myöhässä syntyi. Mietinkin, mahtoiko hän odottaa, että mamman keskittyminen suuntautuu sitten varmasti häneen ;D

    VastaaPoista
  2. Voi olla että meilläkin odotetaan sitten BB Finaaliin saakka:) Olenkin sanonut, että sitähän olisi mukava siinä synnytyksen lomassa katsella... (niin varmaan:)) Vai tuli sulla vauva kaksi viikkoa la:n jälkeen, olen miettinyt että parissa viikossahan vauva ehtii kasvattaa painoaan jopa puoli kiloa, mikä tuo kyllä omat lisähaasteensa synnytykseen...

    VastaaPoista