sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Lintuja ja laulua


Mies otti kuvia sorsista, kun oli vauvan kanssa vaunulenkillä. Ja missäs minä olin? No, hemmottelin itseäni kampaajan tuolissa. Edessä kasa hömppälehtiä, eväänä cokista ja karkkipussi. Aah! Ja kai tohon tukkaankin tottuu...


Aa-aa-aa-aa allin lasta
pientä linnunpoikaa
Aa-aa-aa-aa allin lasta
pientä linnunpoikaa
Pienellä linnulla on pikkuiset siivet
joilla se poikiaan hoivaa
Pienellä linnulla on pikkuiset siivet
joilla se poikiaan hoivaa

Aa-aa-aa-aa allin lasta
pientä linnunpoikaa
Aa-aa-aa-aa allin lasta
pientä linnunpoikaa
Pienellä linnulla on pikkuinen nokka
jolla se poikiaan hoivaa
Pienellä linnulla on pikkuinen nokka
jolla se poikiaan hoivaa


Tästä on tullut meidän the biisi. Toimii iltalauluna ja lauluna ihan kesken päivänkin, kun siltä tuntuu. Tämä laulu vain tuntui jotenkin "omalta". Raskaana ollessa hoilottelin suihkussa peikkoäidin kehtolaulua, ajattelin että se ehtii tulla vauvalle ajoissa tutuksi ;) Mutta kai minä sitten ehdin jo kyllästyä siihen.

Onko teillä jotain suosikkilaulua lapselle?

6 kommenttia:

 1. Juu, meillä on iltalauluna "Kas kuusen latvassa oksien alla, on pesä pienoisen oravalla..." jne. Muistan vasta kaksi ensimmäistä säkeistöä, joten hyräilen siihen aina väliin :D.
  Mutta tavoite on että osaisin ne kaikki. Ja poika kyllä ymmärtää (?) että silloin on uniaika kun äiti loilottaa tuota biisiä. Päivisin pysyttelen vähän reippaammissa lauluissa. Nyt suosikkina on Puttepossun nimipäivä ja Minä soitan harmonikkaa. :D

  VastaaPoista
 2. Tuo on ihana laulu. Pitäisi opetella sanat myös.
  Täällä myös yksi mammalomalainen haaveilee kampaajalla käynnistä!

  VastaaPoista
 3. Miten noi laulut ovatkin päässeet unohtumaan! Mainitsit monta tosi kivaa laulua, jotka täytyy ottaa meilläkin ohjelmistoon:) Varmasti ihan järkevää, että unilaulua lauletaan VAIN illalla ja päivällä on sitten tosiaan reippaammat laulut!

  VastaaPoista
 4. Nukenkaulus: Sain omalta äidiltäni cd-levyn jossa oli erilaisia tuutulauluja lapsille. Tuo laulu ei ollut mulle ennestään tuttu, mutta jäi heti päähän soimaan :)

  Toivottavasti pääset pian kampaajalle!

  VastaaPoista
 5. Me ollaan laulettu tuota Allin lasta muskarissa. Mä tykkään, mutta Pikku E ei oikein. Muutenkaan typsy ei tykkää mistään mollivoittoisista sävelistä, eli oikeastaan kaikki "viralliset" unilaulut on poissa laskuista. Esim Pieni tytöntylleröinen saa ihan järestään itkun silmään vaikka minä kuinka hymyilisin laulaessani. Enpä siis ole niitä sitten väkisin yrittänytkään laulella.

  Muskarista on tullut monta hyvää laulua leikkien kanssa, joita sitten kotonakin olen lauleskellut. Ne on ollut melkein kaikki mulle ennestään tuntemattomia, joten niitä tulee laulettua silloin kun ne on muskarissa ajankohtaisia ja sitten ne unohtuu taas. Esim Tuulee, tuulee, syksyllä, syksyllä; ja Pikkuinen tonttu hyppeli näin, jalassa tossut väärin päin.

  Ensimmäinen laulu jota Pikku E:lle lauloin oli Merimieslaulu (My bonnie lies over the ocean) ja se on sellainen joka vieläkin alkaa ihan aina hymyilyttämään. Toinen varma suosikki, jota olen laulellut myös iltaisin on elokuvasta Mies joka tiesi liikaa Whatever will be, will be (Que sera sera) ekaa säkeistöä, jonka sanat näin pikkutytölle laulettuna on tosi kivat . En tiiä onko hassua (ja jopa väärin) laulaa Englanniksi, mutta kun ne tuntuu miellyttävän niin niillä mennään :)

  Kikatuksen saa melko varmasti esiin kun laulaa Mörrimöykky tanssii ja ruokopilli soi, ruokopillin tahdissa tanssiakin voi - ja nimen omaan tanssii sen typsyn edessä :D Onhan noita, musta tuntuu että mä joinain päivinä laulan Pikku E:lle enemmän kuin juttelen, ja tosi mieluista se tuntuu olevan. Musta sekin kertoo musiikin miellyttävyydestä ja hyödyllisyydestä, että Pikku E on lähes kaikki suuret juttunsa (kääntyminen kumpaankin suuntaan, rummuttaminen, ryömiminen...) tehnyt ekaa kertaa muskarissa tai heti muskarin jälkeen illalla...

  VastaaPoista
 6. Petuli: Aivan ihania lauluja, arvaa vaan lauletaanko täällä pian aamusta iltaan!? Kivahan se on lapselle myös englanniksi laulaa niin saa pienestä pitäen vähän kielikylpyä:)

  VastaaPoista