torstai 25. maaliskuuta 2010

Ideoita lähikaupasta

Mamma kesäkuntoon -projektini on vaarassa päivittäin. Herkutteluhimo on nimittäin kova. Jos joku on tulossa kylään, ostan sillä varjolla meille pullaa ja keksejä. Asunnon stailausta varten ostin ison pussin toffeeta;) Ja minähän ne herkut sitten vetelen!

Uusin yritys vältellä herkuttelua on lähikaupan urheiluravinnehylly ja proteiinipatukka päivässä. Minttusuklaata, karamellia ja mansikan makua... Yhdessä patukassa on n. 140 kcal ja reilut 10 g proteiinia. Ajattelin syödä yhden patukan päivässä "kahvipullana".


Lähikaupassa oli myös tuote-esittelijä, joka sai minut innostumaan täysjyväohrasta. Allaolevan kuvan aineksista tuli tosi hyvän makuinen ateria! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin ohraa ruuanvalmistuksessa. Kyllä tämä minusta riisin päihittää niin makunsa kuin ennen kaikkea ekologisuutensa puolesta. Torino markkinoikin kotimaista ohravalmistettaan sloganilla: "Riisi on lähiruokaa. Kiinassa. Onneksi meillä on ohra."


Ohra keitetään kypsäksi kanaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kana kypsennetään paistinpannulla, hemapa heitetään joukkoon mukaan. Yhdistetään ainekset ja se on siinä. Hyvää ruokahalua!

8 kommenttia:

  1. Moikka! Otatko housut? Jensba meinasi, että hänelle liika lyhyet. pituus on 80cm. Siis haarasta lahkeeseen.

    VastaaPoista
  2. Me on myös tykätty ohrasta, on kyllä tosi hyvän makuista ja pidän myös siitä suutuntumasta kovasti. Lihapiirakka (pelti) ja täytetyissä paprikoissa se on musta ihan ehdoton. Siitä saa myös kivan risoton tyylisen ohraton - tosin siinähän sitten sitä voita ja rasvaista parmesaania riittää... ;D

    VastaaPoista
  3. Ohra on pop. Kokeile ensi kerralla keitetyn ohran kanssa broilerin jauhelihaa paistettuna pannulla ja purkki Kipparikermaa päälle. Kieli menee sanonko minne :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos ruoka vinkistä :). Seuraava kysymys kuuluu vaan, että meneekö se meidän KOKO perheelle läpi ;). (Pojat osaavat olla ajoittain aika vaativia ruokien suhteen ;D)

    Noita proteiinipatukoita tuli syötyä, kun aikoinaan kävin salilla ja spinnigissä. Nykyään me vaan vaunulenkkeillään ;D. Ei ole viitsinyt kausikorttia nyt ottaa, kun niin harvoin pääsisi tässä elämäntilaanteessa treenaamaan. No, ehkä joku päivä vielä :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohra-vinkistä! Pitääkin kokeillä sitä seuraavan kauppareissun jälkeen :)

    VastaaPoista
  6. Maria: Homma ok:)

    Petuli: Kumma kun en oo tuota ohraa aiemmin tajunnut. Torino-paketin mukana tuli pieni reseptivihko ja bongasin myös siitä täytettyjen paprikoiden ohjeen. Vaikuttaa kyllä tosi herkulta!

    RuusuLiisa: Nam, kuulostaapa herkulta!

    Johanna: Luin joskus, että lapset tykkää hauskoista ruuannimistä. Jospa teet pojille supermiesohrarisottoa tai taikaohrakanaa:D
    Ihan sama juttu mulla ton liikunnan suhteen, kuvittelen pääseväni salille joskus tulevaisuudessa;) Vaunulenkkeily on kyllä ihan mukavaa vaihteeksi!

    SiniK: Suosittelen testaamaan:)

    VastaaPoista
  7. Hienoa, mä nostan sulle hattua;-) mutta maistuuko nuo energipatukat täysin puulta? Itse yritän keventää aina (välillä) syömällä esim. niitä elovenan patukoita tai vst. myslivalmisteita..vaan yleensä nekin on niin puisevan makuisia, jotta.

    Mukavaa ja aurinoista palmusunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
  8. Noi energiapatukat (tai jos tarkkoja ollaan niin kannattaa ostaa proteiinipatukoita) maistuu itseasiassa ihan hyviltä, melkein voi kuvitella syövänsä suklaapatukkaa. Tänään löysin uusia makuja ja melkein kuin olisi Snickerssiä syönyt. Ja Snickers on sentään mun lempparisuklaapatukka:) Kannattaa ehdottomasti tutustua tarjontaan! Elovenat ja fitness-patukat on myös tuttua kamaa, mutta niissähän ei proteiinia ole nimeksikään:(

    Värikästä palmusunnuntaita myös sinulle!

    VastaaPoista