perjantai 10. syyskuuta 2010

Mitä lammas sanoo?

Lambilta tuli söpö juttuvinkki, johon ajattelin tarttua ilmaisen vessapaperin toivossa, vaikkei meillä pottajutut olekaan vielä ajankohtaisia. Lambin syyskuussa lanseeraama, nimenomaan lapsiperheille suunnattu wc-paperi "voi tehdä vessassakäymisestä hauskaa". Itse olisin ollut pikkutyttönä innoissani tähtisadekuviollisesta vessapaperista (muistatteko sen kouluvessojen kovan ja keltaisen paperin!?) ja kyllä kaunis vessapaperi tälle isollekin tytölle kelpaa!


Lambi-tuotepakkausten kampanjakoodeja keräilemällä voi saada itselleen Lambiz-hahmon ja sen voi tuunata mieleisekseen hahmon mukana tulevilla maaleilla ja pensselillä. Toki hahmon voi tuunata myös virtuaalisesti. Paitsi että tuunailu on kivaa, se mahdollistaa osallistumisen kilpailuun, jossa palkintona on koko perheen matka Irlantiin!Voi olla, että kun aika on kypsä, meidän vessaan muuttaa pikkuinen Lampiz-lammas, joka sanoo tyytyväisenä "Bää!", kun Mietteellä lorahtaa pisu pottaan. Ja lammas on tietenkin tuunattu capcake-henkeen:)pssst, missä iässä teillä on otettu potta esiin?

13 kommenttia:

 1. Hauskaa ja tyylikästä paperia!
  Pikainen kommentti vain, että meillä on otettu potta käyttöön jo puolivuotiaana, kun lapsi oppi istumaan siinä hyvin. Nyt 8 kuukauden iässä kakat tulee vaippaan hyvin harvoin, ehkä kerran kahdessa viikossa.

  VastaaPoista
 2. Toi lammas on tosi söpö!!

  Ihana toi "ilmaisen vessapaperin toivossa" :D

  VastaaPoista
 3. Meillä totuteltin Lauran kanssa pottaan alle 1 v. en tosin muista mitä aikoja oli. Venlalta olen pyydystänyt yhdet pissat pottaan, ihan vahingossa tietenkin, mutta ajattelin, että yritän istuttaa vähän kerrallaan vähitellen, ettei tule mitään kriisiä.

  Laura on ymmärtänyt potan tarkoituksen tässä kesän aikana (synt 04/08) ja nyt ollaan edetty vaiheeseen, kun potta on siirretty olohuoneesta vessaan ja kotona ollessa pidetään vain pikkuhousuja. Tyttö saattaa myös reissunpäällä ollessa kysyä, että onko minulla vaippa... :o) Meillä siis yöllä ja kaupoilla jne. pidetään vielä vaippaa.

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen blogi löytyi täältä. :)
  Meillä nuo ovat kuin yö ja päivä vessa-asioissa, tyttö kävi ahkerasti potalla jo 7kk alkaen ja pikkuveli 1v4kk ei ole vieläkään saanut ensimmäisiäkään pisuja pottaan asti, vaikka siinä silloin tällöin istuskellaankin. :)

  VastaaPoista
 5. Miten hurmaavaa paperia ja erittäin hyvä idea tuo myös :)

  Meillä pienempikin neiti istuu potalla nyt 10kk:n iässä. Heti, kun oppi tukea vasten kävelemään pari kuukautta sitten, niin innostui myös potasta, kun sisko istuu sillä, niin toisenkii pitää päästä. Silloin tällöin pissoja lorahtelee pottaan, mutta tämä on vielä tämmöstä totuttelua. Ei kiirusta :)

  VastaaPoista
 6. Meillä potta on ollut esillä monta kuukautta, eli siis leikkikaluna ;D On siinä muutamia kertoja harjoiteltu istumistakin, mutta mitään ei ikinä ole tullut sinne. Ajateltiin, että alle vuoden ikäisenä aletaan treenailee ihan säännöllisesti, ehkä sitten 9-10 kk iässä...

  VastaaPoista
 7. IHANA LAMMAS, meille kanssa :) Ja nättiä on paperikin!

  Artulle otettiin potta käyttöön aikalailla 7kk ikäisenä. Kovin huonosti vaan malttaa istua siinä, vaikka apuna olis kirjoja, leluja tai mitä vaan...ehkä tollaisen lampaan kanssa ;)

  VastaaPoista
 8. Meillä on ollut useamman kuukauden jo potta huoneen nurkassa ihan vaan leikkakaluna... Pojan mentyä päiväkotiin 1v4kk, alkoi pottaharjoittelut ensin siellä ja kotona. Eihän se kauheasti malta potalla istua... :)

  Ihana lammas, mun on pakko saada. :D

  VastaaPoista
 9. Hetkinen, mitäs ilmaisia vessapapereita täällä jaetaan;-)?! Onpa kyllä veikeän näköistä, siis onko noita myynnissä jo?

  Mä kannustaisin ottamaan potan esille vaikka nyt;-) meidän esikoista totutettiin 8kk:a lähtien, toki se oli aluksi vähän vaivalloista mutta kannatti siinä mielessä, että ajan kanssa potta-ja vessajutut sujuivat ilman temppuiluja. Meidän kuopus taas oppi kertalaakista sekä päivä-että yökuivaksi vasta tänä keväänä, eli junttura ei juuri suostunut pottaan mitään tekemään. Eli nuorimmaisen kanssa oli yhtä taistoa, mutta nyt on niin iso poika ja istuu pöntöllä-ilman supistajaakin. Summa summarum, lapset ovat erilaisia ja jokainen oppii ajallaan. Joku kiva laulava potta kuulostaisi ihan hauskalta idealta;-)

  Ihanaa viikonloppua teille kaikille!
  (toivottavasti tämä teksti ei nyt häviä mihinkään..)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Vau, meneepä teillä pottailu hienosti. Nyt tuli kiire hankkia meillekin potta!

  Ciancia: :)))

  -S-: Mulla oli alunperin tarkoitus ottaa potta käyttöön heti kun tyttö istuu hyvin itse. Sitten luin aiheesta enemmän ja pottaa ei juurikaan yhdistetty alle 1-vuotiaan lapsen arkeen, joten siirsin koko homman "hamaan tulevaisuuteen". Nyt näiden saamieni kommenttien perusteella vähän innostuin ja kyllä meidänkin täytyy pottaa päästä pian kokeilemaan. Jännää!:)

  Emmi: Kiitos samoin:) Eroja lasten välillä on siis paljon! Saas nähdä miten meidän käy:)

  VastaaPoista
 11. Inkuli, Tassu, Lara ja Sussu: Mulla tuli nyt kiire sen potan kanssa, kiitos kommenteista!:)

  Aamunkukka: Myynnissä on tosiaan ollut syyskuun alusta. Itse sain pienen tuotepaketin vastineeksi siitä, että halusin aiheesta kirjoittaa myös blogissani.

  VastaaPoista
 12. Tuuli ja talvipoika15. syyskuuta 2010 klo 17.57

  Täälläkin jo pottaillaan rutiininomaisesti unien ja ruokien jälkeen ja kotiin tullessa. Jos ei ole pisuhätä niin Poju ei halua istua potalla hetkeäkään ja se on ok. Tarjotaan kumminkin mahdollisuus pottailuun. Kakkavaippoja ei ole tarvinnut säätää oikeastaan kesän alun jälkeen kun ähistelyn alkaessa ehditään potalle. Reissussakin kulkee potta mukana :). Suosittelen Mietteelle!

  VastaaPoista
 13. Mä olen pohtinut kans potan kaivamista vintiltä... Siellä se on edellisten jäljiltä jemmassa.

  Eihän tässä vielä kiirettä ole, mutta kun neiti on pari kertaa pissinyt lattialle sen jälkeen kun on otettu vaippa pois, niin voisi ehkä kokeilla istuttaa potallekin. Tuskin jaksan kuitenkaan tässä vaiheessa vielä ottaa sitä systemaatttisesti käyttöön.

  Meillä on muut oppineet kuivaksi jossain parin vuoden iässä, eli vielä on aikaa :)

  Kivaa vessapaperia. Mutta tässä mä oon vähän perfektionisti ja koen että kuviot ei sovi meidän vessaan :) Se on vaaleansininen, joten jos paperissa on kuvioita niin samaa väriä kiitos (myös v.pun ja ruskea käy). Itse olen vannoutunut Embon ostaja. Lambi ei ole meillä saanut kovin suurta suosiota. Matka Irlantiin kyllä kelpaisi... :)

  VastaaPoista