lauantai 20. marraskuuta 2010

Harjaa hampaat, huuhdo suu, hammaspeikko lannistuu




Miete pääsi alkuviikosta elämänsä ensimmäiseen hammastarkastukseen. Aika oli klo 12.45 joten Miete nukkui vielä päiväuniaan kun lähdin kävelemään kohti hammashoitolaa. Tyttö heräsi kuitenkin matkalla ja kun pääsimme neuvolaan, hän oli virtaa täynnä. Miete höpötteli tyytyväisenä hoitajan vastaanotolla ja hihkui ilosta kun sai leikkiä muoviautoilla, sekä katsella nallea ja kirjaa. Ilme vähän vakavoitui kun päästiin anamneesiosuudesta eteenpäin. Hoitaja oli kyllä aivan ihana ja laittoi leikin varjolla itselleen kasvosuojan ja kumihanskat. Itkuhan siinä tuli kun suuhun kurkattiin, mutta pian se vaihtui taas hymyksi. Palkinnoksi Miete sai ihan uuden hammasharjan.

Mietteellä on nyt kuusi hammasta: alhaalla kaksi ja ylös on juuri puhjennut neljäs hammas.

Hampaiden kannaltahan meillä on aika ihannetilanne: tutti ei ole käytössä, eikä tuttipulloakaan käytetä kuin hyvin harvoin jos isin pitää poikkeuksellisesti "imettää". Muutenhan Miete juo mielellään vettä mukinsuusta. Tähänasti hampaat on pesty iltaisin, mutta aletaan nyt opetella hyvissä ajoin aamuin-illoin-rutiinia. Puhtaat hampaat kestävät kuulemma hyvin happohyökkäyksen 5-6 kertaa päivässä. Fluorihammastahnaakin saadaan ruveta käyttämään "pieni hipaisu".


Huono kuvanlaatu, mutta piti vilauttaa neidin päivänasua:) Shortsit Lindex 2nd hand, body ja liivi H&M

Käynnin jälkeen syötiin vähän välipalaa ja jäätiin hetkeksi tutkimaan neuvolapuolen kirjatarjontaa. Miete viskoi aika tehokkaasti kaikki kirjat lattialle mutta myös tutkiskeli niitä hyvin kiinnostuneena.


Kotona hienot hampaat laitettiin heti hommiin. Miete lupaa harkita sponsorisopimusta näkkärifirman kanssa;)

9 kommenttia:

  1. Mun pitäis muistaa kans varata se aika :D
    Milli on hammasjarjassa kiinni AINA kun silmä välttää ilmeisesti tuntuu hyvälle harjata pieniä hampaita :D hyvä hän se on kun pienä lego palikoita huolletaan mutta ei niitä tarvis pestä 1000 kertaa päivässä :D

    VastaaPoista
  2. Ihan hassuu, että jo noin monta hammasta kun meillä on edelleen ne 2 edessä alhaalla olevaa.. nyt on kyllä semmosia merkkejä, että hampaat saa vihdoin kavereita ja eka hammaslääkäri on meillä sitten uudenvuoden aaton aattona:)

    VastaaPoista
  3. Ihanan veikeät kuvat näkkärinsyönnistä! Kirjoitat tosi kivasti Mietteen elämästä, muistoksi ja muille jaettavaksi :) Meidän Madden eka hammaslääkäri ei mennyt noinkaan hyvin - suuta ei suostuttu avaamaan mukavalle hygienisti-tädille ollenkaan. Kaksi hammasta oli meillä siinä vaiheessa eli 11 kk iässä vasta tullut, nyt 1,3v. on 8 kpl. Harja saatiin mukaan ja sillä Madde harjaa itse iltaisin ahkerasti hampaansa :)

    VastaaPoista
  4. Voi ei mikä söpöliini Miete on! ♥
    Ihana ihana ihana!!
    Pikkuinen kuikuilee niin söpösti ♥
    On niin pussattavan näköinen♥

    Ai niin, pitäisi varmaan niistä hampaistakin puhua :D Teillä todellakin hyvä tilanne. Meilläkään ei ole tuttipullo eikä tutikaan maistunut. Neiti kyllä tisuttelee edelleen, se yksi vuosi tuli jo täyteen ;) Kuinka paljon Miete vielä on rinnalla? Annatko enää vain jälkkäriksi vai miten?

    VastaaPoista
  5. Voi miten söpö lapsi, oikea aurinko <3
    -päivi-

    VastaaPoista
  6. Meillä ei meinannut alussa tulla mitään hampaitten harjaamisesta kun Arttu meinasi aina oksentaa kun harja vähänkin osui suuhun. Mutta onneks pikkuhiljaa se lähti sujuun ja nyt se onnistuukin jo ihan hyvin. Välillä vaan kun Artulle on tullut hampaita, ei oo meinannut antaa laittaa harjaa suuhun, olisko ollut ikenet niin kipeet...?

    Miete on kyllä oikea kaunotar, niin nättinä ollut liikenteessä taas :) Ihanat vaatteet, toi liivi ja shortsit on niin suloiset yhdessä!!!

    VastaaPoista
  7. Jessica: Taitaa kutitella kivasti ikeniä:) Kyllä se kiinnostus iän myötä vähenee;)

    Emmy: Niin on:) Meilläkin oli ne kaksi tosi pitkään ennen kuin tuli lisää, sitten tuntui että ne neljä hammasta oli tosi kauan...

    Terhi: Meilläkin Miete aiemmin tykkäsi itse pestä hampaansa, mutta nykyään tyttö heittää oikein kiivaasti hammasharjan lattialle:)

    Ciancia: Kiitos ihana♥ Nauroin itse kovasti noille näkkärikuville, tyttö on niin söpö ja hassu:) Nyt kun meillä on yötissi jäänyt pois, niin kyllä Miete päivisin on aika paljon rinnalla, tuntuu vähän kompensoivan sitä kun joutuu yöllä olemaan ilman. En kovin järjestelmällisesti imetä, mutta aamulla on heti herättyään rinnalla ja sitten usein vielä ennen kuin lähdetään ulos nukkumaan, päivällä vähän tilanteen mukaan: jos ollaan lähinnä kotosalla, tulee annettua herkemmin rintaa, jos taas on jotain menoa, pärjää ilmankin. Tänäänkin tyttö on iltapäivästä eteenpäin ollut jo muutaman kerran tissillä. Toisaalta oon nyt ollut vähän kipeänä ja en oo "jaksanut mitään" niin tulee herkemmin nostettua tyttö siihen rinnalle koska siinähän se tyytyväisenä lussuttelee ja pönkii:) Kirjoittelen aiheesta lisää kun jossain vaiheessa aletaan päiväimetystä vähentämään...

    Päivi: Kiitos, kyllä hän on pikku päivänsäde:)

    Lara: Hyvä että nykyään sujuu! Toisethan tykkää harjailla just sen takia, että se tuntuu hyvältä ikenissä, mutta Arttupa päätti sitten toisin:) Mäkin tykkäsin tuosta Mietteen asusta, vaikka en sanutkaan oikein kunnon kuvaa otettua. Kiitos kauniista sanoistasi:)

    VastaaPoista
  8. Meidän entisessä kotikunnassa oli niin että ensimmäinen hammashoitajan tekemä tarkastus oli vasta kolmevuotiaana. Neuvolan tädin pitäisi kuulema katsoa hampaat(kin) mutta ei meillä ainakaan tutkinut, joten kyllä tuo käytäntö vaihtelee ihan sen mukaan missä sattuu asumaan. Tosin, en tiedä olisiko meidän pojat suostuneet edes suutaan avaamaan Mieten ikäisenä, olisi voinut mennä hammashoitola käynti ihan harakoille..

    Minäkin olen aina ollut tosi tarkka poikien hammashygieniasta. Pieniä valkoisia helmihampaita on niin ilo katsella;-)

    Ihanaa viikonloppua Söpläiset!

    VastaaPoista
  9. Kylläpä on taas suloisia kuvia neidistä!

    VastaaPoista