keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Pakettiin tai sitten ei

Minua jäi harmittamaan, etten kotiuttanut meille liian kalliina pitämääni kirppislöytöä. Alla oleva Moulin Rotyn kaunis puinen leikkikeittiö olisi lähtenyt hintaan 70€ ja googlenkin antamien tietojen mukaan keittiöstä joutuisi uutena pulittamaan 169€. Ja se kirpparilla ollut oli kuin uusi. Harmittaa. Tuo on niin mielettömän kaunis eikä mene kuin puoli vuotta kun uskoisin Mietteen jo sillä leikkivän. Huokaus. Koska tämä kookas keittiökaunotar jäi saamatta (oisko ollut täydellinen joululahja!) olen siirtynyt haaveilemaan sellaisesta söpöstä pienestä. Se olisi käytännöllinen. Ja tietenkin haluan puisia ja kankaisia hedelmiä, kasviksia ja leivoksia (siis kelle niitä leluja ollaankaan hankkimassa...).


Menetetty ihanuus

En unohda koskaan tätä kirpparivirhettä. Menin vielä jättämään myyjälle soittopyyntöä neuvotellakseni hinnasta, mutta hän ei ollut heti valmis tiputtamaan hintaa. Arghhh!!! Ja arvatkaa vaan oliko keittiö jo mennyt kun kävin seuraavan kerran katsomassa. No tottakai. Joku järkevä oli tajunnut ostaa sen.

Toisaalta, Miete haluaisi ehkä hellaa ja uunia enemmän astianpesukoneen. Oiskohan niitä nättejä puisia;)?Sinne oikeaan koneeseen olisi niin kiva mönkiä sisään. Lätkytellä pienillä kämmenillä astioista valunutta likavettä. Punnerrella vasten avattua luukkua. Tökätä sormensa pystyssä sojottaviin veitsiin ja haarukoihin. Auttaa vähän äitiä ja isää.

19 kommenttia:

  1. Toi hella on lelutalossa tarjouksessa 149e :)

    VastaaPoista
  2. Juu, varmasti harmittaa. Ihan mahtilöytö sille joka sen sitten osti. Mutta nyt ei auta kuin suunnata katse muihin leluihin...Itse en ainakaan ole nähnyt leikki-astianpesukonetta.

    VastaaPoista
  3. Täällä myös haaveillaan leikkikeittiöstä.
    Ajattelin, ettei pikkuneidin ikäinen vielä sellaista tarvitse, mutta viimeksi neuvolassa käydessään innoissaan leikki siellä olevalla.

    Haluaisin puisen lieden/keittiön. Tuollainen M.R, Brion hella tai vaikka Ikean (http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S49874533) voisi olla hyvä. Vaihtoehtoja on todella paljon. On valinnanvaikeus ja aika hitviahan nuo on.

    Tuossa Ikean keittiössä ois hyvää se, että siinä jalkojen pituutta voi säätää lapsen kasvaessa.

    VastaaPoista
  4. Astianpesukone on kyllä meilläkin niin kiinnosta. Tosin kiinnostavampaa on nykyisin sulkea luukku (ihan itse) ja yrittää painaa konetta napeista päälle (äidin kanssa onnistuu).

    Todella kaunis olisi tuo leikkikeittö, mutta uutena kyllä todella hinnakas. Mietteissä on itselläkin leikkikeittiö Ennalle, mutta taidan tyytyä ihan muoviseen. Jossain vaiheessa kyllä varmaankin, muttei vielä tänä jouluna. (tässä mielessä on harmi, että synttärit on niin lähellä joulua, että joutuu miettimään vähän eri tavalla lahjoja yms.)

    VastaaPoista
  5. Meillä kanssa keittiöitä mietitään. Tai siis äiti miettii ja tytär ei vielä niin paljoa niiden päälle ymmärrä ;). Minua vaivaa myös niiden hellojen pienuus. Ovat monet todella matalia. Tai ainakin ne kauniit.

    Tuo sinun näkemä on kyllä ihana, harmi vaan että oikealta hinnaltaan niin kallis.

    VastaaPoista
  6. Voi harmi :( Enpä olisi itsekään ollut valmis 70eur kirpparilla maksamaan jostain jota en olisi etukäteen tuntenut. Eli sama huti olisi tullut mulle. Onneksi noita helloja on moneen lähtöön, myös edullisesti. Meillehän on se valkoinen Brio tulossa, varmasti se simppelein mitä markkinoilla on, mutta voihan sitä sitten itse somistaa :)

    VastaaPoista
  7. Leikki-astianpesukoneen näin myynnissä Toys r'usissa. Se oli sellainen muovinen kyllä.

    VastaaPoista
  8. Jos astianpesukoneesi on lattiatasossa, niin laita veitset terä alaspäin...

    VastaaPoista
  9. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S49874533

    Tossa on tollanen mihin itse ihastuin ihan kympillä! ikeasta saa muuten myös suht halvalla noita hedelmiä ja vihanneksia ja leivoksia! mutta toi on aika hintava mut kyllä se ainakin näyttäää hyvältä ja on puinen :) noi saa myös ostettua erillisinä joten ton yläosan sais laitettua vaikka sitten kun Miete on vähän isompi ja ylettää sinne itse :)

    VastaaPoista
  10. Minulla ei ole lapsia vielä,mutta aina kun näen leikkikeittiöitä ja semmoisia muovisia ruokia ++, tahtoisin ostaa niitä jo jemmaan :D niin... minähän en muksuna semmoisia saanut, (en tiedä edes halusinko), mutta miten nyt tuntuu siltä :D

    VastaaPoista
  11. Tajusin vasta pari päivää takaperin, miten kommentteja kirjoitetaan. Ei muuta kuin että blogisi on erittäin korkeatasoinen, kielenkäyttö hyvää ja kuvat kauniita ja Kukkanen iki-ihastuttava.

    VastaaPoista
  12. Voi ei ! Mua rupes ihan kauheesti harmittaa sun puolesta !

    Tosiaan tuo 70e kin kuullostaa kalliilta, mut kun vertaa oikeaan hintaan.. voi läjä !

    No, jospa toinen vähintään yhtä ihana löytyisi, astianpesukoneista en osaa sanoa. Ois varmasti meillekin mieluisa, tosin Lumia osaa jo tosi hienosti ojennella konetta tyhjennettäessä astioita äidille ja on kovasti aina apuna, niin eiköhän me kuitenkin tyydytä tohon ihan oikeeseen.. :)

    VastaaPoista
  13. Meillä on juuri tuo leikkihella, se on kyllä ihana. En olisi raaskinut muuten ostaa, mutta ostettiin mummujen kanssa se tytölle kimppaan joululahjaksi. Mutta kyllä 70 euroa on kirppishinnaksi kova, ei voi mitään.

    VastaaPoista
  14. Äh, nuo kirpparihudit harmittavat aina valtavasti! Tiedän siis tunteen, monta kivaa juttua mennyt ohi kun olen jäänyt miettimään hintaa. Meilläkin Emil 4 v. on toivonut leikkikeittiötä, on muutenkin innokas oikeissa kokkauspuuhissa auttaja. MÄ päädyin myös Brion perushellaan joululahjaksi, leikkiruokia yms. meillä on jo. Tuota voi sitten Stellakin käyttää kasvettuaan eikä hinta ole paha. Simppelihän se on, mutta ajaa asiansa :)

    VastaaPoista
  15. Nyt vain kyttäämään lelukauppojen tarjouspostia! Tiedä vaikka sieltä tulisi jotain alekoodeja joulumyyntiä vauhdittamaan? Toi hella-systeemi on minustakin niin upea, eikös lelutalo.fi ainakin myy tuota?

    VastaaPoista
  16. Uskon, että harmittaa.. Minullekin jää monesti mieltäni kaihertamaan joku juttu kirppiksellä ja sitten kun seuraavan kerran menen, sitä ei tietystikään enää siellä ole.. Toivottavasti löydät astianpesukoneen jostain, itse en ole semmoseen koskaan törmännyt.. Pesukoneita olen kyllä nähnyt, niitä pieniä muovisia..

    VastaaPoista
  17. Jessica: Aika suolainen hinta sekin...Toisaalta jos summan jakaa sille ajalle, minkä lapsi keittiöllä tod.näk. leikkii, ei se kuukautta kohti ole paljoa;)

    Jarna: Ehkäpä muutama muoviastia ja tiskiharja riittävät "astianpesukoneeksi" tulevaisuudessa. Täytyy vaan pitää huoli että tyttö näkisi edes joskus äitinsä tiskaavan...

    Ciancia: Ikea keittiö on tosiaan aika kiva! Ja itseasiassa Brio myös. Eiköhän meille vielä sopiva löydy:)

    Kati: Aika taitava astianpesukoneen käyttäjä teillä:) Ihan totta toi synttäri/joululahjojen miettiminen ainakin sitten vanhempana. Toistaiseksi tärkeintä on varmaan se, että on joku paketti minkä saa repiä auki:)

    Saija: Olen nähnyt ainakin Ideaparkissa sellaisessa pikkuliikkeessä tosi suloisia pastellinsävyisiä pikkuliesiä jotka ovat ikään kuin "pöytämalleja". Niilläkin on kyllä kovasti hintaa... Ovat kovin pieniä, mutta toisaalta ne eivät rajoita leikkiä vaan yhteen paikkaan vaan lieden voi nostaa vaikka keittiön pöydälle tarvittaessa:)

    Petuli: Se valkoinen Brio on itseasiassa tosi kiva ja voisin sitä ihan hyvin meille harkita! Hyvä valinta:) Ja varmasti ihana kun siihen saa värikkäitä ja äänekkäitä kattiloita;)

    VastaaPoista
  18. Imdina: Kunhan tuo tyttö tuosta kasvaa niin eiköhän se hella ole monikäyttöisempi lelu:) Jospa pesukoneeksi riittäisi muutama muoviastia ja tiskiharja...toivottavasti!

    anonyymi: Hirmu hyvä pointti! Mulla jäi sen verran tuo kommentti mietityttämään että aloin ihmetellä, miksi mun on AINA laitettava ne ruokailuvälineet terä ylöspäin. Taitaa olla vaan tottumus + ripaus neuroottisuutta että oletan niiden puhdistuvan paremmin. Lisäksi niitä mahtuukin koneeseen enemmän tavallani laitettuna. Mutta kiitos silti ihan aiheellisesta huomiosta:)

    Jessika: Toi on kiva ja olen nähnyt livenäkin. Väritys ei ole kaikkein kaunein mahdollinen, mutta muuten kyllä ihan kunnon keittiö jolla varmasti leikkisi vielä "isonakin" tyttönä... Hmm, tulee jo valinnanvaikeus... Niitä Ikean hedelmiä olenkin kummitytölleni ostanut, mutta osa niistä "pehmoruuista" oli vähän pettymys ja näyttivät kauniimmilta kuvissa kuin livenä:(

    Kukkahattuneiti: Ymmärrän hyvin: Meissä jokaisessa asuu pieni pikkutyttö ja hyvä niin! Itsekin ostin heti prinsessajouluvalot kun olin raskaana, vaikka olin sellaisista salaa haaveillut jo monta vuotta:D Voithan sä niitä keittiöjuttuja ostaa jemmaan. Tule sitten kertomaan miten kaverisi reagoivat kun löysivät kätkösi;)

    VastaaPoista
  19. Anonyymi: No hyvä että tajusit miten kommentoidaan kun noin ilahduttavan kommentin heti kirjoitit! Anonymiteetistä huolimatta arvasin heti, kuka tämän kommentin takana on joten kiitos vaan U***!

    Lumian äippä: Onpa Lumia jo taitava! Täytyykin tosiaan valjastaa mahdollisimman pian tuo astianpesukonekiinnostus hyötykäyttöön:)

    Outi: Hieno idea ostaa tuollainen arvokkaampi juttu yhteislahjana. Sillä on sitten hieno tunnearvokin kun se on ostettu "suvun voimin".

    maman: Kuten jo tuossa aikaisemminkin kommentoin, se on ihan nätti se Briokin ja kokonsa puolesta aika kätevä.

    Aamunkukka: Mä en tiedä osaanko mä enää haluta tuota hellaa kun ajattelen että meillä oli hetkemme ja minä mokasin sen:) (Meneekö vähän överiksi tämä mun ajattelutapa...;)). Ehkä sitä siis ei ollutkaan tarkoitettu meille...Tai ainakaan en voi enää millään maksaa siitä yli seitsemää kymppiä!!

    Katariina: Voi olla että me opetellaan ajoissa käyttämään oikeaa astianpesukonetta ja tyydytään leikkihellaan;) Ja kuten jo kommentoinkin niin helppo ja edullinen ratkaisu voisi olla tiskiharja ja muoviastiat;)

    VastaaPoista