torstai 2. joulukuuta 2010

Mietteen 1-vuotisjuhlamenu


cocktail-piirakat ja pursotettu munavoi

sydämenmuotoiset lohileivät

jouluinen juustokakku

sydänpiparit

suklaasydänleivokset

kahvia ja glögiä


Ai että kun näyttää kirjoitettuna hyvältä. Pitäkäähän peukkuja että homma sujuu, eikä näistä kokkailuista saada aikaiseksi mitään vitsipostausta!

1) Coctailpiirakat ja pursotettu munavoi (alkuperäinen ohje täältä)

15 kpl pakastevalmiita cocktail-piirakoita
6 munaa
50-100 g voita tai margariinia
suolaa
tilliä tai persiljaa

Paista ja jäähdytä cocktail-piirakat. Keitä munat koviksi. Kuori munat ja laita kulhoon pehmeän voin kanssa. Mausta suolalla. Sekoita sauvasekottimella hienoksi mössöksi. Pursota piirakoiden päälle. Koristele yrteillä.

2) Sydämenmuotoiset lohileivät (alkuperäinen ohje täältä)
 
100 g lämminsavulohta
¾ dl tilliä
6 cm purjoa
100 g ruohosipulituorejuustoa
80 g ranskankermaa
2 tl sinappia
1 tl hunajaa
saaristolaisvuokaleipää

Koristeluun: tilliä tai sitruunansiivuja

Hienonna lämminsavulohi, tilli ja purjo. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele leivistä muotin avulla sydämen muotoisia. Laita nokare tahnaa jokaiselle leivälle ja koristele esimerkiksi pienellä tillinoksalla tai sitruunansiivulla.

3) Jouluinen juustokakku (alkuperäinen ohje täältä)

Pohja:
200 g pipareita
75 g voita

Täyte:
1 dl sokeria
1 kananmuna
500 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
2 rkl aitovaniljasokeria
6 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Päälle:
2 dl glögiä
3 liivatelehteä

Murskaa piparit ja sulata voi. Laita irtopohjaisen (halkaisija 22–24 cm) vuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita murskatut piparit ja sulatettu voi keskenään ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä kunnolla.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sokeri ja kananmuna keskenään kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita juustoa esimerkiksi haarukalla ja lisää se sitten muna-sokerivaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mausteet.

Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Kaada sulaneet liivatteet kermaan. Sekoita huolella.Yhdistä kermavaahto juustoseokseen. Kaada täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle. Tasoita pinta nuolijalla. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Valmista glögikiille muutama tunti ennen tarjoilua. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste. Sekoita liivatteet kuumaan glögiin ja kaada neste tasaisesti kakun päälle. Siirrä kakku taas jääkaappiin.

Siirrä valmis kakku tarjoiluastiaan ja koristele kanelitangoilla ja kohmeisilla puolukoilla tai karpaloilla

4) Sydänpiparit

Kaupan valmiit piparit.

5) Suklaasydänleivokset (alkuperäinen ohje täältä)
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
200 g valkosuklaata
½ dl kuohukermaa

Koristeet:
tummia suklaasydämiä

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle 1-1,5 cm paksuksi levyksi. Paista 200 asteessa 10-13 min. Anna jäähtyä.

Paloittele valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja sulata miedolla lämmöllä (200 W) välillä sekoitellen. Lämmitä kuohukerma kattilassa, mutta älä anna kuumentua kiehuvaksi. Kaada valkosuklaasula ohuena nauhana vispilällä sekoittaen lämpimän kerman joukkoon. Jos seos tuntuu paksulta, siirrä kattila vielä hetkeksi levylle “jälkilämpöön”.

Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä leveällä lastalla tai palettiveitsellä tasaiseksi. Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten ole nopea.

Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa levy sitten paloiksi. Koristele suklaasydämin.

11 kommenttia:

  1. Tämäpä oli hyvä postaus, kun meillä pitäisi lyödä lukkoon Kiin 2v-juhlien tarjoilut :) Kiitos siis vinkeistä!

    VastaaPoista
  2. Aivan varmasti onnistut ihanien ohjeitten kanssa. Siitä tulee menestys. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!
    Sirpa

    VastaaPoista
  3. SiniK: Ole hyvä vaan:) Kerrothan sitten, minkälaisiin tarjoiluihin teillä päädyttiin!

    Sirpa: Voi kiitos kannustuksesta! Suunnittelu on aina mukavaa ja kovasti on tahtoa saada kivat tarjoilut aikaiseksi:)

    VastaaPoista
  4. Voi, kuulostaapa hyvältä!Onnistut kyllä varmasti!

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa oikein hyvältä!
    Ihania myös nuo aiemman postauksen gymboreet.
    Jään mielenkiinnolla odottamaan saapuneitten postausta,
    jos sitä viimein uskaltaisi ensimmäisen tilauksen tehdä tuonnekin. :)

    VastaaPoista
  6. Ihan piti samaa sanoa kuin Sini, hienon kuuloinen menuu, mutta toteutus varmasti onnistuu näillä ohjeilla!

    VastaaPoista
  7. Nam nam nam!!
    Kuulostaa todella hyvältä! Ajattelithan sinä lähettää kaikille kanssabloggareillesi maistiaisia? ;)

    Tuo jouluinen juustokakku vaikuttaa erittäin herkulliselta. Täytyykin kokeilla sitä pian.

    VastaaPoista
  8. Hieno menu. Kiitos resepteistä ja vinkeistä. Juuri mietin sunnuntain juhlien tarjoiluja ja nämä tuli kuin tilauksesta!

    VastaaPoista
  9. Mä viime vuonna kehittelin oman glögijuustokakun ja siitä tuli ihan megahyvää uuniomenaisella täytteellään. Huomasin vasta sen julkaisun jälkeen, että eihän tuollainen glögipäällyste mikään uusi juttu olekaan, mutta onhan se ohje silti oma kun en sitä mistään ole kopsinut ja enpä ole niitä omenalisäyksiä muualla nähnyt. Mutta hyvää on varmasti tuo sunkin valitsema.
    Kyllä on vieraat tyytyväisinä tän menun äärellä! :)

    VastaaPoista
  10. Please, kerrothan sitten miten onnistuivat, kuvien kera, jookosta? En ole leiponut mitään "taidokkaampaa" pitkään aikaan mutta tuo jouluinen juustokakku kuuostaisi niin ihanalta meidänkin joulupöytäämme;-)!

    Juhlamieltä jo ennakkoon, voi teidänkin pienoisenne siirtyy sitten vauva-vuosista taapero-ikään! Ihanaa ja haikeaa, varsinkin kun katsoin ekaksi noita joukukalenterisi kuvia;-)

    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista