sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Kuumeinen mehukatti

Mietehän ei ole kertaakaan todenteolla sairastellut. Jännityksellä odotettiin, että mitä meillä on vielä edessä. Näyttää kuitenkin siltä, että tämä ensimmäinen sairastuminen meni ohi yhtä yllättäen kuin alkoikin. Lauantaina aamupäivällä lapsen iho tuntui tulikuumalta ja kyllä oli nauravaisesta ja meneväisestä neidistä kaikki veto pois. Isänsä totesi, että kyllä se on kipeä, kun ei jaksa edes ankkaa sanoa! Korvakuumemittari näytti noin 38 asteen lukemia. Neiti vaan painoi päätään rintaani vasten eikä vastustellut yhtään mittaamista.


Äidin sylissä

Miete olikin koko päivän, taukoamatta, minun sylissäni. Joi maitoa ja mehua ja nukahteli tämän tästä. Iltapäivällä nukuttiin päikkärit kylkikyljessä ja herättyämme tyttö sentään hiukan innostui kun ehdotin, että mennään katsomaan Teletappeja. Tapi, tapi. Neiti katsoi teletappeja ja söikin hienosti isänsä tekemää lihaperunasosetta. Sitten olikin taas veto pois ja tyttö nuokkui ja nukkui loppuillan isänsä sylissä.


Isin sylissä

Illalla seitsemän aikoihin Miete nukahtí myös omaan sänkyyn helposti. Pari kertaa yöllä hän huuteli juotavaa (papu, papu) ja jäikin sitten äänekkäästi ja tyytyväisenä lussuttamaan mehua* nukahtaen pian itsekseen. Aamulla kuudelta heräsi eläväinen neiti ja alakerrasta kantautui edelleen sänkyyn jääneen äidin korviin normaali hölötys ja meininki aamupuurosta pottailuun ja ikkunasta nähdyn mopon ihmettelystä kiellettyjen esineiden kurkotteluun. Kuume oli tipotiessään.

*Meillä päästiin nyt mehun makuun. Arvatkaa kelpasiko tänään sitten maito;) Mehulinjalla vielä tänään...

11 kommenttia:

 1. Äärettömän herkkiä ja herttaisia kuvia pikkupotilaasta.

  Hyvin on Miete pysynyt terveenä ja onneksi ensimmäinen kuumekin meni nopeasti ohi.

  Meillä pikkuneiti räkätaudissa ja nukkuminen on hakalaa tukkoisen nenän kanssa :/

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti teidän pikkuinen paranee pian! Mietteellä on ollut pientä yöyskää mutta muuten on ihan hyväkuntoinen. Rintakehä hänellä eilen vähän punoitti, joten oiskohan tauti ollut sitten jotain vauvarokkoa...

  VastaaPoista
 3. Miete on niiiiin söpö tyttö, kipeänäkin noin kuvauksellinen :)

  Onneksi kuume meni nopeasti ohi.

  VastaaPoista
 4. Pienet sairastavat on kyllä niin sydäntäsärkevän raasuja. Ja herttaisia.

  Teidän Miete on muuten tosi kaunis. Se jotenkin korostuu noissa totisissa lepäyvkuvissa. Toivottavasti sairastelu on nyt ohi ja voi taas jatkaa papattamista :oD

  VastaaPoista
 5. Ja tuosta mehujutusta piti vielä jatkaa.., Been there ja voin kertoa että ainakaan meillä ei meinannut Lukalle maito kelvata millään sen ekan mehunmaistelun jälkeen, aikamoisen taistelun jälkeen vasta. Emppu onkin vielä ihan täysverinen maitopoika eikä tiiä mehusta vielä mitään ;)

  VastaaPoista
 6. Voi toista poloista kuumepunaisine poskineen. Onneksi helpotti nopeasti.

  VastaaPoista
 7. Suloinen sairastelija. Ihanaa jos parani nopsaa. Meillä NÖpöllä oli viime yönä lämpöä ja tänään valitellut pääkipua ja lihassärkyjä. Toivottavasti ei olis influenssaa.

  VastaaPoista
 8. meillä kans oli neiti eilen illan kuumeessa, päiväunilta heräsi niin oli kuuma.. ja puoli seitsemän aikaa illalla nukahti, muutaman kerran yössä heräs ja nukkui kahteentoista asti päivällä.. ja kuume oli pois mut vielä on räkänen ja kuiva yskä

  VastaaPoista
 9. Voi rakasta! Siis ihanan herttaisia kuvia, ja on kyllä niin kaunis lapsi! Toivottavasti paranette pian :) Mäkin oon jollain ihmeen flunssalla, ei oo kivaa ! :(

  VastaaPoista
 10. Voi miten suloinen pieni kuumepotilas, ihanaa kun pääsitte noin helpolla!

  VastaaPoista
 11. Kiitos ihanista kommenteista. Ja anteeksi kun olen taas tällainen mattimyöhänen näiden vastausten kanssa! Kuten blogistani tulikin jo ilmi, meillä jatkui sairastelu kuumeen laskusta huolimatta.

  Toivottavasti pysytte terveinä. Menkäähän vaan ajoissa lääkäriin jos on oireita, nyt jyllää niin paljon kaikkia tauteja!!!

  VastaaPoista