sunnuntai 25. syyskuuta 2011

M-kirjaimia ja mini-ihmisiä

"Täältä tulee Mimosa" hoki tähän asti itseään Miosaksi tituleerannut tyttömme tänä aamuna n. klo 6.30. M-kirjaimet resonoivat komeasti ja aikaisesta herätyksestä johtuva väsymykseni alkoi vaihtua leveäksi hymyksi. Mitä kaikkea yhden yön aikana voikaan tapahtua, ajattelin. Me kaikki nukuimme samassa sängyssä kylki kyljessä ja aamulla tyttö sanoi täydellisesti oman nimensä!


Miete (jota nyt kuitenkin edelleen bloginimenä käytän) ratsasti hetken selkäni päällä ja siirtyi sitten leikkimään piiloleikkiä isin peiton alle. "Saisinko piiloon, kiitos?" Miete kysyi mitä kohteliaimmin, ja hetken kuluttua: "Saisinko uudestaan piiloon, kiitos?". Olen opettanut Mietettä "kysymään nätisti" ja sen hän on todellakin oppinut. Kerran kaupassa tyttö kysyi rattaissa istuessaan "Saisinko kävellä, kiitos?" ja mun oli ihan pakko vilkaista ympärilleni, että kuulikohan kukaan...Äidin ylpeys;)


Eilen oli hartaasti odottamani MLL:n lastenvaate- ja tarvikekirppis, ja tein sieltä upeita lelulöytöjä. Uusi maatila olikin heti aamusta mielessä ja Miete houkutteli meitä kovasti alakertaan "leikkimään maatilalla!". Juksasin, että herätyskello soi kohta, pötkötellään vielä vähän aikaa. No, Miete pyöri ja isi ja äiti pötköttivät nauruvedet silmiin nostattavaa laulua kuunnellen: "Yksi pieni ankka lähti leikkimään, vuoten taakse kauas pois, isi(!) ankka sanoi kvaak kvaak kvaak mutta ei yhtää ankkaa tullut takaasin. Sitten isiankka huusi sängystä kvaak!". Lapsen muisti on tuossa iässä ihan käsittämätön, tulkinnasta puhumattakaan.


Kuvissa komeilevat Fisher Pricen Little People -sarjan lelut on kaikki ostettu käytettynä. Maatilasta, junasta ja paloautosta hahmoineen maksoin yht. 26 euroa ja linja-autosta aikanaan kirppiksellä muistaakseni 7 euroa. En ole ihan perillä näiden ovh:sta, mutta uskoisin säästäneeni pitkän pennin!


Bonuksena löytyi vielä jostan lelukorin kätköistä pieni Little People -vauva 0,50 eurolla. Nyt on kyllä Mietteellä niin mieleiset lelut, että pitää ihan itkeä tirautaa, kun leikki loppuu. Ja eläinten aitaukseen täytyy yrittää päästä itsekin mukaan:)


Tuo kaikista rakkain mini-ihminen on nyt päiväunilla ja minä lähden kaverin kanssa lenkille. "Äiti ei saa töniä Tiinaa" neuvoi Miete minua kun lähdin eilen käymään Tiinan kanssa siellä MLL:n kirppiksellä. Perhepäivähoidon alettua Miete onkin jaellut napakasti sääntöjään: "Ei saa ottaa Miosan kädestä" kuuluu useita kertoja päivässä. Tai no niin, jatkossa ei varmaankaan saa ottaa "MiMosan kädestä".

pst, palaan vielä tänään vastaamaan edellisen postauksen kommentteihin.

10 kommenttia:

  1. upeita löytöjä olit tehnyt, mä kävin tänään mll kirpparilla ja löysin ainoastaan kirjain palikat..mut oon siitäkin tyytyväinen... ja teillähän puhutaan jo täyttä päätä.. meillä vasta harjoitellaan...piilo on esim.. pii..

    VastaaPoista
  2. Hienot löydöt olet tehnyt. Nuo MLL:n kirppikset ovat kyllä ihan kultakaivoksia lapsiperheille. Täällä Tampereen suunnassa onkin ollut monessa paikkaa MLL:n kirppis viikonloppuna. Minäkin olen kantanut näistä kassikaupalla lapsille vaatteita ja jonkun lelunkin. Aika paljon menee jemmaan ja usein sitä ei sitten muistakaan mitä kaikkea siellä jemmassa taas onkaan :-)
    -Jonsku

    VastaaPoista
  3. olet todella säästänyt pitkän pennin noissa leluissa. Mäkin odotin paikallista MLL:n kirppistä innolla, mutta viime hetkellä kirpparireissu muuttuikin työpäiväksi ja kaikki mahtavat löydöt jäi tekemättä :/ ehkä keväällä sitten taas...

    VastaaPoista
  4. Voi ihana Miete ♥

    Lumia syöksyi mun syliin heti kun näki leikkien lomasta vilauksen näistä kuvista, kysyi kenen leluja on ja kuka on tuo tyttö.
    Nyt istuu tässä mun sylissä ja hokee kovaäänisesti
    "Äiti, ennäänkö Mimosan luo!Ennään Mimosan luo!"

    Ihana tuo saisinko ♥
    Se on meilläkin äidin ylpeydenaihe, ja vieläkin ihan joka kerta se aina nostattaa hymyn huulille, kysyttiinpä mitä tahansa. Välillä tosin ne pyynnöt ei oo niiin kauniita siitä "saisinko" sanasta huolimatta, kun esim "Saisinko ähtee mummon juo!" huudetaan ja kiljutaan käskevään ja äkäiseen sävyyn =D
    Meillä on tovi harjoiteltu ja nyt alkaa tuottaa tulostakin jo, eli usein muistaa jo itsenäisesti "tulisitko/avaisitko/antaisitkoÄ/ottaisitko/leikkisitko/jnejnejne"- joka on myös aina niin sykähdyttävää. Miten siinä voisit kieltää.. tai niin hankalaa se on..ja neiti kyllä tietää sen myös!
    Kyllä mulla ainakin kaupassa kääntyy pää ja huulet kaartuu hymyyn kun kuulen jonkun lapsen sanovan "saisinko" tmv ♥

    Aivan ihana paita Mietteellä, mistä se on? :)Niin kaunis tyttö muutenkin, niin iso tyttö jo !

    Tosi hyviä löytötä nuo lelut, meillä little people lentiskka ja hevostalli olivat tosi kauan suosikkeja ja vieläkin niillä usein leikitään!

    Ihania nuo Mietteen sanomiset, ihana kun kirjaat niitä ylös! Miete puhuu tosi hyvin jo !

    VastaaPoista
  5. Meillä on toi sama eläinjuna lainassa :)
    Se on oikeasti mun pikku siskon, mutta saatiin se millille lainaksi... pitää palauttaa kun milli kasvaa ohi siitä koska on saanut sen 2v lahjana :) (sisko on täyttää kk päästä 13v ;) )

    VastaaPoista
  6. Jep, edullisesti sait kyllä nuo :) Jotta ymmärrät kuinka paljon säästit niin katso ihmeessä noiden hintoja jostain. Esim. maatila uutena n. 70e. Itellä ainakin tulee niin hyvä mieli jos tekee hyvä löytöjä ja tajuaa säästäneensä x määrän rahaa :)

    VastaaPoista
  7. mintsu: Vaatteita itsekin menin etsiskelemään, mutta sieltä puolelta ei tullut yhtään mitään eteen. Lelulöytö kuitenkin lämmitti mieltä:) Tuntuu, että meillä on puhuttu vaikka kuinka pitkään jo, pitkiä lorujakin osataan ulkoa:)

    Jonsku: Mulla kävi vaatteiden suhteen huono tuuri, vaan eipä meillä mitään akuuttia tarvettakaan ole. Harmi kun ei tullut mieleen kiertää useampia noita MLL:n kirppiksiä -ensi kerralla sitten:)

    diidah: Mulla kävi viimeksi niin, että olin kovasti odottanut kirppistä ja sitten aamulla auto ei lähtenyt käyntiin! En olisi voinut kuvitellakaan että meillä hajoaa auto! Tällä kertaa onneksi auto toimi:) Toivottavasti pääset ensi keväänä kirppistelemään:)

    Lumian äippä: Pikku Lumia on aina tervetullut meille leikkimään:) Olisipa hauska nähdä nuo puheliaat ja touhukkaat tytöt yhdessä:D
    Jäi tuon postauksen yhteydessä kyllä kokototuus mainitsematta: Meilläkin tosiaan saatetaan ihan yliväsyneenä ja kiukkuisena kirkua "Saisinko maitoa kiitos":D Eli aina ne hyvät tavat eivät ihan siihen äänensävyyn saakka ulotu;) Mutta on se vaan suloista, kuinka nopeasti ja helposti lapset oppivat niitä hyviäkin asioita. Miete sanoo aina päivän päätteeksi hoitotätille "huomiseen" ja aamuisin toivottelee "huomenta".

    Tuo Mietteen paita on Nextin pyjama sieltä "isojen" puolelta. Mulla on postaustakin tulossa noista Nextin ostoksista. On kyllä kaunein yökkäri ikinä. Kuvassa ei oikein näy, mutta noissa housuissakin on ihana pallokuvio.

    Jessica: Sun sisko varmaan kaipaa kovasti jo junaansa;D Ihan huippuja kyllä noi Little People:t!

    Janica: Hih, mä arvasin että eiköhän joku noita hintoja kommentoi että saan vähän osviittaa. Taidan jatkossakin bongailla kyseisiä leluja 2nd handinä...Hmm, oiskohan noita huutiksessa?

    VastaaPoista
  8. Joko katsoit löytyykö huutiksesta, itse en. Tosin aika liutahan teillä noita jo on :)

    VastaaPoista
  9. Aattelin vinkkinä vielä sanoa, että Pirkkalan ja Ylöjärven MLL:n kirppari on ollut antoisin vaatteiden suhteen (uudenveroisia ja merkkivaatteitakin). K:alan ja Hervannan kirpparit on valitettavasti usein vähän nuhjuisempien vaatteiden myyntipaikkoja.
    -Jonsku

    VastaaPoista
  10. tuskin se ihan vielä ;) mutta jos juna on jo nyt 11v vanha (eikä sitä tosiaan vois arvata) niin eikähän se vielä toiset 11v kestä ja ehkä sillä on silloin jo omia napereito jotka saa sillä leikkiä :)

    Meillä on kaks lipaston laatikkoa täynnä noita little peopleja ja ne jää kaikki kyllä säilöön (paitsi se juna mikä pitää palauttaa)... niiden lisäksi ajattelin säilöä dublot ja brion puu lelut... jos vaikka joskus sais lapsen lapsia... ei tosin taida olla vielä näin 2v neidin äitinä kovin ajan kohtainen asia ;)

    VastaaPoista