tiistai 31. heinäkuuta 2012

Uusi taito
Viikinsaaressa noin viikko sitten

Tänään olimme Mietteen kanssa kahdestaan Lapinniemen kylpylässä ja siellä opittiin uusi ja tärkeä taito: Miete oppi uimaan käsipohjaa! Järvessä nuo uimaharjoittelut ovat jääneet aika vähäisiksi kun kumpikin kastelee lähinnä varpaansa, joten uima-altaan lämpöinen vesi on oivallinen paikka totutella veteen.

En ole aiemmin saanut Mietettä mitenkään väännettyä "oikeaan asentoon", mutta nyt se tuli kuin itsestään. Ensin käsipohja onnistui peruuttamalla, mutta lähtihän se sitten eteenpäinkin sujumaan. Potkiminen sujui paremmin paikallaan kuin "käsilläkävelyn" yhteydessä, mutta jokatapauksessa vedessäliikkumisen rohkeus on lisääntynyt selvästi!

Huomasinpa erään toisenkin mielenkiintoisen seikan. Olen monesti kehunut tyttöäni kovin kiltiksi, sosiaaliseksi ja varovaiseksi...Vaan mitäpä tekeekään äidin puhdas pikku pulmunen, kun äiti on vähän kauempana: Pöllii ämpärin pienemmän tytön kädestä! Ryntäsin paikalle puuttumaan tilanteeseen ja hetken päästä Miete muka ystävällisesti tuo pienemmälle tytölle Spider-pallon huolehtien samalla tarkkaan ettei hänen valitsemansa Hello Kitty -pallo eksy vahingossakaan kenenkään muun leikkeihin...Mun lapseni kyseenalaistaa selvästi opettamani tavat leikkiä ja tutustua muihin lapsiin:D

Kylpylän jälkeen ajeltiin kotiin. Nukahtaminen autoon olisi ehkä onnistunut, mutta pää nousi reippaasti pystyyn kun radiosta kajahti soimaan Mietteelle kovin mieluista Dingoa."Nahkatakkinen tyttö, sama tyttö on nähnyt enkelin..." laulaa tyttöni. Vaikka uni ei maittanut, katosi kotona ruoka reippaasti suuhun. Sitten käytiin kirjastosta hakemassa muumikirjoja, yksi Viiru ja Pesonen sekä pari Richard Scarrya. Samalla haettiin kirjastosta sinne edellisellä kerralla unohtuneet aurinkolasit, jotka keräävät usein häikäiseviä hymyjä vastaantulijoilta:)Apua, lapseni on hippi


Huomenna me saadaan kavereita kylään ja loppuviikoksi olen suunnitellut reissua TiTi-nallen taloon Ikaalisiin. Ja voisihan sitä samalla reissulla käydä paikallisessa kylpylässäkin uimassa vähän käsipohjaa...

8 kommenttia:

 1. Meillä oppi tuo 3 vuotias kanssa uimaan käsipohjaa : hauskaa ! Paljon hauskempi uittaa sitä kuin viime kesänä jolloin uiminen oli sellaista että se säntäsi syvälle veteen, sukelteli eikä ollu siitä moksiskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon näkee lapia jotka hullunrohkeina sukeltelevat, mutta oikea uinti ei oikein maistu:) Oliskohan seurausta vauvauinnista? Mutta teillä on homma hyvällä mallilla eikä taida vesipelosta olla tietoakaan;)

   Poista
 2. Apua noi lasit :D

  Meillä kans uimajutut on nyt in ja käsipohjaa opetellaan erilaisin variaatioin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu noi laisit on hillittämät, pitäisköhän hankkia itselle samanlaiset;)
   Täytyis kyllä jaksaa vielä talvellakin käydä vähän ahkerammin uimahallissa nyt kun meillä uinti on lähtenyt alkuun:)

   Poista
  2. Mä kans meinasin, että jos ottais esim. perjantain uimahallipäiväksi. Voisiko mukavampaa tapaa olla aloittaa viikonloppu hoitoviikon jälkeen? Katotaan toteutuuko vai ei.

   Liikunnalliset harrastukset lapselle ja vanhemmille ei kyllä ole koskaan pahaksi. Täytyy vissiin talvella hankkia ekat luistimet ja suksetkin, ettekö te jo viime talvena aloitelleetkin? :)

   Poista
 3. Meillä opittiin matkalla uimaan renkaan kanssa syvällä ja itse ohjaamaan sekä polskimaan vauhtia. Huomattavasti kivempi itsekin uida näin. No järven kylmään veteen ei sitten suostuttu ollenkaan.

  VastaaPoista
 4. Oho, kuulostaa vesipetomeiningiltä:) Reissussa on kyllä se hyvä puoli, että siellä altaalla tulee oltua paljon!

  VastaaPoista
 5. Vautsi! Onnittelut Mietteelle uudesta taidosta.

  Meillä isompi neiti on aika varovainen veden kanssa, mutta pieni on kunnon vesipeto!

  Mua hymyilytti ajatus unisesta Mietteestä laulamassa Nahaktakkista tyttöä. Ihana ♥

  VastaaPoista