torstai 20. syyskuuta 2012

Hope

Sain eräältä lukijalta ehdotuksen kirjoittaa Hopen toiminnasta. Itse en ollut järjestöstä aikaisemmin kuullut, mutta tutustuttuani Hopen nettisivuihin, olen vakuuttunut, että se on yksi hyvä väylä olla auttamassa oman maamme perheitä ja pikkuihmisiä.
Hope Yhdessä ja Yhteisesti Ry on aivan tavallisten suomalaisten syksyllä 2009 rekisteröimä yhdistys, joka auttaa Suomen vähävaraisia ja kaltoinkohdeltuja lapsia. Hopen apua ovat saaneet niin huostaanotetut lapset kuin myös vähävaraiset ja kriisien koettelemat lapsiperheet. Toiminnan kivijalkana ovat lastentarvikkeiden kierrätys apua tarvitseville sekä lasten urheiluharrastusten tukeminen.

Paikallistoimijoita on pääkaupunkiseudun lisäksi ainakin kahdellatoista eri paikkakunnalla ja pyrkimyksenä on edelleen laajentaa Hopen toimintaa. Toiminnassa voi olla monella tavalla mukana, joten jokainen auttamishaluinen löytää varmasti itselleen parhaiten sopivan keinon:

1) Liity jäseneksi tai kannattajajäseneksi yhdistykseen
2) Tule mukaan vaate- ja tavarakeräyksiin
3) Osallistu keräyksiin, tuo lahjoituksia tai tule apukädeksi keräystapahtumiin!
4) Ole kummina lapselle, koko perheelle tai vaikka vastaanottokodille!
5) Mahdollista lapselle harrastus ja tuet lapsen tervettä kehitystä!
6) Tue Hopen työtä antamalla ammattitaitoasi yhdistyksen käyttöön!Tästä pääset yhdistyksen nettisivuille lukemaan lisää siitä,
mitä yhdistys ja sen toiminnan tukeminen pitää sisällään:Itse lähdin liikkeelle siitä, että liityin oman lähimmän paikallisyhdistyksen FB-ryhmään. Jatkossa laitan meiltä kiertoon lähtevistä vaatteista osan suoraan Hopen kautta eteenpäin. Hopen sivuilla muistutetaan vielä kivasti: "Käytäthän erityistä tarkkaavuutta lahjoitusten kunnon kanssa. Vähäosaisia lapsia ei tule hankalien kotiolojen vuoksi leimata vaatteiden ja tavaroiden osalta."

1 kommentti:

  1. Viimetalvena täällä kerättiin kestovaippoja hopelle. Vietiin sinne kangaskassillinen jo meille pieniä ja tarpeettomia :)

    VastaaPoista