keskiviikko 31. lokakuuta 2012

"Onko mehu maitotuote?" + yksi nätti takki taas

Meillä oli varsin värikäs päivä tänään Mietteen kanssa. Paljon ehtii työ- ja hoitopäivän päätteeksi touhuamaan. Miete oli pitkästä aikaa muskarissa, ja mielellään hän siellä käy vaikka äiti ei enää tunnilla mukana olekaan. Autossa me juteltiin astronauteista ja avaruudesta. Hieman vaikea aihe sanoisinko. Kotona tyttö pysytteli onneksi mukavuusalueellani kysyessään, onko mehu maitotuote:)

Olen joskus ostanut jostain Prisman alekorista väritys/tehtäväkirjoja ja Miete innostui ihan valtavasti tekemään Suuren esikoulukirjan tehtäviä. Paljon siellä oli tietenkin vielä tehtäviä, joita lapsi ei hahmota, mutta uskomattomalla keskittymiskyvyllä tyttö laski eläimiä, pohti mikä puuttuu kuvasta, väritti muotoja ja hahmoja tietyillä väreillä (esim. väritä kaikki suuret eläimet punaisella tai väritä kuvista ne asiat, jotka ovat vihreitä). Itsekin tykkään tämäntyyppisestä puuhailusta lapsen kanssa, joten näitä täytyy harrastella jatkossakin! Ja näitä tehtäviähän voisi laatia itsekin...

Söimme tänään koko perhe päivälliseksi pestopastaa ja tonnikalakastiketta ("mä en haluu, mä haluun pelkkää leipää"). Miete osoitti taas sosiaaliset taitonsa ruokapöydässä ja kyseli tasapuolisesti sekä isiltä että äidiltä, että mitäs teit tänään töissä. Ihana pieni! Kolikon kääntöpuoli on kyllä se, että tyttö puhuisi ihan taukoamatta, ja korottaa ääntään meidän puheemme päälle. Välillä tuntuu, ettei aikuisten välisiä kuulumisia pääse ikinä alusta loppuun vaitamaan. Sitten illalla kun pääsisi, ei enää jaksa.


Tää oli tämmönen höpöttelyrupattelupostaus. (Välttelen yhtä duunijuttua joka pitäis vielä tänä iltana tehdä loppuun;)) Kuvien ystäville vielä katsaus Mietteen tämän talven söpöstelytakkiin. Ihan perus toppaa Lenneltä, mutta ruusukuosi on mielestäni tosi nätti ja samoin tuo hupun karvareunus. Tähän ei vaan ihan parhaita mahdollisia (eli harmaan sävyisiä) asusteita meiltä löydy, koska muuten mennään talvikamppeissa pitkälti ruskean varassa. Mietinkin jo että laitanko takin huutikseen vai hankinko tähän harmaat asusteet...

Bloggailukriisin lopputoteama vielä: Neidin veikeät kasvot vilahtavat taas kuvissa. Tältä minun blogini kuulostaa ja näyttää. Tällaisena se jatkuu toistaiseksi.

6 kommenttia:

 1. Toi on niin totta meilläkin, meidän Neiti jopa toteaa meille että "Älä puhu" ja puhuu kanssa päälle jos koitetaan jotain aikuisten juttuja puhella. Ja tosiaan illalla ei aina enää jaksa, ja jotkut jutut on jo tavallaan "mennyt ohi". Aikalailla meillä ainakin on tuo kommunikaatiopuoli kärsinytkin tästä.

  VastaaPoista
 2. Meillä ihan sama toi "älä puhu" -komentelu:) Tai kun muistutetaan että pitää pyytää omaa puheenvuoroa niin neiti hokee kokoajan että saanko minä puhua ja kun vastataan, että puhu sitten, niin alkaa hokea jotain ihan turhanpäiväistä...Huoh:)

  VastaaPoista
 3. Tuota päälle puhumista ja mölötystä on meilläkin ollut viisivuotialla pojallamme ja se on ärsyttävää. Varsinkin autossa hän harjoittaa tuota. Olen luullut sen liittyvän pikkusiskoon sopeutumiseen tai opittuun tapaan, sillä vaikka mieheni isä ja äiti ovatkin hyvät käytöstavat omaavia niin heillä on kumma tapa perheessä kesken tiiviin keskustelun aloittaa höpötys jostain ei-niin-kiireellisestä aivan muusta asiasta kolmannelle/muille ja se on minusta niin outoa,epäkunnioittavaa ja kummallista.

  Minulla on itsellä tapana (samoin lapsuusperheessämme) samassa kiireellisessä tilanteessa sanoa keskustelukumppanille esim. "Odotapa hetki..." (vieraalle ihmiselle "Anteeksi..."),sen jälkeen hoitaa puheenvuoro kolmannen ihmisen kanssa ja palata pian takaisin juttuun hänen kanssaan, jonka keskeytin. Luulin, että se on mieheltäni (jolla sama ärsyttävä tapa) tullut pojallemmekin, mutta taitaa sitten ollakin pojallamme ikään ja kasvuun liittyvää.

  Tuo tapa on NIIN ärsyttävä aikuisilla, joten itse protestoin välillä "piruuttani" sitä vastaan aikuisten kanssa sen tapahtuessa niin, että en jatka juttua vaan vaikenen olipa se tärkeäkin. En tajua mistä noin kumma tapa mieheni perheeseen on pesinyt (mieheni isä vielä eläkeellä oleva kasvatustyön ammattilainen), vaikka muutoin ovat aika tarkkoja normaaleissa tapakäyttäytymissäännöissä.

  Kiva katsoa edelleen Mietteen kuvia : ) En tiedä olemmeko koskaan esim. Prismassa Lentolassa tavanneet kun minä olen etupäässä sellainen etten oikein muita ihmisiä kovin seuraile varsinkaan nyt kun kaupassa aika menee lasten valvontaan ja tuotteiden etsimiseen kun en vaivaudu koskaan kirjoittamaan kauppalistaa (ellei ole kyse joulunajan ostoksista).

  Hannele

  Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihanan pitkä komentti. JOs meidät tunnistat "kylillä" niin tuu vaan moikkaamaan, vaikka näytänkin todennäköisesti a)kiireiseltä b)väsyneeltä c) räjähtäneeltä :D Sun kommentti sai mut miettimään, että täytyykin kiinnittää enemmän huomiota siihen miten itse pyytää puheenvuoroa ja antaa toisen äänessä ololle tilaa. Itse innostun helposti puhumaan päälle, ja olen opetellut siitä pois (ainakin työelämässä), mutta kenties sitä tulee huomaamattaan puhuttua esim. miehen juttujen päälle, jolloin lapsi saa siitä huonon mallin. Toki nämä varmasti ovat ikäänkin liittyviä asioita, ja asioita jotka pitää muidenkin käytöstapojen tavoin opettaa. Miete kun on ainoa lapsi, niin helposti luulee olevansa maailman napa...(vaikka sitähän hän tietysti minule onkin <3)

   Poista
 4. Meillä 2,5 tyttö (syntynyt 04/10). Hänkin puhuu jo aika paljon, mutta ei vielä esitä kysymyksiä. Muuten vain puhuu.. Olen silti huomanut, että puhun enemmän tytön kuin miehen kanssa nykyään. =) Iltaisin että sitten tosiaan enää jaksa juuri puhua. =) Kiva tuo takki tytölläsi ja muutenkin kiva blogi!

  VastaaPoista
 5. Parivuotias joka alkaa puhua on niin äärettömän suloista juttuseuraa, ettei ihme, että kaikki mitä hän sanoo, saa sen ensisijaisen huomion:) Tiedän tunteen! Onhan siinä varmaan lapsi ihmeissään kun ennen hänen jokaista sanaa ja lausetta on ihastuksissaan ihmetelty ja kuunneltu, ja sitten yhtäkkiä pitääkin rajoittaa sitä puhetta, kun äiti ja isiki haluaa puhua:D Kiitos kivasta kommentista:)

  VastaaPoista