lauantai 27. lokakuuta 2012

Voihan utare! (kirja- ja teatterielämyksiä)

Me rakastetaan koko perhe Mimmi-lehmä ja varis -kirjoja. Mimmi-lehmä ja varis ovat molemmat suuria persoonallisuuksia. Mimmi ei ole mikään tavallinen lehmä joka tyytyy märehtimään pellolla vaan hän halajaa jatkuvasti kohti uusia seikkailuja. Varis kyseenalaistaa suorasukaisesti Mimmi-lehmän kyvyt, mutta eihän Mimmi toki seikkailujaan yksin aiokaan toteuttaa: hän tarvitsee variksen apua ja osaa hellän määrätietoisesti vedellä oikeista naruista saadakseen variksen mukaan touhuihinsa. Kun varis sitten pääsee vauhtiin, hän toteuttaakin oman osuutensa vähintäänkin suurieleisesti - ja usein lintuherralla on myös vähän oma lehmä ojassa.


Mimmi-lehmä on ollut liukumäessä, rakentanut majan, siivonnut kotinsa ja saanut laastarin. Ja varis on touhunnut mukana toisinaan ihan siipihalvauksen partaalla. Googlettaessani sopivia kuvia tähän postaukseen, huomasin ilokseni, että Bookplussasta sarjan kirjoja on vielä monia muita, sellaisiakin joita en ole koskaan kirjastossa nähnyt. Kaikenlisäksi vielä niin hyvässä alessa, että en voi olla täydentämättä kokoelmaamme muutamalla teoksella...

Tänään lähdimme koko perhe katsomaan Mimmi-lehmää ja varista Ahaa-teatteriin. Ja voihan utare, miten me tykättiin. Saatiin nauraa vedet silmissä! Miete jaksoi istua hienosti koko tunnin esityksen ajan, vaikka alkuun vähän jännitti ja tyttö puristi kovasti kättäni.

Mimmi-lehmä ja varis -kirjoja suosittelen tosiaan suurella lämmöllä kaikille. Esim. jos saman tekijäkaksikon Viiru ja Pesonen -sarja tuntuu vielä liian raskaalta lapselle, on tässä sopivasti vähemmän tekstiä ja mutkattomammat juonenkäänteet. Ja kirjoista nauttii myös aikuinen. Meillä kirjan tekstit ovat jääneet elämään ja nykyään meillä "OK" kuitataan variksen sanoin: "oo kraik!".

Onko teillä jotkut kirjat tai hahmot nousseet ylitse muiden? Saa suositella!

2 kommenttia:

  1. Täälläkin ollaan ihastuttu niin Mimmi-lehmä -kirjoihin kuin piirrettyyn sarjaankin. Näytelmänä olisikin mukava Mimmi-lehmä mukava nähdä.. :)

    VastaaPoista
  2. Oon kerran nähnyt näitä hahmoja tv-piirrettyinä ja tykkäsin kovasti, olis kiva nähdä enemmänkin. Lämpimästi suosittelen tuta teatteriesitystä:)

    VastaaPoista