keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Pipariksi meni


Kun noita kuvia katsoo, voisin kirjoittaa että leivottiin sunnuntaina Mietteen kanssa iloisin mielin pipareita joulumusiikkia kuunnellen. Olinhan kerrassaan täydellinen äiti...Kamerankin varasin valmiiksi että saan hehkuttaa tätä äitiyden sädekehääni täällä bloginkin puolella;)

Totuus on se, että mä en yksinkertaisesti onnistunut saamaan pellille kahta Titi-piparia enempää tavaraa. Jotenkin ajattelin että pipareita osaa leipoa kuka vaan. No, kuka tahansa paitsi minä näköjään.

 


Kun mies tuli salilta kotiin piti ihan tirauttaa pari kyyneltä, koska mun hienot suunnitelmat oli menneet pipariksi. Mikä äiti se sellainen on joka ei osaa leipoa piparkakkuja edes kaupan valmiista taikinasta...Vaan miespä pisti tuumasta toimeen, ja pian meillä oli pellillinen pipareita nenän edessä. (Ne oli aika paljon paksumpia kuin mun yritelmäni.)

Piparimuottipaketissa tuli kiva Titi-aiheinen kuva, jonka leikkelin sopivaksi Ikean kehykseen. Tauluhan sopii kivasti keittiöön ja voidaan käyttää sitä rekvisiittana Mietteen tulevilla synttäreillä - niiden Titi-piparien lisäksi, jotka leipoo joku muu kuin minä;)

Lisää mun leivonta"taidoista" voit lukea esimerkiksi postauksesta "Viiden virheen kakku":)

17 kommenttia:

  1. Ei kannata lannistua, eiku uutta yritystä kehiin;) Nuo titi-muotit pitäisi kyllä varmaan meillekin jostain bongata, olisi taattu menestys juurikin 3-vuotiaalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.titikauppa.fi/

      Tuolta saattais löytyä tai ainakin niitä vois tiedustella:)

      Poista
  2. pinja sai synttärilahjaksi saman titinallesetin ja tänään leivottiin :)

    VastaaPoista
  3. Piparitaikinan pitää olla tarpeeksi jäykkää (eli just a just sulanut) ja sitä ei kannata tosiaankaan kaulita liian ohueksi.

    Olet ihan varmasti oikein hyvä äiti, vaikka leipominen ei ehkä VIELÄ ole ihan hanskassa :) Leipomista voi opetalla leipomalla, joten ei kun jauhot pöllyämään! Ja tosi hyvä että sulla on siellä backuppina mies, joka tarvittaessa vvoi pelastaa tilanteen ;) Sullahan on hyvin PULLAT UUNISSA :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mullahan suli se taikina käsiin kaikesta siitä yrittämisestä + tietenkin kaulin taikinan aivan liian ohueksi (mä sitäpaitsi tykkään sellaisista oikein ohkoisista ja rapeista pipareista;)). FB-kaverit myös lohdutteli ettei sitä äitiyttä onneksi leivontataidoilla mitata:D

      Ihana kommentti!

      Poista
  4. Mä en ymmärrä mut mulla ei kans onnistunut kaupan valmiista taikinasta piparit viime vuonna ja ne haisikin sika pahalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt mä tajuasn, se vika on varmaankin pelkästään siinä taikinassa;)

      Poista
  5. Harjoitus tekee mestarin! :) Täs on jouluun aikaa ja kohta jo teet itse taikinaa ja pyörität piparit alta aikayksikön ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta. Esim. juustokakkujen tekemisessä oon jo ihan mestari (ja muuta en sitten -VIELÄ- osaakaan).

      Poista
  6. Mulla on puolestaan aina liian paksu taikina, syödään paksuja pipareita :) Hei aivan loistava toi sun viiden virheen kakku ja postaus :D Mä niin samaistun! Liivate, se on vaikea rasti. Ja aina loppuu leivonta-astiat kesken! Ja sit aina mietin kuinka kovaksi vaahdoksi ne valkuaiset oikein pitää vatkata? Mikä on sekoittaa tai käännellä joukkoon varovasti? Jne jne.

    Ihana toi tv-kokki kuvitelma <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kun vaan niin tykkään sellasista ihan ohaisista ja rapsakoista...Mustakin se postaus on aika hauska ja niiltä ajoilta olen kuitenkin kehittynyt jo aika paljon. Esim. ne liivatteet on vaan pakko ollut opetella, että pystyy tekemään juustokakkuja. Kannattaa muuten testata sitä kinuskikissan juhlapöydän raitakakkua, se on maailman ihaninta! Mun mies muuten tykkäs tosi paljon siitä mokkakakusta, mut jostain syystä se ei oikein ollut omaan makuuni.

      Mut joo edelleen tuosta leipomisesta kyllä irtoaa sitä tilannekomiikkaa, ellei sitten satu purskahtamaan itkuun siitä ketutuksen määrästä;)

      Poista
  7. Miksei täällä ole kuvia susta?):
    Olisi kiva nähdä se äitikin touhuamassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih en oo varma toisiko omat kuvani lisäestetiikkaa, en yleensä onnistu kuvissa. Mut tunnelman ja muistojen takia olisi ihanaa saada enemmän yhteiskuvia. Mies ei oikein ole kuvienottajatyyppiä j

      Poista
    2. Viesti katkes: mulla on jalusta ja kaukolaukaisin hankittuna joten ehkäpä voisin valon lisääntyessä opetella ottamaan myös sillä kuvia ja siten vilahtaa välillä itsekin kuvissa mukana:)

      Poista
  8. Voi kuule, oliko viime viikonloppuna kun tein lapsille myös pipareita ja ainakin 1 pellillinen lensi roskiin palaneina.. <3 sellaisia me äidit ollaan, pääasia et yritetään ja opetetaan sitä pienillekkin vaikka välillä menee persiilleen.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, lastenhan on hyvä nähdä et kukaan ei ole täydellinen, ei edes äiti;) ja asioita voi oppia jos haluaa!

      Poista