sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Pitsihuivi ja uusi hoitopaikkaRusettihattutyttönen

Mulla on pakkomielle asustaa Pomp de Luxin viimevuotinen haalari aina pitsihuivilla. Jotenkin se vaan sopii tunnelmaltaan hyvin haalarin kanssa.

Toi rusettihattu on söpö, mutta jotenkin sen malli ei kuitenkaan ole mieleiseni ja se näyttää päässä vähän "hassulta". UNQ:n päähineissä on mielestäni parempi istuvuus. Tosin, kuten aina ennenkin, meillä on UNQ:n päähine perinteisesti alkuun liian suurta kokoa. Alla olevan kuvan vanharoosa kruunuhattu on varmasti kokonsa puolesta käytännöllinen vasta ensi talvena.


 Jouluaaton aattona Tampereen Joulutorilla 
(oli aivan järjettömän kylmä ja silti vaan piti yrittää kuvia räpsiä...)

Miete siirtyy helmikuun alussa perhepäivähoidosta päiväkotiin. Mun työnkuva muuttui nyt vuoden alusta, ja me tarvitaan mahdollisuus vähän liukuvampiin hoitoaikatauluihin. Ollaan myös kaipailtu Mietteelle isompia leikkikavereita. Silti hoitopaikan vaihto tuntuu hirveän isolta askeleelta ja oonkin ihan tunteet pinnassa täällä. Etenkin, kun mies kertoi Mietteen sanoneen tänä iltana ennen nukahtamistaan, ettei hän halua "mennä helmikuuhun" eikä tykkää olla päiväkodissa...

Itkettää toisen puolesta, kun tietää miten isoja asioita nuo muutokset ovat. Nytkin ollaan jouduttu käymään varahoitopaikassa, ja vaikka kuinka tyttö on yrittänyt olla aamuisin reipas, niin aina ne kyyneleet tulee silmiin aamuhyvästelyjen aikana.

Onneksi tiedän, että meillä on sosiaalinen ja reipas tyttö, joka sopeutuu kyllä nopeasti uusiin kuvioihin. Olen jo ennen Mietettä ajatellut, että tulen laittamaan lapseni englanninkieliseen päiväkotiin. Meillä kävi tuuri, että sellainen on tässä ihan kotimme lähellä ja paikkakin vapautui ilman jonottamisia.

 

Kuvassa Miete on kuumeessa ja haimme Ärrältä Dumbo-elokuvan
 (joka sitten katseltiinkin ainakin kolme kertaa)

Kirjoittelen aiheesta varmasti lisääkin. Olisi myös kiva kuulla, onko teillä siellä läppäreittenne takana kokemusta englanninkielisestä päiväkodista. Mietteen hoitopaikassa aikuiset kommunikoivat keskenään englanniksi, mutta lasten kanssa puhutaan myös suomea (paitsi yksi natiivi, joka kommunikoi ainoastaan englanniksi). Aamupäivisin on aamupiiri, joka pidetään englanniksi, mutta etenkin alkuun asioita kyllä suomennetaankin. Tietenkin toivoisin, ettei uusi kieli aiheuttaisi lapselle valtavaa lisästressiä.

 
Mukavaa viikkoa kaikille! (Mä yritän käydä salilla ainakin kolme kertaa, kuten kävin edelliselläkin viikolla. Lisäksi yritän vieroittaa itseni herkuttelusta, kuten yritin edelliselläkin viikolla;))

20 kommenttia:

 1. Tuo haalari pitsihuiveineen on oikein kaunis. Itseasiassa olen jossain vaiheessa ajatellut kyseistä haalari meidänkin tytöille, mutta päädyinkin sitten taas tuttuun, turvalliseen ja käytännölliseen mustaan.

  Mietteellä on muutes todella kauniit ja tummat ripset. Kaunokainen ♥

  Minäkin olen saanut Mietteestä oikein reippaan ja sosiaalisen kuvan, joten varmasti tyttö tulee sopeutumaan oikein hienosti.

  Täällä päin ei ole mahdollisuutta englanninkieliseen päiväkotiin tai minä en ainakaan tiedä sitä :D Mä olin itse pienenä englannin kielisessä leikkikoulussa ja tykkäsin siitä todella paljon.

  Meillä esikoinen on kiinnostunut englanninkielestä. Eräänä aamuna neiti kertoi nähneensä unta kuusta, mutta ei ollut ymmärtänyt tätä kun kuu oli puhunut englantia :D Sen jälkeen ollaan kotona opeteltu muutamia sanoja enkuksi. Paleface Hiphoppii englantii-biisi on ollut jo ennen kuu-unta kova hitti.

  P.S. näpyttelin sulle äsken blogikutsun, mutta sitä ei nyt jostain syystä näy listassa. Ilmoitathan jos kutsu hukkui jonnekin matkalle, niin laitan uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä olen hieman saanut sinulta lisäinspiraatiota tuon pitsihuivin käyttöön! Ja itseasiassa myös mustan haalari hankkiminen Mietteelle ensi talveksi on hyvin paljon sinun ja tyttöjen ansiota kun olen kauniita kuvia sun blogissa katsellut:)

   Mä käyn tsekkaamassa onko blogikutsu tullut perille, hieman on taas mailbox täynnä...

   Poista
 2. Tuttavalla on tyttö tren englanninkielisessä päiväkodissa, aloitti heti kun iän puolesta sopi (olikohan 3v) ja positiivista minä ainakin olen kuullut heiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla:) Miete on ollut nyt varahoidossa tavallisessa päiväkodissa ja tuntuu itseasiassa viihtyvän tosi hyvin, tänä aamuna ei edes eronhetki tehnyt tiukkaa!

   Poista
 3. Hei! Aloitin itse aikanaan koulunkäyntini Marylandin Laurelissa Kindergarten-luokalla viiden vanhana. Olin ihan täysi ummikko, mutta opin nopeasti. Kun muutimme Suomeen, menin vieläeskarivuodeksi englanninkieliseen leikkikouluun. Kielet ovatkin olleet minun vahvuuteni, kun se enkku oli siellä pohjana jo valmiiksi. Kun oma tytär oli kolmen, laitoin myös hänet englanninkieliseen leikkikouluun. Ja homma toimi, hänellekin kielet olivat helppoja koulussa. Suosittelen, sillä jotain sieltä aina jää, vaikkei koko kieltä oppisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä saanut hyvät alkueväät kielten opiskeluun. Itselläni kielitaito on aina ollut se heikoin lenkki ja siksikin toivoisin ettei Mietteen tarvitsisi ihan yhtä paljon hajoilla sen kanssa kuin äitinsä aikoinaan;)

   Poista
 4. Tosi nätti haalari + asusteet!
  Mä voin niin samaistua sun tunteeseen tosta hoitopaikasta. Mä just eilen illan kulutin murehtimalla, et miten me ikinä selvitään, kun pojan pitäisi todennäköisesti maaliskuu olla kunnallisessa hoidossa eli perhepäivähoitajalla tai päiväkodissa. Mieluummin ensimmäisellä, mut kun ne on niin vähissä! Ja kun tuntee pienellä paikkakunnalla ihmiset, niin niistäkin 3 on ehdoton ei!!! Ja päikyn hoitajistakin moni on ehdoton ei!! Ja poika ei ole koskaan ollut vieraalla hoidossa edes 5min! Ainoastaan mummulla tai mun veljet on katsonut. Huoh.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ihan sama tilanne kun Miete aloitti pph:ssa ollessaan 1 v. 8 kk. Ekat pari viikkoa oli vaikeimmat, mutta kyllä se sitten lähti sujumaan. Ihan varmasti teilläkin! Lapselle pitää vaan esittää reipasta ja itkeä sitten selän takana;)

   Poista
 5. Meillähän oli aikoinaan toiveena ainoastaan päiväkoti Pinjalle, Pinja oli tottunut jo minun kotona ollessani käymään kovasti kerhoissa joissa on paljon lapsia kerralla, joten hulinaan Pinja on tottunut ja tykkääkin kun on paljon kavereita, meillä kävi tuuri kun Pinja pääsi tien toiselle puolelle pieneen yksityiseen päiväkotiin, lapsia on vähemmän kuin kunnallisessa päiväkodissa mutta kuitenkin enemmän kuin perhepäivähoitajalla. Ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä ratkaisuun, Pinja on myös sosiaalinen ja saa helposti kavereita, joten päiväkodistakin on tullut todella hyvä ystävyyssuhteita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on mulle ainakin tärkeä juttu, että hoitopaikka on mahdollisimman lähellä. Kuulostaa hyvältä tuo Pinjan hoitopaikka. Mä en muuten eded tiedä kuinka isoja nuo ryhmäkoot päiväkodeissa ovat! Tuolla on 14 paikkaa ja 3 hoitajaa, mikä mielestäni kuulostaa ihan hyvältä kun lapset ovat yli 3-vuotiaita.

   Poista
 6. Moi! Uskon että Miete sopeutuu hyvin hoitoon. Ainakin omat sosiaaliset lapseni rakastavat päiväkotia. Saralla on valitettavasti vaihtunut oma hoitaja kaksi kertaa vuoden aikana ja se on aiheuttanut hieman ahdistusta, mutta tutut hoitajat ja ihanat päiväkoti kaverit ovat auttaneet muutostilanteissa. (Tänään aloittaa taas uusi hoitaja ja vähän kyllä äitiäkin jännittää! Meillä kotona on kolmen kielen sekamelska ja Saran kummisetä, jota hän tapaa usein, puhuu Saralle vielä neljättä kieltä (ranskaa) ja hyvin tuon ikäiset selviävät kaikesta. Vähän isompana (noin 5v) olisi varmasti jo vähän hankalampaa. Esikoisella alkoi englanninopetus vasta tänä syksynä koulussa ja hän on ollut siitä hyvin innoissaan, sai heti ekasta kokeesta 10 :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, kaverit ja yhteiset leikit ovat hirmu tärkeitä ja etenkin kun Miete "joutuu" kotona enimmäkseen leikkimään yksin / vanhempien kanssa niin uskon että päiväkoti on kiva paikka.

   Musta on aina ollut ihan kadehdittavaa, kun pääsee kasvamaan ympäristössä jossa oppii vähän niin kuin vahingossa useampia kieliä! Se on iso lahja lapselle:)

   Poista
 7. Meillä yritettiin pojalle saada paikka paikallisesta englanninkielisestä päiväkodista (taisi olla jopa sama), mutta silloin ei ollut mahdollisuutta eli oli jonoa.

  Toinen johon yritettiin on yksityinen päiväkoti aika lähellä meitä, mutta kun kysyimme niin oli heillekin jo monen vuoden jonot. Tuo päiväkoti on erittäin suosittu, taitaa olla suosituin paikkakuntalaisten keskuudessa.

  Poika yrittää jo nyt puhua englantia ja ruotsia kun kuulee jostain. Minulla on jonkinmoinen kielipää (olen opiskellut viittä vierasta kieltä) ja kielet ovat aina kiinnostaneet. Tulipa mieleeni pitäisikö jo pistää tyttö jonoon.

  Meillä yksinkertaisesti käy tila vähiin ja uutta kotia olemme etsineet jo pitkään, ei mitään ajatusta minne asetumme, joten voi olla että päiväkoti menee vaihtoon, joten siirtoa emme enää harkitse näillä näkymin ja tytöllekin hoitopaikka vielä miettimättä.

  Alkuun voi lapsilla aiheuttaa jännitystä päiväkodin aloitus ja muutos. Meillä pojalle ei oikein sopinut tilanne, jossa oli alle 10 päivää kuukaudessa päivähoidossa, joten tilanne rauhoittui merkittävästi kun siirtyi kokopäiväiseksi. Tosin ihan kaikkina päivinä ei hoidossa edelleenkään ole, voittopuolisesti kuitenkin.

  Kaveripiiri on lapselle niin tärkeä. Poikamme mielellään lähtee aina päiväkotiin, hänkin on hyvin sosiaalinen. Tänään taas lähti innokkaana päiväkotiin kahden viikon tauon jälkeen, tosin eilen näki yhtä päiväkotikaveriaan pulkkamäessä ja riemu oli ollut melkoinen, kaveri on hänen bestis.

  Hannele

  VastaaPoista
 8. Oih, miten ihana tyttö ja nätit vaatteet! :)

  VastaaPoista
 9. Meillä tyttö on ruotsinkielisessä päivähoidossa ja ei mennyt kun kaksiviikkoa niin jo alkoi oppimaan uutta kieltä. Oltuaan vuoden pystyy jo puhumaankin ja ymmärtää täysin. Kyllä ne nopeasti oppii ja en usko, että siitä aiheutuu mitään lisä stressiä edes lapselle. P.s meillä samanikäinen tytteli joka syntynyt myös 12/09. Kiva välillä lukea teidän touhuista kun on justiinsa samanikäinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, ihan mieletön tuo oppimisvauhti! Mulla ei ole mitään ns. konkreettisia odotuksia kielen suhteen. Oikeastaan toivon voivani edes vähän helpottaa kielen oppimista ja tietenkin toivon ettei se sitten koulussa tuntuisi kovin vaikealta:)

   Poista
 10. Meidän 4 lasta kävi aikoinaan engl.kielisen päiväkodin. Onkohan sama jossa Miete on? Sellainen uusissa tiloissa kerrostalon alakerrassa? Tosi paljon tykkäsimme, ei mitään negatiivista. Pieni yksikkö (nyt vähän isompi) ja ihana hlökunta. Ja enkku sujuu kaikilla koulussa kiitettävästi ilman ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla sama, mutta noilla on meidän kunnassa kaksi toimipistettä, oiskohan se se toinen:) Kiva kuulla kokemuksestanne, mukavaa että kommentoit:)

   Poista