torstai 12. syyskuuta 2013

Olohuoneeseen on tullut jo syys


Sain vihdoin vaihdettua Ektorpille syysvaatteet päälle. Kukkapäällinen lähti talviunille ja valkoinen pesukoneen kautta käyttöön. Miten te muut valkoisen Ektorpin omistajat pidätte sohvanne siistinä? Meillä käännellään tarvittaessa istuintyynyt toisinpäin ja välillä käytetään pesukoneessa kuudessakympissä. Tahrat lähtevät parhaiten sappisaippualla.

Hankalin osuus on ehdottomasti päällisen ryppyisyys. Oma kärsivällisyys ei riitä silittämiseen, vaan laitan päälliset kosteina tyynyjen päälle ja silottelen kankaan venyttämällä sitä parhaani mukaan. Ei mikään täydellisen sileä lopputulos, mutta saa välttää. Kätevä sohva jokatapauksessa tässä pieni lapsi ja koira -elämäntilanteessa.


Jokunen tyynykin tulee sohvalle päätymään. Himoitsen tällä hetkellä jotakin harmaata tai mustavalkoista. Pentikiltä bongasin kivan harmaan lintuaiheisen kuosin, mutta en löytänyt siitä kuvaa. Pidän kovasti lintu- ja puuaiheisista sisustuselementeistä. Tuo meidän kattolamppukin on olevinaan puun oksa. Miete taatusti innostuisi tyynystä, jota koristaa pesukarhun(?) pää:)


Sivustavedettävästä en ole vielä raaskinut luopua. Jos löydän täydelliset rottinkituolit sen tilalle, saa vanha puusohvamme häipyä. Eipä tuo aikanaan kirppikseltä ostettu ruskea vitriinikään oikein enää miellytä silmää, mutta toimii toistaiseksi hyvänä toimisto/tilpehöörikaappina.


Siinäpä vilaukselta meidän kerrostalokolmiomme olohuonetta, näitä sisustuspostauksia kun silloin tällöin toivotaan. Huomaa muuten, ettei tää ole todellakaan ominta genreä, on todella vaikea ottaa kodista kuvia!

Viikonlopun aikana myös makuuhuoneemme kesäilme muuttuu syksyisemmäksi, joten harjoitellaan näitä sisustuspostauksia sitten siellä seuraavaksi:)

8 kommenttia:

  1. ihanan tunnelmallinen olkkari teillä :) Syksy on mulle aika ahdistavaa aikaa, mutta onhan se tietyllä lailla ihanakin! Kivaa viikonloppua teillekin <3

    PS: mulla on muuten uusi blogi jos haluat kurkistaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Ja vai että JOS haluat kurkistaa -kyllä sitä uutta blogia on odotettukin!!!:)

      Poista
  2. Kauniin näköstä ja tunnelmallista! Ihanaa viikonloppua sinulle! :)

    VastaaPoista
  3. Minä laitan joskus noita valkoisia päällisiä kloriteen likoamaan ja sitten koneeseen kuuteenkymppiin, tekee niistä vähän kirkkaamman valkoiset.

    Laitan myös päälliset tyynyjen päälle hiukan kosteina ja venyttelen, saavat mielestäni jäädäkin hiukan ryppyisiksi.

    Kaunis, rauhallinen tunnelma teidän olohuoneessanne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain tehovalkaisua voisi jossain vaiheessa kyllä kokeilla. Kätevä tosiaan laittaa päälliset kosteina paikoilleen.

      Kiitos kommentista:)

      Poista
  4. Hei!

    Anteeksi kysymys, joka ei liity postauksen aiheeseen, mutta minkä rotuinen koira teillä on? Meillä on koira vakavassa harkinnassa ja olen miettiny bolognesea, havannalaista tai cottonia. Kiinnostaisi myös koiranpennun ja lapsen suhde. (Meillä nuorin neiti on 5-vuotias.)

    VastaaPoista
  5. Kiva kun kysyit:) Meillä on Bolognese ja voin kyllä lämpimästi suositella sitä rotuna. Muita hyviä vaihtoehtoja on tosiaan tuo Cotton ja ainakin Bichon Frise. Havannalainen on varmasti samantyyppinen pieni ja nätti seurakoira:)

    Tarkoitus on kirjoittaa tarkempi postaus koiran tulosta perheeseemme. Joulukuussa tulee vuosi täyteen koiraelämää, joten ajatuksenani on ollut viimeistään silloin tehdä blogissani katsaus ensimmäisestä vuodestamme.

    Jos jokin asia mietityttää, minulle voi toki laittaa myös meiliä os. unelmas@luukku.com.

    Tiivistetysti voisi sanoa, että kyllähän se koira aikatavalla muuttaa arkea ja se pitää huomioida ihan joka asiassa. Valehtelisin jos väittäisin, etteikö ole ollut hetkeä, kun mietin, että miksi minä menin tuon koiran ottamaan (viimeksi pari päivää sitten kun koira söi uudet kenkäni:D).

    Mutta varmasti yksi parhaista jutuista on se, että lapsella on mahdollisuus saada koirasta lemmikki ja ystävä:) Viisivuotias on varmasti jo kyllin iso ymmärtämään koiran hoitoon ja opettamiseen liittyviä asioita, vaikka saattaa toisinaan olla vähän yli-innokaskin. Alkuun minusta oli vaikeaa kouluttaa koiraa kun lapsi tuli aina siihen viereen säätämään omiaan... Sitten laskin omaa rimaani vaatimusten suhteen ja elämä alkoi helpottua:) Tärkeintä siis, että koira osaa suurinpiirtein peruskäskyt ja lapsi ymmärtää muutamat tärkeimmät säännöt koiraan liittyen (oma huoneen ovi kiinni, koira ei saa hyppiä vasten / repiä lapselta sukkia jalasta yms.).


    Ja tosiaan tuo Bolognese on kyllä aivan ihana ja helppo rotu, rauhallinen mutta innokas ja oppivainen:)

    VastaaPoista