maanantai 28. lokakuuta 2013

Halloweenia ja joulutunnelmaa

Päiväkodissa oli perjantaina ilmoitettu, että tällä viikolla lapset saavat pukeutua joka päivä Halloween-asuihin. Mehän emme sitä tienneet, koska Miete oli viime perjantain isin kanssa kotona. Aamulla meitä oli päiväkodissa vastassa melkoinen joukko noitia, yksi ninja ja merirosvo. Minä yritin innokkaasti sanoa Mietteelle, että huomenna laitetaan sitten sinullekin naamiasasu. Miete yritti näyttää reipasta hymyä, mutta itkuhan siinä tuli.

Onneksi yksi päiväkodin täti ohjasi Mietteen etsimään rooliasua päiväkodin omista varusteista. Neiti oli kuulemma saanut olla prinsessanoita.

Itse en hirveästi Halloween-juhlista perusta, ja ne kaupan valmiit noita-asut ovat sanalla sanoen kauheita...mutta niin kai niiden kuuluukin olla;) Näyttää siltä että tuo pyhäinpäivän aattojuhla on väkisin rantautunut myös osaksi suomalaista kulttuuria, joten ei kai tässä auta muu kuin hypätä mukaan kurpitsavaunuihin!


Juhlitaanko teillä Halloweenia?

Haimme Mietteelle Tiimarista vähän Halloween-rekvisiittaa ja tyttö kulki kotona onnellisena pikku noitana. Isi taikoi Mietteen hatusta kaniinin, ja sekös meitä hämmästytti! Pienet itkuraivaritkin tuli, kun vaadin lopulta neitiä riisumaan mekon pois -ihan vaan siksi, ettei meidän Aatos repisi sitä leikin lomassa.


Onneksi niitä onnenhetkiä kuitenkin riittää. Pesin nimittäin tänään olohuoneen lattian ja vaihdoin meille "joulumatot". Matot olivat Mietteen mielestä niin ihanat "lempimatot", että loppuilta menikin juostessa maton päällä sohvapöytää ympäri. Viikonloppuna tekisi mieli kaivaa jo joulukoristeetkin esiin. Onko teillä jo aloitettu joulukoristelu? Vai kuulostaako tää siltä, että ainoa mitä mun kannattaisi kaivaa esiin on järki...;)

2 kommenttia:

  1. Mä en oo oikein lämmennyt halloweenille, kyl vappu on enemmän mun juttu. (saattaa johtua siitä et esikoinen on syntynyt vapunaattona)

    Paitsi Halloweenin aikoihin katsotaan Tim Burtonin klassikko, Painajainen ennen joulua :)

    VastaaPoista
  2. ei ole meillä juhlittu halloweenia. Toisaalta jokin ihan pieni koristelu olisi kiva.. Ihan tän pimeyden takia olis jotain valoja kiva laittaa jo :)

    VastaaPoista