maanantai 24. maaliskuuta 2014

Raivarit ja pääasioita

Miete totesi eilen illalla, että pää on ihmisen kehon paras osa. Siitä tuli mieleeni tämä julkaisematta jäänyt blogikirjoitus.


 9.3.14 Vesirokkopotilas leipoo mustikkapiirakkaa

Miete ei ole elämässään kovin monia (kunnon) raivareita saanut. Jos sanoisin, että ne ovat yhden käden sormilla laskettavissa niin sekin olisi melkein liioittelua. Tässä menneellä viikolla tuli kuitenkin yhdet raivarit. Oikein kunnolliset. Aiheena oli mustikkapiirakka, jota ei luvattu, koska hän ei suostunut koskemaan ruokaansa. Tyttö itki niin paljon ettei pystynyt kunnolla puhumaan. Hän huusi, raivosi ja uhkaili minua  (Jos et sää anna mulle mustikkapiirakkaa mää PETYN! Jos et sää anna mulle mustikkapiirakkaa mää EN ANNA SULLE PUSUA! Mää HALUUN MUSTIKKAPIIRAKKAAAAAAAAAA!).

Sen verran tyttö näytti itsestään sitä puolta, mikä niin harvoin näkyy, että alkuun minulla oli naurussa pitelemistä. Mutta lopulta, kun pidin itkusta hytkyvää tyttöä sylissäni, nousi minulla itsellänikin kyyneleet silmiin.

On se niin rakas.

- On sulla luonnetta, isänsä sanoi.
- Mitä tarkoittaa luonnetta? Miete kysyi.

Tilanteen rauhoituttua tyttö oli taas oma viisas itsensä. Luulenpa että lapsella meinasi vain seinät kaatua päälle, vesirokon kanssa kun oli keikuttu kotona jo monta päivää.

- Älä raavi päätä ettei tuu tikkuja, isi lohkaisi. Sitten selitettiin että se oli sellainen puupäävitsi.
Miete totesi siihen, että jos ihmisellä olisi puupää niin siinä ei kiertäisi veri.

9 kommenttia:

 1. Ihana Miete :) Sielläkin päin vesirokkoa, me just kauhulla odotetaan tuleeko meille kun naapureilla oli :/

  Meillä niitä raivareita tulee äivittäin monta kertaa, ehkä ne joskus menee ohi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin sitten vähän tempperamenttisempi tapaus:) Jaksamista sinne!:)
   Hyvä vaan jos se vesirokko tulee ajoissa, meillä ainakin neidin yleiskunto oli kokoajan tosi hyvä, vanhempana tauti on sitten kuulemma paljon pahempi...

   Poista
  2. Kiitos :) Joo "hieman". Toivossa eläen, että nuorempi on erilainen ;)
   Joo vesirokko on kyllä järkky jos se tulee vanhempana, itselläni oli 13v ja ei ollu aikuisten oikeesti varmaan hengenlähtö kovin kaukana. Eli alle yläasteikäisenä kannattaa kyllä sairastaa.

   Poista
 2. Voi miete! <3 Joskus noille pienille elämä on siitä mustikkapiirakan palasesta kiinni. ^_^ Ja fiksu tyttö, mitä tulee tohon puupääkommenttiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen viisaus ja suuret tunteet ovat elämän rikkaus:) Ja mun on hirveen helppo samaistua siihen, että jos ei saa herkkuja, on hermojen menetys lähellä;)

   Poista