keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Bikini Challenge

Muistatteko kun tässä postauksessa avauduin hiukan turhan tuhdista kunnostani. Aika nopeasti sainkin painoni lievästä ylipainosta normaalin puolelle. Kovin paljoa painoni ei ole laskenut, mutta nyt ollaan kuitenkin sellaisessa lukemassa, etteivät alusvaatteet pureudu enää inhottavasti ihoon kiinni, vyötärö piirtyy paremmin esiin ja olo on parempi. Niin sanottuun rantakuntoon on toki matkaa, mutta ainahan sitä ranta jostain löytyy joulukuussakin, eikö vain!:)

On muuten hauskaa, kuinka välitön vaikutus liikunnalla on omaan kehonkuvaan. Jos on pari päivää (no okei viikon tai kaksi) syönyt vähän huonommin ja jättänyt liikunnat väliin, näyttää peilikuva plösöltä. Ja sitten kun treenaa kunnon hiet pintaan ja suunnittelee syömisensä fiksusti, on sitä heti myös tyytyväisempi peilikuvaansa. Ehkä parasta onkin se, kun hoitaa liikunnalla ja ruokavaliolla omaa mieltään -keho seuraa varmasti perässä!

Olen tässä viime kuukausien aikana edistynyt monella tapaa, ja löytänyt hyvän ja monipuolisen tavan syödä ja treenata. Silloin tällöin repsahtaa, mutta tärkeintä onkin opetella elämään sen kanssa ja jatkaa sitten murehtimatta matkaa. Otin Fitfarmilta Bikini Challenge -valmennuksen, ja vaikka en sitä orjallisesti noudatakaan, on se osoittautunut ihan mahtavaksi hyvän olon projektiksi tälle keväälle. Fiksu ruokaileminen vaatii paljon suunnittelua ja etukäteistyötä, ja huomaan, että jos en näe etukäteen vaivaa, se kostautuu hyvin nopeasti. Käyn edelleen crossfittaamassa (se on vaan niin ihanankamalaa), mutta olen oppinut myös treenailemaan kotona noin puolen tunnin mittaisia treenejä, joissa Mietekin on innoissaan mukana (lue: soittaa mulle repeatilla JVG feat Anna Abreun "Huominen on huomenna" -biisiä).

Halusin vain jakaa mun kilokuulumiset teille, koska olen kovin iloinen siitä energiasta, mitä saan tällä hetkellä liikunnasta ja hyvästä, terveellisestä ruuasta. Lopuksi muutama napsaisu mun ihanista aterioista.


1. Tän hetken suosikki. Ruisleipää, jonka päällä avokadoraejuustomössöä, sitruunapippuria ja jotain vihreää koristeeksi.
2. Fastin mustikkabudding marjoilla ja cashew-pähkinöillä. Mieluummin syön kyllä ihan maustamatonta rahkaa samoilla lisukkeilla. Ja syönkin. Joka päivä, usein jopa kahdesti.
3. Itsetehdyt lihapullat, rehuja ja rahkasta tehty "maustevoi".
4. Pyttipannua perunasta, sipulista ja tulisesta kalkkunamakkarasta. Maustekurkkua. Melkein kuin grillimättöä vetäisi.
5. Riisiä, sipulia, tomaattimurskaa ja tonnikalaa. Oli oikeasti sairaan pahaa. Nykyisin menee jauhelihalla tämä setti, tonnikala ei vaan uppoa.
6. Tein taivaallisen hyvää tuorepuuroa Mietteelle, mutta se ei kelvannut, joten vetelin sen sitten itse (tais mennä kolme kupillista, hups). Laitoin tuohon turkkilaista jugurttia, banaania ja tuoreita mansikoita, kaurahiutaleita, pähkinöitä ja hunajaa. Tuki kauheeta liisteriä mutta ah ihan törkeen hyvää!

Mutta siis pähkinänkuoressa: pyrin syömään viisi kertaa päivässä. Tarpeeksi hiilareita, riittävästi protskua. Hyviä rasvoja, paljon kasviksia ja marjoja. Runsaasti vettä. Niistä on hyvä olo tehty. Jaksaa treenata ja painokin tippuu -hitaasti mutta varmasti.

4 kommenttia:

 1. oikein hyvä kirjoitus kera kuvien, tämmösiä vinkkejä saisi olla enemmänkin :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva kuulla! Kirjoittelen mielelläni jatkossakin treeni- ja ravintojuttuja. Olen joskus yrittänyt pitää erikseen sen genren blogiakin, mutta jotenkin helpompi postailla suoraan tänne:)

  VastaaPoista
 3. Minä myös tykkään lukea näitä treeniin ja ravintoon liittyviä juttuja :)


  VastaaPoista
 4. Treeniruoka voi olla myös herkullista, vaikka yleinen mielikuva on usein jotain ihan muuta :)
  Mitä tulee avocadotöhnään? Entäpä maustevoihin?

  VastaaPoista