sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Onko seitsemäntoista ja puoli euroa sopiva hinta kengistä?

Vähän alle kahdella kympillä ei kummoisia kenkiä saa. Parit ballerinat henkkamaukalta ehkä, tai yhdet kumisaappaat ellei nyt sitten satu Huntereita metsästämään. Joskus arvokkaammissa kengissä on hyvä jälleenmyyntiarvo, mutta kyllä meillä on ainakin Mietteeltä jäänyt pari paria arvokkaita nahkakenkiä, joiden jälleenmyyntiarvo on käytön jälkeen puhdas nolla (oma vika, mitäs päästin kengät leikkimään lätäkköön ja hiekkalaatikolle ja jemmasin ne sitten jonnekin laatikon pohjukkaan linttaantumaan).

Olen kuitenkin niin ylpeä omasta seitsemäntoista ja puolen euron löydöstäni, että pakkohan tätä on blogissakin hehkuttaa. Tässä siis teille seitsemäntoista ja puolen euron kengät:Pinkit lenkkarit 2,00 € ja Viking Gore Tex -lenkkarit 5,00 € 
 
 
H&M sandaalit 4,00 €


kimalleballerinat 2,00 € ja saman sävyiset kävelykengät 2,00 €


pitsiballerinat 2,50

Olen varmaan joskus aikaisemminkin blogissani maininnut kaikella fysioterapeutin pätevyydelläni (tässä on aavistus ironiaa, koska alan työkokemusta minulla on hyvin vähän), että omasta mielestäni käytettyjä kenkiä voi pitää, kun tarkistaa, ettei niitä ole selkeästi "virheastuttu". Kesällä kannattaa tietenkin pitää jaloista huolta hipsuttelemalla mahdollisimman paljon paljain varpain. Olen sitä mieltä, että jos käytettyjä kenkiä ostaa, niitä on hyvä olla useampi pari, jolloin riski siitä, että toisen käytetty kenkä ohjaisi uuden käyttäjän jalkaa ns. virheasentoon on pienempi. Ja näin minä saan myös hyvän, suorastaan tieteellisen perustelun tehdä kirpparilta vähän enemmänkin näitä kenkälöytöjä...:)


Eli vastaus otsikon kysymykseen: On se! Ainakin tässä tapauksessa.

P.S. Tsekatkaa edellisen postauksen alevinkki, kokoja näytti olevan vielä suht. hyvin jäljellä...

4 kommenttia:

 1. Tosi hyviä löytöjä oot tehnyt :) Voihan sitä uusista maksaa itsensä kipeäksi tai sitten tosiaan ostaa käytetyt (joskus jopa vain kerran jalassa olleet) huokeaan hintaan :) Meillä on isompi 5v neiti ja toinen 1v mutta kasvu on tähän asti pienemmällä mennyt pituuden puolesta niin että olen suosiolla myynyt jotain vaatetta eteenpäin koska olisivat väärään vuodenaikaan sopivia.. Ja kyllähän se makukin ehtii muutamassa vuodessa muuttua :) Kenkiä olen säästellyt mutta niistäkin joitain jälleenmyyntiarvollisia laittanut jo eteenpäin koska ei voi tietää sopivatko ne samat kengät sitten kuitenkaan tälle toiselle neidille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onhan tuossa 5 vuoden ja 1 vuoden välillä sen verran iso rakonen, että tuskin kannattaa kaikkea jemmata, ne ihanimmat vaan :) Mä oon ollut tosi laiska kierrättämään juurikin kenkiä, mutta nyt sain kirppiksellä ison kasan menemään kun laitoin hinnat kohdalleen. Taisi siellä mennä parit uudenveroiset crocsitkin kun ei olla kaikkea ehditty käyttämään...

   Poista
 2. Aivan ihanat noi pinkit lenkkarit. Ja valkoiset sandaalit ja kimallebaltsut ja.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin ne lenkkarit on tosi kivat kevään ja kesän ulkoiluun. Ja tuollaisia söpöjä "mekkokenkiä" ei voi vastustaa :)

   Poista