lauantai 24. lokakuuta 2009

Lempiruokaa

Kaalilaatikko on niin parasta. Koskaan se ei ole niin hyvää kuin oman äidin tekemä, mutta useiden kokeilujen jälkeen alkaa laatikkoni olla jo lähes yhtä hyvää. Omassa versiossani käytän usein kiinankaalia, koska se on niin paljon helpompi silputa ja hautuukin keräkaalia nopeammin. Siirappia ei minun kaaliruokiini laiteta. Vierastan muutenkin sitä, että ruuassa on makeutta: ananas pitsassa on sallittu poikkeus!

Kaalilaatikko (n. 5 annosta)
n. 1 kg kiinankaalia
400 g kevytjauhelihaa + mausteita maun mukaan
2 sipulia
1 lihaliemikuutio
1/2 dl täysjyväriisiä
5 dl vettä

Kiehauta isossa kattilassa 5 dl vettä, lisää riisi, silputtu kaali ja sipuli, sekä lihaliemikuutio. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Tämä ruoka on kuulemma sitä parempaa, mitä kauemmin sen antaa muhia. Ruskista jauheliha ja mausta. Sekoittele jauheliha ja kaali voideltuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa n. 50 min. tai kauemminkin.

Hyvää! Kevyttä! Yhdessä annoksessa on n. 250 kcal. Tarjoile ruoka vaikkapa raejuuston ja puolukkasurvoksen kera.

2 kommenttia:

  1. Löysin sun uuden blogin ja kiva lukea tätäkin puolta. Sun edellisen blogin jututkin oli oikein ajankohtaisia ja kiinnostavia eli toivottavasti niitä elämäntapoihin liittyviä juttuja ja vinkkejä jaksisit laittaa myös:) Onnellista odotusta! Äkkiä se aika kuluu eli nauti raskaudesta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Varmasti myös painonhallinta-asiaa ja liikuntajuttuja on tulossa, aiheet ovat kuitenkin kovasti sydäntä lähellä:)

    VastaaPoista