keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Tomaattinen uunisei

Mun oli tarkoitus tehdä enemmän noita ruokapostauksia, mutta kun tämä nyt on ollut tällaista nukkumista päivisin ja leivän mussuttamista yöaikaan. Eipä ole sitten kuitenkaan tullut sitä ruokaa päivittäin tehtyä. Tarkoitus olisi kerätä itselle sellainen "arkiruokapankki". Alkuviikosta tein helppoussuosikikseni noussutta kevyttä ja terveellistä perussapuskaa pakasteseistä.




Tomaattinen uunisei (4 annosta)

1 pkt pakasteseitä
1/2 rkl margariinia
1 prk tomaattimurskaa
2 keskikokoista sipulia
1 prk ruokakermaa (esim. Flora Kevyt & Paksu)
1 kalaliemikuutio
sitruunapippuria
juustoraastetta (17%) 40 g

Voidellaan uunivuoka ja ladotaan siihen sei ja silputtu sipuli. Lämmitetään kerma ja tomaattimurska kattilassa, maustetaan kalaliemikuutiolla ja sitruunapippurilla. Kaadetaan kastike kalan päälle. Kala uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi, loppuvaiheessa ripotellaan pinnalle juustoraastetta. Voishan tohon muuten vielä siivutella tomaatin viipaleet päälle koristeeksi niin olisi enemmän nimensä veroinen ruoka :) No, ensi kerralla sitten...

Yhdessä kala-annoksessa on 184 kcal, prot. 22 g, hh 7,7 g, rasvat 6,9 g

Nautitaan vaikkapa perunamuusin ja porkkana-appelsiini-raasteen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti