perjantai 19. helmikuuta 2010

Pikkuinen Miete


Ristiäiskimppu ja kastemalja seurakuntamme kappelissa.

Aatos on mielestäni kaunis pojan nimi. Kun tulin raskaaksi, arvelimme että poika saattaisi olla tulossa. Mies ei lämmennyt Aatos-nimelle alkuunkaan, vaikka minulla olisi ollut jo koko veljessarja mielessä: Ensin Aatos, sitten Luukas ja ehkä vielä pikkuinen Matias... Kun ultraäänessä vahvistui vauvan sukupuoleksi tyttö, mieheni tokaisi "Ei tullut Aatosta, tulikin Miete". Huvittuneena lähetin tämäntyyppisen tekstiviestin vanhemmilleni, jotka ottivat viestin tosissaan ja kuvittelivat, että annamme oikeasti tyttärellemme nimeksi Miete! Olisihan se ollut, hmm, erilainen nimi. Voin paljastaa, että tytön nimi alkaa jokatapauksessa M:llä ja itseasiassa vasta tänään huomasin ottaa selvää, että hän viettää nimipäiväänsä 26.5. 


Kauniita ristiäiskortteja. Tuli mieleen, että näistähän voisi teettää jonkinlaisen taulun.


Miete sai ihania ristiäislahjoja, kuten nämä suloiset timanttikengät. Eräs oli arvannut kirjaimen ihan kohdilleen :)

8 kommenttia:

 1. Onnea pikku M:lle nimestä! <3
  Kauniit kuvat :). Toivottavasti juhlasta jäi kauniit muistot ja tunnelmat. Niitä on hyvä tallentaa mieleen ja tauluunkin, tytölle kerrottavaksi.
  Meillä oli nimiäiset pari viikkoa sitten kotona. Kaksiomme tupa oli täynnä, tunnelma iloinen ja lämmin. Paljon naurua ja kahden suvun kohtaamisen iloa. Ollaan onnellisia, että nähtiin juhlan järjestämisen vaiva, vaikka ihan omin voimin se tehtiinkin.
  Voimia pakkaspäiviin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tuuli:) Me pidettiin tosiaan seurakunnan tiloissa ristiäiset ja se oli ihan hyvä ratkaisu. Vaikka vieraat koostuivat vain perheestä ja muutamasta ystävästä, oli paikalla iso joukko kun serkkujakin on äkkiä laskettuna kolmetoista! Meistä tehtiin pieni juttu Kirkkosanomiin (hyvästi anonymiteetti), joten sitäkin kautta tallentui muistot ja ajatukset tilaisuudesta aika konkreettisesti!

  Kotinimiäisissä on oma vaivansa mutta kuulostaa siltä että se oli varmasti sen arvoista! Ja luulenpa että vauvan kannalta se on paras ratkaisu... Meillä meni ristiäisten tarjoilupuoli aika hyvin nyyttäriperiaatteella, itse tein vain muutaman kinkkupiirakan, enkä olisi enempään pystynytkään ;)

  Voimia teillekin pakkaspäiviin! Me lavastetaan ulkoilun tuntu vauvalle laittamalla hänelle ulkokamppeet päälle, vauva sängyn päälle kantokoppaan ja ikkuna makkarista auki. Meillä nukkuu näin tosi hyvin, muuten torkahtelisi vain pieniä pätkiä.

  VastaaPoista
 3. Onnea pikkuiselle nimestä!! Suuri päivä pienelle!

  Me järjestettiin kotona ristiäiset, ensimmäisen kanssa mummolassa. Hyvin jaoin tehtävät mummolle, mummille ja kummille, itselleni jäi vain täytekakun teko ja siivous, siinäkin oli taas mamma apuna! Joten suht helpolla pääsin.

  Meille Luukas nukkui hetken kaikki kamppeet päällään ja parit huovat vaunujen päällä ulkona, mutta siirsin sitten kylpyhuoneeseen avonaisen ikkunan alle nukkumaan, sisällä ei tulisi tosiaan kuin pieniä tirsoja. Tänään kun pakkasta -25 lähdetään mummon kylmään lasiverrannalle unille. Saisivat loppua jo nuo pakkaset!!

  VastaaPoista
 4. Onnea Mietteelle ja vanhemmille!
  Miten suloiset pienet hienostelukengät ja vielä omalla nimikirjaimella, täydelliset!

  VastaaPoista
 5. ONNNNNEEE Nimestä !! :)
  Todella mahtava idea muuten ton
  taulun värkkääminen noista korteista :)
  ... Pistetään korvan taa :)

  VastaaPoista
 6. Ulkoilulavastusta täälläkin. Kärrykopassa fleeceen käärittynä olohuoneen lattialla :D. Lempeämpiä kelejä odotellessa!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut pikku M:lle :)
  Kun näin ensin otsikon pari päivää sitten, ihmettelin että mikä ihmeen Miete. Sun teksti sitten sen selittikin asian ja nyt sekin kuulostaisi oikeastaan ihan tosi kivalta nimeltä. Niin sitä tottuu :)

  Meille tuli tosi paljon noita vaaleanpunaisia kortteja sekä tytön synnyttyä että kasteessa. Ihmettelin jo silloin miten paljon ihania tämän aiheisia kortteja markkinoilla onkaan, sillä tykkäsin kaikista kovasti ja yksikään ei ollut samanlainen. Ja nyt kun tiirasin tuota sun kuvaa, niin ei siinäkään ole yhtään samaa kuin mitä meillä ja ihania ovat nuokin. Hienoa että on mistä valita, ja että kaikki vielä valitsevat selkeästi omansa :)

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea nimestä!
  On kyllä nätit kengät pikkuiselle :)

  VastaaPoista