maanantai 19. huhtikuuta 2010

Mamma kesäkuntoon -projekti: pitkästä aikaa


Meidän viikonloppuherkku on köyhät (tai rikkaat?) ritarit. Eilen syötiin miehen kanssa puoliksi kokonainen ranskanleipä, päälle pakkasesta sulatettuja viimekesän mansikoita ja paljon kermavaahtoa. X-faktoria ja herkkuja, ei hullumpi sunnuntai-ilta. Yllättävän vähän tuo pikku hiilaritankkaus näkyi tämän aamun vaakalukemissa:) Paino oli tänä aamuna 64,1 kg. Heti synnytyksen jälkeen painoin kymmenisen kiloa enemmän kuin nyt.

Mulla on kalorit aika korkealla. Vauva kasvaa kovasti pelkällä rintamaidolla ja luulenpa että pelkkä imetys kuluttaa mulla jopa enemmän kuin sen 500 kcal vuorokaudessa. Ainakin sen perusteella, että nälkä tulee todella herkästi ja melkeinpä parin kolmen tunnin välein on saatava jotain syötävää. Lisäksi nyt kun on ilmat lämmenneet ja Miete viihtyy nätisti vaunuissa, olen käynyt lenkillä kahtakin kertaa päivässä. Toinen lenkki kestää noin tunnin verran ja illalla teen pienen pyrähdyksen, 20-30 min. Näin siis sellaisina päivinä, kun ei ole muuta erityistä ohjelmaa.

Pienet överit köyhistä ritareista tekee kutaa. Jotta siitä ei kuitenkaan tule jokailtaista tapaa, on kaapista löydyttävä aina tiettyjä juttuja, jotta nälän pystyy helposti, nopeasti ja terveellisesti sammuttamaan:

♥ Ehrmann-rahkaa
♥ omenoita (suomenkieli on vaikeaa, mietin kirjoitanko ´"omenoita", "omenia" vai "omenaa")
♥ banskuja
♥ pikakaurahiutaleita
♥ ananasta
♥ raejuustoa
♥ light-mehua tai limua
♥ valmiita pakastekeittoja
♥ omega-kananmunia

Joitakin mainitakseni.




Aurinko paistaa tänäänkin. Lupaava ulkoiluilma.
Mitä liikuntaa te muut pienten lasten äidit harrastatte?

17 kommenttia:

  1. Hienosti sinulla on paino tippunut. Eihän pieni repsahdus silloin tällöin haittaa, kunhan siitä ei tule tapa.
    Liikunta on jäänyt vähällä täällä. Ihan omasta syystä kylläkin. Välillä se on oikestikkin hankalaa kahden kanssa lähteä lenkille, jos mies tekee pitkää päivää, mutta jos mies tulee normaali aikaan kotiin, niin yritän saada itseni kävely lenkille. Se piristää kummasti jos on ollut koko päivän lasten kanssa.

    VastaaPoista
  2. hihih, mä kävin tänään kans puntarissa, ihan vaan kiusatakseni itseäni, koska oon syöny nyt muutaman päivän aikana yhden suklaalevyn, grillimakkaraa, sipsiä ja grillihampurilaisen :D Mutta paino oli taas alempi mitä se on koskaan ollut. Olin hiukan yllättynyt :D Mutta jostain luin että "pienet" hiilaripyrähdykset tekee vain hyvää laihtumiselle, parempaa kuin syömättä oleminen. Eli uskotaan siihen, eikö ? :)

    Mä kävin kans testaamassa just äsken mun uudet lenkkarit ja voi vitsit että oli hienoa ! Muutenkin kivaa kun aurinko paistaa. Me mennään kans päivittäin lenkki, ehkä toinenkin, tai sitten menen lenkin yksin illalla kun olen laittanut pojan nukkumaan.

    Mä edelleen voin suositella sitä zumbaa ;)

    VastaaPoista
  3. Olipas kiva postaus;-) Voi,ole onnellinen siitä,että sinulla riittää maitoa ja imetys sujuu hyvin! Tosiaan, imetys ja vaunulenkkeilyt auttoivat mullakin, eihän sitä muuta liikuntaa ehtinyt harrastaakaan.
    On tietysti ihan makuasia, miten omaan kroppaan suhtautuu, haluaako palata raskautta ed. mittoihin vai antaako "anteeksi" pienet vartalon muutokset;-) itse en jaksa enää stressata liiaksi,pääasia että itsellä on hyvä olla.

    Meidän pojat muuten molemmat päättivät lopettaa rintaruokailun n. puolen vuoden iässä, niin huomasi kyllä heti että aineenvaihdunta jymähti siihen paikkaan.
    Että loppujen lopuksi tuo "vauvassa kiinni" aika on äärettömän lyhyt..

    Iloista mieltä ja tsemppiä sinulle!

    ps. ja voi mikä kenkäpostaus tuossa alla.
    Luulin, ettei noita vanhanaikaisia hälytys"mötiköitä" käytettäisi enää missään! Ovat aivan kamalat, pilaavat kengät, tuosta saattaa lähteä ommel purkautumaan. Käy reklamoimassa,jälki oli ruma:-(
    Ps. ja nahkapohjat kannattaa käsitellä kevyellä värittömällä nahanhoitoaineella.
    Itse käytän esim. tätä yhdistelmää;
    "Woly perfect gel" ja sen kuivuttua, suihkaus ihan minkä merkkistä väritöntä kyllästesprayta päälle. Tuolla keinoin saat vähän kestävämmän pohjan, tosin varo silti lätököitä yms. märkiä tahroja. Ohuet nahkapohjat ovat aivan ihanteelliset kesähelteillä, jalka hengittää myös pohjan kautta;-).

    VastaaPoista
  4. Mukavasti etenee projekti! :)

    Valitettavasti aika yksipuolista on mun liikunta. Vaunulenkit on se perusta. Juoksemassa käyn pari kertaa viikossa, haluaisin enemmänkin, mutta mies kun tekee matkatyötä, on se miltei mahdotonta. Talvella kyllä laskettelin. Kotona on medicine-ball, jonka tosin jaksan kaivaa esille liian harvoin.

    VastaaPoista
  5. Kivasti on siulla paino tippunu. Ootko harrastanu muuta kuin lenkkeilyä? Vähänkö odotan kotiin pääsyä, jotta voin aloittaa "normaalin" liikkumisen ja painon tiputtamisen. Jotenki täällä aappilassa asuessa en oo osannu liikkua samalla tavalla kuin kotona ollessa. Täällä oon lähinnä vaan heittänyt kävelylenkkiä, mutta kotiin päästessä aion kävelyn lisäksi rueta käymään uimassa ja syksyllä jos aloittaisi jonkun jumpan :)

    VastaaPoista
  6. Tuota vaunulenkkeilyä se on omakin liikunta. Näin aurinkoisella säällä on toinen lenkki ollut jopa 2,5-3h - ei vaan malta mennä sisälle :) Jos on pitkä lenkki, niin sitten toiset pikapäikkärit on ihan vaan partsilla tai pinniksessä.
    Imurointi typsy kantorepussa nostaa myös ihan hyvin sykkeet ja hien pintaan kun sen tekee tomerasti samalla tavaroita edestä pois nostellen. Tätä en kyllä voi mainostaa kauhean aktiivisesti tekeväni, vain kun villakoiria ei enää kertakaikkiaan kestä... ;)

    Nyt mun on pakko kysyy, että millä sä (ja kaikki muut) saa nuo sydämet näyttämään sydämiltä? FB:ssä toimii <3 mut bloggerissa se ei multa sitä sydämeksi muuta...

    VastaaPoista
  7. Wau mikä hieno käyrä! Onnea saavutuksesta!

    Olen samaa mieltä, että pieni mässäys ei merkkaa mitään, jos muuten pidättäytyy pienestä huomaamattomasta napostelusta.

    VastaaPoista
  8. sanna: Juu en voi elää ilman herkkuja enkä edes yritä:) oikeastaan mun on joka päivä saatava vähän jotain hyvää, yleensä se on jätskiä tai proteiinipatukka...Kyllä se vartinkin lenkki on tyhjää parempi, sen ajan tuhlaa helposti johonkin muuhun paljon turhempaan;)

    Jensba: Onneksi olkoon! MÄ uskon myös vakaasti, että kunnon mässäily silloin tällöin tekee painonpudotukselle pelkästään hyvää! Hyvä että oot tyytyväinen sun uusiin lenkkareihin, tollaset uudet jutut tuo aina lisämotivaatiota liikkumiseen:)

    VastaaPoista
  9. Onnea hienosta painon pudotuksesta! Meilläkin liikunta keskittyy nyt tuohon vaunulenkkeilyyn. Vai pitäisikö jo sanoa rataslenkkeilyyn. Vaunut on jo muutettu ratasmallisiksi nimittäin. :)

    VastaaPoista
  10. Eipä hirveästi muuta ehdi kuin vaunulenkkejä (jotka ovat nyt pannassa, kun ollaan räkäisiä molemmat :(..). Puntilal pyrin käymään kerran viikossa ja lisäksi zumbaamassa/tanssimassa, mutta ei aina vaan ehdi. Miehellä on ollut alkukuu tiukkaa töissä, niin ei ole mitään ehtinyt, mutta ehkä tästä taas pikku hiljaa. Parasta on kyllä vaunuilu, varsinkin kun on kevät ja kohta vielä enemmän, kun ei tarvitse vaaterumbaa pitää lähtiessä.

    VastaaPoista
  11. Aamunkukka: Hyvä asenne sulla omaan vartaloon. Itse olen siinä kunnossa nyt, mitä ennen raskauttakin. Tietysti maha vähän röpsöttää, mutta eiköhän se palaudu ajan kanssa... Tärkeämpää kuin painonpudotus, olisi saada kroppaa vähän urheilullisempaan kuosiin. Mutta kaikki aikanaan...

    Tajusin juuri itsekin miten lyhyt aika tuo imetysaika on. Ja kun ekoista kuukausista on selvitty, niin imetys on mielestäni pelkästään helppoa ja kaunista. Osin siksi en kai ole vielä kiinteitäkään alottanut, en halua luopua mun sylivauvasta!

    Kiitos hienoista kengänhoitovinkeistä. Ehkä voisin oppia antamaan nahkapohjille niiden ansaitseman arvon ja kunnioituksen :) Palautin sitten ne kengät kauppaan pienen koon vuoksi. Myyjä sanoi että nuo hälärijutut on pakollisia ja ne lyödään sauman kohdalle jälkien minimoimiseksi!

    Mizumi: Yllätys, että me kaikki pienen lapsen äidit lenkkeillään:) Mä olen ollut aina ihan surkea kotijumppaaja. Kuinka helppoa olisikaan jumpata kotona ilmaiseksi sen sijaan että pitää matkustaa jonnekin tekemään niitä samoja liikkeitä ja vielä maksaa siitä!

    VastaaPoista
  12. Regret: Samantyylisiä syyssuunnitemia on mullakin:) En oo tosiaan vielä mitään muuta liikuntaa harrastanut. Kurkkaankin seuraavaksi, mikä ylläri sun blogista löytyy:)

    Petuli: Oi mikä ulkoilmaihminen! Olin niistä teidän pikku pyörälenkeistäkin jo ihan "järkyttynyt" :) Sydänkysymykseen vastasinkin jo sun blogissa ♥

    Jassu: Kiitos:) Ja juuri näin. Loppuelämä ilman mässäilyjä kuulostaa aika kurjalta ;)

    JOhanna: Kiitti:) Meilläkin on kantokoppa jo jätetty pois ja tyttö on niin "iso" kun on puoli-istuvassa asennossa. Matkarattaiden hankinta on edessä... Mukavia rataslenkkejä:)

    Kati: Toi zumbaaminen on varmaankin tällähetkellä ihanin liikuntalaji mitä keksin. Tykkään hirveesti lattarimeiningistä ja oon jonkin verran sen tyyppistä tanssia harrastanutkin. Voi kun pääsisi itsekin kokeilemaan! Ihanaa tosiaan kun kevään tullen tuo uloslähtö helpottaa.

    VastaaPoista
  13. Moikka! Hienosti sulla käyrät vaan menee alaspäin :). Mullakin paino edelleen laskee joten aloin lisätä rasvaa ruokiin kun en jaksa sitä itse ruokaa syödä niin paljon kuin pitäisi ettei laskua tulisi enää kovin paljon. Tehokasta tämä imetys. Mekin mennään vielä täysimetyksellä, enkä ajatellut pitää kiirettä kiinteiden aloituksen kanssa. Eli kiva kuulla että tekin vielä menette samoilla linjoilla, niin ei ole niin yksinäinen olo :). Poika on tosin alkanut tuijottaa mitä minä ja isukki suuhun laitetaan ruokapöydässä ja hamuilee kaikkea joten ostin niitä maissinaksuja ja saa aina yhtä imeskellä ruoka-aikana, kun syödään. Joo matkarattaat pitää pian hankkia ja vauvankopastakin siirryttiin puoli-istuvaan asentoon lampaantaljan päällä. Ettei poika olisi niin harmissaan hereillä ollessaan siellä vaunuissa. Mies kyllä mietti, että ne renkaat pitäisi olla vähän epäkeskot, että vaunut muljuisivat sopivasti kävellessä. Vauva kun tuntuu sellaisesta heiluvasta kyydistä tykkäävän :D. Niin, mekin lenkkeillään lähes päivittäin, mutta vieläkin mulla vaivaa liitoskivut pitemmän lenkin jälkeen, joten mitään Petulin 2-3 tunnin sessioita ei yksinkertaisesti kykene :). Paremminkin sitten just pari kertaa päivässä ulos. Mä olen käynyt joogassa kerran viikossa, mut siinä se sitten onkin kävelylenkkien lisäksi. Pyöräilyä odotan innolla, en vaan ole vielä saanut nostettua tsygää naftaliinista :).

    VastaaPoista
  14. Tuuli: Oikeasti tuntuu siltä, että mun kroppa on saavuttanut biologisen painonsa. Tänäkin aamuna vaaka näytti 65,5 eli kun paino tuonne 64 kilon kieppeille menee, pitää hirveät ruokahalut huolta, ettei se sen alemmas laske:) Mun olis ehkä otettava uusi näkökulma ja opetelta hyväksymään olemassa oleva tilanne, siinäkin on haastetta...

    Kiva tosiaan kuulla, ettei teilläkään ole vielä kiirehditty kiinteiden pariin. Tuu ihmeessä kertomaan miten ekat maistelut sujui kun se on ajankohtaista! Meilläkin tyttö seuraa kyllä toisten ruokailua tarkkaan (muutakin kun värikkäitä muumimukeja:)).

    Ikäviä noi liitoskivut. Mut hei jooga sujuu varmaan erityisen hyvin, kun nivelet ovat vielä raskauden jäljiltä normaalia joustavammat :) Meinaatkos uskaltaa ottaa vauvan pyörän kyytiin?

    VastaaPoista
  15. Moikka moi! Joo, nivelet on aika joustavat, joten joogassa pitää ottaa rauhallisesti ettei vedä överiksi. Lähinnä se hoitaa hyvin selkää ja kireitä jalkalihaksia, rauhattoman pääkopan lisäksi ;). Kyllä olisi tarkoitus ottaa poika mukaan pyörän kyytiin kunhan oppii istumaan. Haaveillaan heinäkuisesta pyöräretkestä, mutta katsotaan tilanteen mukaan. Yksi talouden ööö...viidestä pyörästä :D on tarkoitus valjastaa vauvanistuimen käyttöön. Me ollaan miehen kanssa aika saman mittaiset eli voidaan molemmat ajaa samaa pyörää. Palaan kiinteiden maistelun kanssa paremmin. Tänään me otettiin se suuri askel ja maisteltiin bataattisosetta pieni lusikallinen. Ajatuksena on, että saisi tuota vatsan toimintaa tasattua vähän kiinteämmäksi tms... Eli otetaan pieni annos päivässä, ja ajattelin että viikko aina samaa, uutta makua... Mut joo, myöhemmin lisää...

    VastaaPoista
  16. Mulla on ihan ylikireet takareiden lihakset ja on ollut ihanaa, kun on saanut kerrankin raskauden ansiosta niitä venytettyä. Voin kuvitella kuinka ihanalta jooga tuntuu jaloissa ja selässä!

    Tehän olette siis pyöräilyhulluja:) Tour de Finland sitten vaan heinäkuussa...

    Onnittelut ensimmäisistä maisteluista! Eiköhän se meilläkin ole pian edessä ja samalla tavalla minäkin ajattelin aloittaa: yksi maku per viikko ja ihan vaan lusikallinen kerrallaan. Peruna on varmaan se meidän juttu näin alkuun. Täytyy aloittaa nuo maistelut sellaisen päivänä kun mieskin on kotona. Onhan se tärkeä päivä:) Palataan vielä näihin kiinteisiin, puolin ja toisin:)

    VastaaPoista