perjantai 18. kesäkuuta 2010

Matkustan ympäri maailmaa



ja jostain se on aloitettava. Mietteen ensimmäinen ulkomaanmatka suuntautuu Turkkiin heinäkuun lopulla.


Matkaseurakseen Miete saa äidin ja kummitädin. Tyttöjen reissu;) Äitiä jännittää jo, että miten matka sujuu. Miete on matkan hetkellä lähes kahdeksan kuukauden ikäinen. Jos olet ollut sen ikäisen kanssa reissussa, kerro ihmeessä kokemuksesi ja vinkkejä, miten matkasta selvitään!

"Turkkilaiset rakastavat lapsia. Varaudu siihen, että lapsia suudellaan ja halataan, heidän kanssa kiusoitellaan ja leikitään kaikkialla." (lähde)

18 kommenttia:

  1. IHANAA! Ei tälläsiä eteläkuvia tänne ;)

    Mulla on ihan kauhea lomakuume, mutta me mennään ukon kanssa kahden syksyllä, koska sitten kun tulee toinen niin on varmasti niiin vaikeata se lähteminen, ja tarvitaan tässä välillä nyt vähän sitä omaa aikaa <3

    Kuinka kivaa teidän on lähteä sinne tyttöjengillä! Mahtavaa. Hei mihin päin Turkkia olisitte menossa? Me ajateltiin että bongataan jotkut halvat äkkilähdöt (nimim. äkkilähtöharrastaja), kaveripariskunta koittaa saada meidät niiden kanssa turkkiin Marmarikselle syyskuussa.

    VastaaPoista
  2. Oi, mekin ollaan Bulgariaan elokuun alussa lähdössä :) Meidänkin neidin eka matka ja ikää silloin 9kk:tta.

    Jännittävää!

    Lento pelottaa vauvan puolesta, ei mikään muu.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapas ihanalta tyttöjen reissu! Ja todella kauniilta paikalta näyttää näin kuvien perusteella. :)

    VastaaPoista
  4. Oi ihanaa!! Varmasti mukavaa päästä reissuun!

    Esikoinen oli reilu puoli vuotias ensimmäisellä ulkomaanreissullaan ja en voi muuta sanoa kuin että täydellinen ikä! Viihtyy rattaissaan, istuu ja hymyilee! Haastetta tekee tietysti jos Miete jo ryömii ja konttailee tuolloin, mutta uskon että on varmasti aurinkoista matkaseuraa. Omat ruoat mukaan, niin ei saa mahatautiakaan ja ei vielä pääse kovaa karkuunkaan vaikka konttaisi, joten varmasti hyvä ikä matkustaa!

    VastaaPoista
  5. Täytyy vielä lisätä, että oltiin esikoisen ollessa puolitoista-vuotias Bulgariassa ja mua hieman ärsytti kun myyjät kaupassa repi poikaa rattaista pois halatakseen ja suukotellakseen häntä! Joten siihen huomioon kannattaa varautua. Onneksi poika vierasti kovasti, joten aloitti huudon heti ja sain pian muksun takaisin itselleni =D

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, että pääsette tyttöjen reissulle! Varmaan mukava reissu tiedossa. Turkissa ollaan käyty, mutta silloin Patrik oli vielä masussa. Oikein lapsiystävällinen paikka kylläkin. Varmaan menee reissu hyvin!

    VastaaPoista
  7. Ihana varmasti lähteä matkalle! Olimme vajaa kaksi vuotta sitten Turkin Alanyassa miehen ja poikien kanssa. Tykkäsimme paikasta! Pojathan ovat kyllä jo teinejä, mutta kovasti Turkkilaiset heillekin huumoria ravintoloissa yms heittivät :). Vauvan kanssa matkustamisesta ei ole kokemusta, mutta olen usealta tutulta kuullut, että hyvin on matkoilla mennyt :).

    VastaaPoista
  8. Jensba: Toihan on mahtavaa, että pääsette vielä miehen kanssa reissuun, ennen kuin arki kahden pienen kanssa alkaa;) Mekin katottiin äkkilähtöjä kunnes tajuttiin, että vauvallekin pitää hankkia passi! Ja yllättävän kalliita nuo nopeat lähdötkin tuntuvat olevan. Tietysti kun lähtee pelkkiä aikuisia niin uskaltaa vähän ottaa riskiäkin hotellin suhteen.

    Alanyaan ollaan lähdössä, olen joskus 10 vuotta sitten ollut Marmariksella, kiva päästä pitkästäaikaa Turkkiin takuulämpimään!

    Katriina: Bulgaria oli meilläkin yhtenä vaihtoehtona, mutta on tullut jo pari kertaa oltua siellä. Mukavaa matkaa teille! Lennot varmasti tuossa eniten jännittää, eiköhän kaikki muuten hyvin mene:)

    Ciancia: On kyllä aivan ihanaa kun matka on varattuna ja tietää, että pääsee reissuun! Tässä on matkakuumeilua podettu jo jonkin aikaa kun perinteinen etelänreissu jäi viime kesänäkin väliin:)

    Heidi: Toi on kyllä totta, että tuo "lapsista tykkääminen" voi mennä vähän överiksi. Kyllähän ne ihastelee "suomalaisia blondeja" samaan tapaan kun meille on kaunista ja eksoottista tummat nappisilmävauvat. Luulen, että Mietteelläkin on silloin vierastamisvaihe päällä ja vaikkei olisikaan niin väitän tungettelijoille, että lapsi vierastaa;) Jos se vähän hillitsisi...Ja jonkin verran kun olen bakteerikammoinen niin en tykkää että mun lapseni päälle kuolataan... :D Ruuat tosiaan pakkaan kotisuomesta mukaan ja imeytyksenkin pitäisi olla vielä kuvioissa mukana.

    Maria: Olikos teilläkin joku matka tiedossa ellen ihan väärin muista...? Kiitos kannustuksesta:)

    Johanna: Alanyaan ollaan mekin menossa ja paljon olen itsekin kuullut positiivista vauvan kanssa matkustamisesta. Kiva että tykkäsitte paikasta! Mietehän on ollut aika "helppo" vauva joten ei sen suhteen tarvitse pelätä. Tietysti voi käydä aina huono tuuri ja lapsi tekee juuri sen lomaviikon hampaita tms...No, täytyy pakata kunnon selviytymispakkaus mukaan!

    VastaaPoista
  9. Joo tosiaan vauvallekkin pitää olla oma passi :D <3

    Kesällähän noi äkkilähdöt ei juurikaan alle 500e tipu, mutta heti elokuun alussa täältä ainakin on tavannut päästä jopa alle 300e, kunhan tosiaan on varannut ihan muutaman päivän varoitusajalla. :) Pikkusiskon kanssa maksettiin viimeksi teneriffan reissusta hyvässä hotellissa aamupalojen kera hintaan 280e :) varattiin viikkoa ennen lähtöä.

    voi että mikä lomakuume!!

    VastaaPoista
  10. Meidän Niklas kävi ensimmäisellä etelänmatkallaan Kreetalla 6,5 kk iässä ja tosi paljon sai huomiota ravintoloissa ja kaupoissa.
    Meillä oli Niklaksella mukana omat ruokapurkit ja onneksi olikin, paikallisista kelpasi vain yksi hedelmäsose. Ja vaipat oli kanssa, sai sitten hyvin tuliaisille ja muille ostoksille matkalaukkuun tilaa. Matkalla oli mukana ohuita puuvillavaatteita auringolta suojaamassa ja rattaat, joissa oli tarpeeksi iso kuomu.

    VastaaPoista
  11. niin ja unohtui, kannattaa varata etukäteen lentoyhtiöltä vauvapaikka, niin saa eturivistä paikan, johon saa vauvalle kopan matkan ajaksi (se koppa tulee siihen seinään kiinni). Meillä meni Niklaksen vauva-aikana lentomatkat hyvin, poika yleensä nukahti jo ennen lähtöä

    VastaaPoista
  12. Ihanalta kuullostaa tuo teidän reissu! Itse en hirviäisi lähteä, niin vähän olen kuitenkin reissanut, vaihdossa rymyttiin kaverin kanssa Nicaraguassa ja Costa Ricassa, mutta muuten ei ole tullut käytyä kovin kaukana.

    Oikein ihanaa reissua!

    VastaaPoista
  13. Mä oon niiiiiiiin kade :-)

    Eipä ole kokemusta noin pienen kanssa reisaamisesta kotimaata kauempana. -08 oltiin Kyproksella ja kyllähän sielläkin lapset sai kovasti ihailuja, vaikka olivat jo isompia (6v). Mutta ei ollut onneksi mitenkään päälle käyvää sakkia...

    Uudesta reissusta ollaan haaveiltu, mutta kun huviksi klikkailin Finnmatkoilta esim. Egyptin reissua (all inclusive) niin hinta on vaivaiset n. 4500 e meidän porukalta.... jee jee. Ja tällä porukalla ei paljon äkkilähtöjä oteta... Isot huoneet joutuu varaamaan usein jo lähes vuosi etukäteen... :-/

    VastaaPoista
  14. Oi tuollainen tyttöjen reissu on varmasti ihana! Mekin oltiin "samalla" porukalla siellä Tallinnassa, vähän lähempänä ja vähän lyhyemmän aikaa, joten eipä oikein kelpaa kokemusvertailuksi ;) Mutta sen verran hyvin E viihtyi reissussa ja kaikki sujui hyvin, että lähtisin viivana jonnekin kauemmaksi jos vaan tilaisuus osuisi kohdalle!

    Turkissa en ole koskaan käynyt, enkä varmaan koska menekään... Mutta siitäkin huolimatta, tai juuri sen vuoksi, odotan sitten aikanaan innolla teidän matkaraporttia :)

    VastaaPoista
  15. Mä tulin just Alanyasta ja siellä oli kuuma. Siis todella kuuma. Yli 40 astetta on ollu nyt tässä viikon sisään. Vauvan kanssa matkustamisesta ei ole kokemusta, mutta 1v4kk ikäisen kans on matkustettu ja hyvin meni. Omat puurot ja vaipat otettiin mukaan, muuten söi samaa kun mekin. Mihin hotelliin olette menossa? Ja juu tosiaan noi tuolla tykkää kyllä lapsista. Ja aika reilusti tosiaan ottavat syliinkin. Mä olen elokuulle jo suunnitellut uutta reissua Alanyaan. :D

    VastaaPoista
  16. Jensba: Mua naurattaa jo valmiiksi kun mennään ottamaan passikuvaa vauvasta:) Niin söpöä ♥ Ilmankos en ole halpoihin äkkilähtöihin törmännyt, kun yleensä mun matkusrusmahdollisuudet on aina heinäkuussa... Toki tämä matka oli myös ihan kohtuuhintainen.

    Katri: Kiitos kun kerroit kokemuksistasi! Meidän lentoyhtiä on Air Finland ja niillä ei valitettavasti ole vauvakoppaa käytössä:( Huh huh, parempi ettei ajattele liikaa kuinka "rentouttava" lentomatka tulee olemaan...

    Kati: Ihanissa kohteissa olet käynyt! Mulla on onneksi kokenut maailmanmatkaaja mukana, Mietteen kummitäti:)

    Essiina: Kyllähän nuo ison perheen matkakustannukset nousevat tosi hurjiksi...Mun tuttavapiirissä monilapsiset perheet tuntuvat harrastavan aikapaljon kotimaanmatkailua (mikä ei sekään ole kyllä halpaa!) tai sitten jos hoito järjestyy niin vois "vuorotella" niin ettei kaikki lapset ole jokakerta mukana...

    Heidi: Ihanaa! Jos saat matkan elokuun ekalle viikolle niin sitten nähdään Alanyassa! :)Ollaan menossa Lila-hotelliin (suloinen nimi ainakin), onko tuttu?

    VastaaPoista
  17. Niin ja PETULI jäit välistä: Toki yritän kirjoittaa jonkinlaista matkaraporttia sitten meidän reissusta. Ja kiva, että teillä sujui Tallinnan reisuu mukavasti! Mulla varmaan veri vetää Turkkiin, sillä edesmennyt mummoni kertoi, että meistä on tehty jotain sukututkimusta ja sieltä löytyi turkkilaisia esi-isiä:D

    VastaaPoista
  18. Äh miten mä aina unohdan mihin olen jotain kommentoinut. Nyt muistin kun kävit blogissani. :) Me lähdetään vasta 14.8 Alanyaan, että eipä taideta törmäillä. Tuo teidän hotelli ei kyllä ole tuttu. Mä oon ollu itseasiassa vain kolmessa eri hotellissa siellä. Nytkin mennään samaan missä muutama viikko sitten olin. Hyväksi havaittu ja ihana ja tuttu henkilökunta. ;)

    Siellä on nyt kuulemma ollu tosi kuuma päivä. Mua vähän kauhistuttaa toi elokuu...Ihan vinkiksi että päivisin ei paljon kannata mihinkään lähteä. Siellä on niin kostea ja kuuma se ilma, että vaatteet on märät aika nopeesti. :/

    VastaaPoista