keskiviikko 11. elokuuta 2010

Nostalgiset lelut

Mulla on ollut kaksi must have -lelua mielessä, jotka olen halunnut hankkia Mietteelle mahdollisimman pian. Kesällä tulikin kierreltyä kirppispöytiä Fisher Pricen rengastorni ja Tupperwaren palikkapallo(?) mielessä, ja vaikka joitakin ihania leluja tarttuikin mukaan, tuli vain kerran vastaan rengastorni, joka oli niin järsityssä kunnossa, etten kelpuuttanut sitä matkaan.

Eilen lähdimme naapurinrouvan kanssa poikkeamaan lähikirppiksellä, enkä ollut uskoa tuuriani, kun erään myyjän pöydästä löytyi nämä molemmat haaveillut lelut siistissä kunnossa ja edulliseen hintaan!


Rengastorni 2,5 €, Palikkapallo 3 €, kirjat 0,50-1 € kpl


Miete viihtyi uusien lelujen parissa oikein puuhakkaana ja osasi hienosti ottaa renkaat pois tornista ja heilutella niitä viehkolla ranneliikkeellään. Isi ei jostain syystä uskonut, kun sanoin, että yllättävän nopeasti Miete sai kaikki nuo palikat tiputettua oikeista rei'istä sisään;) No, ehkä mä vähän huijasin...Bongaa kuvasta muutkin suosikkilelut, kuten äidin laturi ja kalenteri sekä torkkupeiton hapsut

Jakakaahan kommenttiboksiin parhaat leluvinkit:)

11 kommenttia:

 1. parhaat lelut on keittiön kattila ja kauha.
  Ns. perinteisistä leluista meillä on tällä hetkellä ykkösinä brion puiset rakentelupalikat ja erilaiset autot.

  VastaaPoista
 2. brion se hakkaus lelu ja palikkapurkki ja öö ne palaikat :D Mutta kuitenkin yli kaiken on ainakin neidin mielestä little people pikku ukot just kätee sopivia.

  VastaaPoista
 3. Tuota gogoa luettiin meilläkin tiuhaan, mutta ylitse muiden on baby einstein mimi-kirjat

  VastaaPoista
 4. Meillekin hankittiin tuo sama palikkatorni tytön ollessa alle vuoden. Hetken verran se jaksoi viihdyttää alkuperäisessä tarkoituksessa ja sen jälkeen niitä renkaita on käytetty vaikka mihin leikkeihin, rannerenkaina ym. Tällä hetkellä renkaat löytyvät kylpylelujen joukosta, eli pitkäikäinen lelu!

  Parivuotiaana alkoi kaikenlaisten pikku-ukkeleiden asettelu ja erilaisiin laatikoihin tai kasseihin keräily, joten se luultavasti se kehitysvaihe teilläkin edessä :-) Kaikki mahdolliset Little People ukkelit ym ovat edelleenkin päivittäin leikeissä, eli niitä kannattaa myös katsella kirppareilla.

  VastaaPoista
 5. Mmm, tää on aika hassu, mutta Lidlin rapiseva tyhjä kivennäisvesipullo:) Sen kanssa kuluu tovi jos toinen. Ja äidin kännykkä, se on ihan must. Oikeista leluista taitaa lemppari tällä hetkellä olla sellainen pehmokirja missä on rapiseva sivu.

  VastaaPoista
 6. lattenainen: juuri noiden lelujen takia hankin tytölle muoviämpärin ja lapion - odotan kauhulla sitä meteliä mikä niistä kattiloista syntyy :)Että jospa se ämpäri vielä vähän aikaa kelpais ;) Jotain puupalikoita meillekin kaipaisin ja tulevaisuudessa duplot ovat myös ihania!

  Jessica: Briolla on paljon just ihanan ajattomia leluja. Meillä on yksi ihana puinen Brion helistin ja Miete tykkää siitä edelleen tosi paljon! Täytyy pitää noita Jassunkin suosittelemia Little People ukkoja silmällä :)

  La Petite Princesse: Gogoa on meilläkin jo muutama kerta luettu:) Noi einstein -kirjat ei olekaan entuudestaan tuttuja, mutta nimenperusteella kuulostaa lupaavalta;)

  Jassu: Kiva kuulla että rengastornilla on pitkä käyttöikä:) Ja kiitos leluvinkeistä. Aloin tässä miettimään, kuinka ihanaa on kun päästään nukkekoti/barbivaiheeseen. Itse ainakin leikkisin niillä mielelläni:D Little People -ukkeleita täytyy kyllä hankkia ja sainkin tästä samalla vähän ideaa, mitä hankkia kummitytön 3-vee lahjaksi...

  H: Itseasiassa olen huomannut, että kaikenlaiset tyhjät muovipullot ovat oikein mieluisia leluja (ja halvaksikin tulee:)). Kännykän olen onnistunut piilottamaan mutta jotenkin se laturi jää aina lattialle lojumaan:) Jos Mietteeltä kysyttäisiin, niin pehmokirjat voittaa kovakantiset vielä mennen tullen:)

  VastaaPoista
 7. Ja hei H: Pitää vielä kommentoida, että kiva kuulla sinusta! Aiotko jatkaa blogin pitoa jossain vaiheessa? Olisi kiva kuulla enemmänkin vauvakuulumisiasi:)

  VastaaPoista
 8. Meillä oli kans samainen rengastorni, ei koskaan kiinostanut lasta, samoin kaikki muut hienot pedagogiset lelut oli evvk.
  Sen sijaan kännykät, kaukosäätimet, pienet paperipussit ja äidin tai isin läppäri olivat tosi mielenkiintoisia :-)

  VastaaPoista
 9. Suosikit taitaa olla tällä hetkellä kännykät, kaukosäätimet, tyhjät muovipullot, ämpäri ja lapio. Lisäksi fp:n puuhakeskus kiinnostaa, kun voi pyörittää rullaa ja availla luukkuja (ovea ei vielä osata avata, mutta muuten kyllä) ja sellainen fp:n lelu, jossa on kolme "näppäintä" ja niitä painamalla lähtee ääniä/lauluja. Siinä on myös kolme "avainta" ja niitäkin on kiva katsella. Avaimet oli renkaassa kiinni, mutta ei mennyt kauaa, kun neiti ne irroitti siitä :D. Ja onkohan vielä jotain. Kovakantiset kirjat on meillä suosikkeja, tosin niitä syödään :D.

  Kastelukannu on kylvyssä suosikki, vesisuihkusta yritetään ottaa kiinni :)

  VastaaPoista
 10. Jukka-lelun perinteiset hakka ja palikkalaatikko on meillä odottamassa sopivaa leikkimisikää:) Tällä hetkellä se puinen helistin, missä on kulkunen sisällä, on ihan ykkönen! Perinteiset lelut, samat joilla on itse pienenä leikkinyt, on ihania! Kommentoinpa samalla tuota matkaanne ja aiempia postauksia. Tosi mukavalta kuulostaa reissunne, kannustavaa kuulla että vauvan kanssa matkustaminen sujuu (voi sujua:)) hyvin. Ja siitäkin piti sanoa, että meilläkin Onni välillä ryömii taaksepäin, aiheuttaa melkoista ärsytystä kun tarkoitus olisi mennä lelun luokse mutta menee vain kauemmas... Neuvolantäti sanoi että taaksepäin ne ensin menevät, ja pian sitten eteenpäin:) Miete on kasvanut niin paljon, ja on kyllä niin kaunis tyttö! Iloisia loppukesän päiviä teille! :)

  VastaaPoista
 11. zanne: Paras pedegogiikka piilee varmasti oikeissa esineissä vaikka kuinka yritettäis kehitellä lapsille hienoja leluja. Turha niitä on huijata:)

  Kati: Kivoja leluja teillä:) Hyvä idea tuo kastelukannu!

  Anni: Se puinen helistin on tosiaan ihana, varmaankin se tulee meillä olemaan äp:n retrohelistimen lisäksi sellainen muistoksi jätettävä lelu:) Kiitos kauniista sanoista -ja onpas teillä muuten Onni lähtenyt hyvissä ajoin liikkeelle!

  VastaaPoista