torstai 21. lokakuuta 2010

Makuelämyksiä

Meillä on kokeiltu uusia makuja. Juttelin jokunen viikko sitten kaverilleni, että Miete näyttäisi elävän lähinnä vellillä ja ruisleivällä. Kaverin teoria oli se, että lapsi syö sitä, mitä äiti söi paljon raskausaikanaan...Niinpä päätin testata teorian käytännössä ja menin heti ostamaan mandariineja, joita söin raskausaikanani kilotolkulla. Ja kyllä vaan Miete tykkäsi kovasti, vaikkei hedelmä tähän aikaan vuodesta ole edes vielä kovin makea. Nyt kun mandariineja on syöty jo useampaan otteeseen voisi sanoa, että tyttö Rakastaa niitä.


Itse syömistapahtuma on yhtä tärkeää kuin makuelämys. Kun saa syödä i-t-s-e.

10 kk -neuvolassa sanottiin, että nyt voi aloittaa hapanmaitotuotteiden syönnin. Niinpä me paineltiin neuvolasta suoraan kauppaan ostamaan viiliä ja siitä lähimpään kahvilaan mastelemaan. Ensin kunnon irvistys, mutta sitten ihan mukavasti meni muutama lusikallinen. Piimä ei oikein maistu, paitsi jos saa kastaa omat sormet piimään ja maistella siitä. Jo piimän haju on niin hapan, että kun muki lähestyy, Miete kääntää kasvonsa pois. Sen sijaan luonnonjugurtti neidille maistuu, joten jälleen täytyy todeta että äidin makumieltymykset ovat lapselle periytyneet.

10-kk-päivän iltana ennen velliä Miete sai ensimmäistä kertaa napostella raejuustoa. Siihenkin sain vinkin neuvolasta. Juustoissahan on kuitenkin suolaa ja minun oli tarkoitus noudattaa vielä toistaiseksi täysin (ruisleipää lukuunottamatta) suolatonta linjaa... No, jokatapauksessa juustopalasten noukkiminen lautaselta suoritettiin hiljaa ja keskittyneesti, ja nyt raejuustosta on tullut joka aamuinen tapa. Ja sitä on muuten ihanaa seurata:)


Toisinaan täytyy tarkistaa, mitä ruokalapun kouruun on tippunut

Pakasteherneet on myös mainiota ja maistuvaa sormiruokaa. Syötiin niitä yksi päivä välipalaksi, kun kaapista ei löytynyt yhtään hedelmäsosepurkkia. Herneet ovat herkkua ja niin kivan värisiä. Niitä on hauska lappaa suuhun, voihan ylimääräiset aina sylkäistä pois ja aloittaa taas homma alusta...

Banaani on tietenkin tuttu maku, mutta nykyään se syödään mössön sijaan pieninä palasina. Onhan ruokailumme teemana ihan itse. Kun tarpeeksi saa tehdä itse, menee äidin tai isän tarjoilemat lämminruokalusikallisetkin vähän paremmin alas. Joskus neitiä pitää huijata viemällä ruisleipäpalaa kohti lapsen suuta ja vaihtamalla sen viimetipassa lusikalliseksi sosetta.


Välillä täytyy päästä ulos syömään

Kerroin jo aiemmin että viime kuussa (9kk ikäisenä) ei ruoka kovin hyvin maistunut. Mutta nyt pienten muutosten myötä meillä on syöty taas todella hyvin. Tiedä sitten, kuinka paljon oma asennoituminenkin ratkaisee. Yritän pitää mielessä nämä ajatukset:

♥ ruokailu vie aikaa
♥ tytön täytyy saada osallistua itse
♥ ruokailu on lapselle elämys ja mahdollisuus uuden oppimiseen



Myös tiskaaminen on mukavaa hommaa (pikkutiskarilla ikää tasan 10,5 kk)

Tällä hetkellä meidän ruokailu näyttää (ainakin paperilla;)) tältä:

Aamupala: juodaan velliä mukista, sormiruokana hiukan raejuustoa ja toisinaan myös jotain tuoretta (hedelmää, kurkkua tai porkkanaa)

Lounas: lämmin purkkiruoka, pala ruisleipää ja joko pakastevihanneksia (herneet, maissi) tai hedelmänpaloja (banaani) itse naposteltavaksi.Vettä.

Välipala: Luonnonjugurttia ja hedelmäsosetta. Maissinaksu tai pala ruisleipää.

Päivällinen: sama kuin lounas

Iltapala: juodaan velliä mukista, sormiruokana hedelmää


Kauravelli on ihanaa


Mikä on sinun lapsesi herkku?

19 kommenttia:

  1. Moi!

    Sulla on kiva blogi, nyt ekaa kertaa kommentoin :)

    Mun tyttö on melkein samanikäinen (reilu 11 kk). Meillä on AINA syöty mitä vaan, kaikki uppoaa! Varmaan söis enemmänkin, mitä äiti antais :D Meillä kans noita hapanmaitotuotteita jo useampi viikko syöty, pääasiassa viiliä, raejuustoa (sekoitan ruokiin) ja piimää. Mutta nyt, kun olen muutaman kerran antanut tavallista maitoa nokkamukista, niin irvistää ja antaa maidon valua suusta pois!

    Tyttö on siis aina saanut vain rintamaitoa ja nyt pitäisi kohta imetys lopetella (imetän enää aamulla ja illalla), mutta nyt kyllä jänskättää, miten neiti oppii maitoa juomaan. Onneksi maitoa voi käyttää puurossa jne., mutta kyllähän sitä juodakin pitäis.

    Imetätkö itse vielä tai kuinka paljon annat maitoa pullosta/mukista päivän aikana?

    -L-

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! :)

    Meidän neiti aloitti maitotuotteiden maistelun myös viilistä ja se on edelleenkin herkkua. Viilistä onkin tullut hyvä kilpailija puurolle aamuisin. Meillä neiti on alusta alkaen kelpuuttanut ainoastaan neljän viljan- ja kaurapuuron sellaisenaan, ei mitään marjoja tms ei edes tuoreet kelpaa seassa :) Ja kaupan valmiit vadelmakaurapuurot ym on totaali nou nou. Olisivat kyllä ihanan helppoja välillä :)
    Myös raejuusto on täälläkin herkkua edelleen!

    Meillä ehdoton lemppari tällä hetkellä on näkkileipä, itse nakerreltuna tietenkin. Ylipäätään kaikki minkä saa _itse_ syödä kelpaa! :)

    Välillä kun äiti ei jaksa sotkua niin neiti syötetään, mutta aika paljon ollaan nyt yritetty kotona antaa S:n syödä itse, vaikka sitä ruokaa on sitten joka paikassa (paitsi suussa) sen jälkeen. Toki loput lusikoidaan sitten sinne suuhun että edes jotain menisi oikeaan osoitteeseen ;)
    Harjoitus tekee mestarin -pätee kait tässäkin asiassa.

    VastaaPoista
  3. Meillä ei uppoa puurot eikä vellit :/ Ongelma se on tämäkin kun ensimmäinen meidän ipanoista, joka ei syö puuroa! Isäänsä tullut.... ;)

    Mutta ruisleipänopposet on suurta herkkua. Ja se raejuusto. Olen antanut myös maistella ihan tavallisia jugurtteja ja sellaista mansikkaviiliä, mutta ottaa niitä vain pari lusikankärjellistä... Mannapuuroa olen keittänyt myös tavalliseen maitoon, mutta parin lusikallisen takia ei sitä jaksa joka aamu keittää... Perunamuusi on nannaa (parin lusikallisen verran...)

    Hedelmäsoseethan meillä ei ole maistuneet ikinä... eikä banaani...

    Pitäiski joskus kokeilla noita herneitä. Mutta tuleeko masuvaivaa? Ja pelkään että tämä ruokahamsteri (säilöö eväitä tuolla poskissaan) vetää ne henkeensä... Maissunaksujakaan ei voi enää antaa, kun neiti jemmaa ne suuhun ja sitten on sellainen tahmea laatta raavittava nielusta kun neiti sitä kakoo... Riisimuroja napsii sitten sen edestä :)

    Ihanasti se pikkujalka jo nousee kiipeämistä varten. Meillä on ollut vähän samoja elkeitä :)

    Ai niin, se herkku. No tietenkin lipaisu mamman suklaasta tai muru pullasta / keksistä ;)

    VastaaPoista
  4. Meillä herkkua on raejuusto ja kaurapuuro. Meillä menee kanssa aivan kaikki muu paitsi sokeroitu puuro, jota kerran vahingossa ostettiin. Tänään meillä ostettiin neidille ekaa kertaa oma lastenateria: ikean luomumakaroonilaatikko ja kyllä oli neidin mielestä hyvää. Hän söi itse sormin sitä ja me annettiin lusikalla aivan vähän pienemmäksi muussattua versiota. Äkkiä nää kasvaa.

    VastaaPoista
  5. Oon vähän kade noista teidän syömisistä. Meillä kun on oikeestaan koko ajan ollut tappelemista ruoan kanssa. Tänään on ihmeen hyvin mennyt oikeeta ruokaa. Toivottavasti tästä alkaisi ruokailut paranemaan.

    Sun kuvat on paljon paremman laatuisia kuin mun. Höh! Minkälaisella kameralla sä kuvailet?

    Stella rakastaa myöskin tiskikonetta ja haluais aina kiivetä sinne. Suuttuu ihan hirveesti kun hänet otetaan pois tiskarin kimpusta tai jos ei ollenkaan pääse sinne rymyämään.

    Meillä tytön herkkua on tissi ja rusinat :D

    VastaaPoista
  6. -L-: Mukavaa, että kommentoit:) Tajusin juuri kun olin tuon postauksen julkaissut etten maininnut imetyksestä mitään. Imetän tosiaan edelleen, ainakin aamuisin ennen kuin noustaan ylös ja iltaisin ennen yökkärinvaihtoa ja hammaspesua. Yöllä tyttö syö 1-2 kertaa, tiedän ettei tarttis mutkun oon niin laiska vierottamaan...Myös päivällä koitan pitää ainakin yhden imetyshetken niin että tytölle tulis sellainen olo että sitä tissistä saa päivällä ihan kunnolla nauttia -jos se vaikka auttais siihen, että yöllä siitä olis helpompi luopua...

    Lotta: meillä on hurjan yksipuolista tuo vellinsyönti, lähinnä siis kauraa. Kaupan hedelmäpuuroja voisikin taas välillä kokeilla, muistaakseni ei ollut meilläkään niille kovin hyvä vastaanotto. Taidan varastaa ton näkkileipäidean ja kokeilla tykkäiskö meidänkin neiti siitä:) Aika yksinkertaiset herkut noilla neideillä vielä tuossa iässä:D

    VastaaPoista
  7. Essiina: Hyvä että teidän neidille maistuu riisimurot, kyllähän ne puuroa korvaavat. Ja kiitos samalla hyvästä ideasta, käyn ostamassa meillekin. Voin kuvitella että ne ovat tosi mieleistä naposteltavaa.
    Mietteellä taitaa olla samanlainen maha kuin äidillään, eli se vetää mitä vaan! Herneistä ei ole siis tullut masuvaivoja mutta ihan hyvä pointti, että moni saattaa niihin reagoida.
    Mä oon kai vähän tiukkis näin ekan lapsen suhteen enkä ole antanut vielä mitään oikeita herkkuja maistaa... Tai no pillimehua tarjosin, mutta tyttö ei osannut imeä pillistä:)

    Saija: En muuten ihmettele, että kaurapuuro ja raejuusto on herkkua, tykkään niistä kovatsi itsekin:) Kuulostaapa söpöltä toi Ikea-ateria, kun toiselle tilataan jo ihan omat sapuskat:) Niin se aika vaan juoksee...Toisaalta ihan kiva päästä noista purkkiruuista eroon!

    Ciancia: Voi murunen, älä oo kateellinen! Toi pieniruokaisuus tuntuu olevan todella yleistä. Ajattelin tätä kirjoittaessani että toivottavasti vaan kukaan äiti ei luule mun antavan jotain ohjeita millä saa lapsen syömään, eli korostan että tämä kirjoitus oli vaan muistoksi siitä, miten itse olen nähnyt ja kokenut meidän ruokailut! Oon aika varma, että melkein jokaisen lapsen kohdalla tulee niitä aikoja, ettei lapsi oikein syö. Ja varmasti jossain vaiheessa alkaa ruoka myös paremmin maistua!!! Itse olin kuulemma tällainen kausiluonteinen syöjä lapsena (ei nykyään uskois;)).

    Käytän mun miehen kameraa, Olympus SP-56OUZ. Ollaan itseasiassa todettu, ettei tuo kamera ole kovin hyvä. Otan yleensä yhdestä tilanteesta tosi monta kuvaa, että edes joku onnistuis. Ulkona tulee valon takia paremmat kuvat, sisällä suurinosa kuvista epäonnistuu. Tässä on tosin joku pikasuljin-toiminto ja huomasin, että sillä saa liikkuvasta lapsesta vähän paremmin otettua onnistuneita kuvia.

    Omaan silmääni muuten sulla on hyviä ja etenkin söpöjä kuvia:) Ehkä sitä on itse vaan niin kriittinen?

    VastaaPoista
  8. Oi, teillähän syödään hienosti! :)
    Meillä on kanssa sormiruokailu tärkeässä osassa, sillä muuten syömisestä ei tule MITÄÄN. Eli joka aterialla pitää poikasen saada itse syödä, toisinaan annan koko aterian sormiruokana ja toisinaan vain jotain pientä soseen kanssa. Joskus tönkömmän soseen laitan lusikkaan ja J saa itse nostaa sen lusikan suuhun. Tutustutaan siis näihin välineisiin myös :D. Mä en ole vielä oikein oppinut tuota viiden aterian rytmiä. Tuntuu, että päivä on niin lyhyt että siihen mahtuu luontevasti vain neljä ateriaa. Siis aamiaisella ei uppoa oikein mikään, ollaan hedelmälinjalla siis. Lounas uppoaa sitten hyvin, päiväunien jälkeen hedelmäinen välipala menettelee ja sitten taas iltapuuro (joskus puoli7-7 aikaan) menee taas tosi hyvin. Ehkä tämä sitten selittää miksi mä imetän jopa 4-5 kerta iltapalan ja aamupalan välisenä aikana... Mulla on jäänyt keväisten ja kesäisten hulinoiden jälkeen päälle ajatus, että heti ruuan päälle ei poikaa kannata laittaa nukkumaan ettei puklaa tai refluksoi, mutta ehkä sitä voisi vähän alkaa purkamaan...
    Herkkua on monenlaista, mutta yksi yllätys oli karjalanpaisti! Siis uunissa haudutettu, ilman suolaa... Mureat lihapalat vaan katosivat suuhun:D. Kaurapuuro hedelmällä tai marjalla terästettynä menee myös hyvin. Ja sormiruokana maissi ja vihreä papu. Aika ennakkoluuloton meidän lapsi on. Tosin karpalo aiheutti niin hirveät ilmeet ja elkeet, että se laitettiin sivuun suosiolla!

    VastaaPoista
  9. Meillä on suurinta herkkua myös raejuusto ja laitan sen aina ruuan joukkoon lounaalla ja päivällisellä. Ilman raejuustoa tyttö hyvin harvoin syö ruokaansa. Meillä kyllä menee ruokaa ihan hyvin taas vaikka joskus onkin niitä kausia kun ruoka ei uppoa ollenkaan. Viiliä meillä syödään myös aamuisin sillointällöin vaikka puurokin kyllä kelpaa. Meidän tyttö pitää tosi kovasti myös mandariinistä tai oikeastaan satsumeista, viinirypäleistä ja banaanista.. näitä hän saakin sitten jugurtin/viilin lisäksi välipalalla ja joskus muutenvain:) Meillä ei maitoa juoda enää niin paljon, joten ruoka on korvannut sen maidon ja siksi ruokaa menee enemmän ja yösyöttöjä mellä ei oo ollut enää kohta 2 kk ja sekin vaikuttaa siihen,että aamuisin tyttö on selvästi nälkäisempi.

    VastaaPoista
  10. Voi elämä miten suloisia kuvia! Tulee niin haikea olo, vastahan meidän kuopus oli ton ikäinen;-).

    Meidän pojat ovat syöneet puuroja ihan pienestä pitäen, aamu-ja iltapalaksi.Sen rinnalla on sitten ollut just noita sormiruokia ja isompana leipää lisukkeineen. Esikoinen on vasta tänä vuonna oikeastaan "luopunut" aamupuurosta, syö mieluumin muroja tai jugurttia kotipäivinä(Päiväkodissa syö aamupuuron niinkuin muutkin).

    Mukavaa päivää Muruset!

    VastaaPoista
  11. Riisimuroja en kyllä laselle antaisi, niissähän on hirveästi suolaa.. Meillä on reilun vuoden ikäinen poika, joka ei ole vielä mitään herkkuja saanut, muuta kun omilla 1-v synttäreillä vähän kakkua. Poika syö samaa kotiruokaa kun mekin, tosin ilman suolaa. Banaania poika inhoaa, eikä leipäkään maistu. Pojulla on vaan neljä hammasta joten minkään kovin kovan syötävän syöminen ei onnistu. Maustamaton jogurtti ja viili on suurta herkkua kun laittaa vähän hedelmäsosetta sekaan makua antamaan. Kaikki puurot ja vellit maistuu myös.

    VastaaPoista
  12. Meilläkin rakastetaan mandariineja :D Mä ite tykkään myös tosi paljon sitruunasta ja voin syödä niitä ihan palasinakin, mutta mun mielestä viimekerran mandariinit oli aika kirpakoita munkin makuun, vaan Arttu veteli niitä hymyssä suin ;) Perinyt varmaan mun makuaistin :)

    Viili on kans hyvää, ja raejuusto, puuroa syödään aamulla ja illalla ja sekoitetaan joukkoon jotain marjaa... Välillä menee paremmin ja välillä huonommin, mutta aina jotenkin ;) Oon antanut Artulle muutamia kertoja myös jotain valmisvauvanruokapuuroa, makuna puolukkapuuro!!! AIJAI KUINKA HYVÄÄ!!! :)

    Piimä ei maistu, paitsi viiksien verran ;) Meillä on menossa aika kurja vaihe syömisessä nyt. Arttu on aina syönyt kohtuu hyvin mutta nyt menee ihan ranttaliks koko homma. Ei söis kuin pari lusikallista vaan ja sitten sanoo EI, ja pudistelee päätään....Huijaamalla joutuu ruokaa suuhun laittamaan ;)

    Ihania kuvia Mietteestä, toi on huippu missä ollaan "ulkona syömässä" ;)

    VastaaPoista
  13. Meille maistuu mandariinit, molemmille :) Tällä viikolla uusin villitys on E:lle omenat. Siis kokonaisena itse siitä haukkaillen. Valmiina palasina se ei ole ennen kovinkaan hyvin maistunut. Näkkäri oli meillä kova juttu heti varmaan 7-kuisesta eteenpäin, nyt se on jo nähty juttu. Samoin kuin raejuusto ja rusinat, joita yhdessä vaiheessa olisi mennyt ihan niin paljon kuin olisi tarjonnut.

    Pikku E tykkää piimästä. Menee itse monta kertaa päivässä jääkaapille ja hokee "piipää, piimää, piipää, piimää" :D Maito taas ei maistu ollenkaan, ei ole koskaan maistunut. Siis muu kuin tissimaito, mutta siitä onkin jo useampi kuukausi kun on sitä saanut.

    Ruoka meillä ei yleensä maistu paljon ollenkaan, aamupalat varsinkin on ihan tuntematon käsite E:lle. Joinain päivänä taas ruokaa menee uskomattomia määriä. Kaikkein eniten hän tykkää limellä maustetusta avokadosta, raa'asta kevätsipulista, katkaravuista, mustekalasta, lampaasta ja tänään ekaa kertaa maistettu hirvi upposi myös hyvin. Aika vahvoja ja "erikoisia" makuja siis, mutta niistä mä itsekin tykkään. Harvoin meillä on noita ollut tarjolla mutta silloin kun on, on E:kin helppo saada ruokapöydässä viihtymään. Yksi päivä typy olisi vedellyt itsetehtyä hapanimeläkastiketta vaikka kuinka, mutta se ei liene ihme kun sen raskaudenhan mä elin käytännössä kiinalaisella ruoalla... :)

    Ihanaa kyllä miten Mietteellä on noin hyvä ruokahalu :) Tuntuu ihan oudolle nuo määrät meidän näkövinkkelistä, mutta on E:kin hyvin kasvanut, joten kaipa hän silti tarpeeksi ravintoa saa.

    Niin joo, jos ei maistu ruoka niin ei maistu herkutkaan. Jonkun kerran olen tarjonnut omenapiirakkaa ja pullaa, mutta ne on nopeasti mukellettu pois. Eipä siis tarvitse itse päättää antaako herkkuja vai ei ;D

    VastaaPoista
  14. Meillä poju (kohta 10kk) on myös ennakkoluuloton maistelija. Olen maitotuotteita tässä aloitellut, kun masu ei ole huonoa tykännyt vielä mistään pöperöstä. Raejuusto maistuu hyvin, tosin aiheuttaa välillä pientä kakomista, kun ruokaa olen muutenkin jättänyt karkeammaksi ja herra ei aina malta pureskella kuudella hampaallaan. Viili ja jogurtti eivät ole vielä kovin suurta innostusta aiheuttaneet, mutta niitäkin on syöty. Luomumaitoa olen nyt kokeillut (vinkin kun siitä sain) ja lisännyt sitä ruokaan ja puoliksi lantrannut korvikkeen kanssa ja hyvin maistuu. Poika varmaan eläisi pelkällä maidolla, niin hyvin on aina maito maistunut. (luomumaidon ansiosta on meillä myös kovemmalla ollut maha alkanut toimimaan paremmin)
    Meillä Oliver syö ehkä joka toisella aterialla, leipää (näkkäriä, cracotteja, cheeriosseja), enemmänkin varmasti söisi, mutta juuri tuon suolan takia yritän niitä vähän rajottaa. Hedelmien itsenäinen syönti vielä vähän takkuaa, kun pieniä liukkaita paloja on vaikea saada pysymään sormissa ja isot palat menevät turhan reiluina suuhun. Banaani on kivempi litistää käteen kuin syödä. Mutta kaikkea mitä voidaan itse syödä niin myös syödään.
    Hmm.. maistuvimpia ruokia taitaa nyt olla avokado, appelsiini ja (minulle yllätyksenä) silakka-perunamuussi.. Pitänee kokeilla myös noita rusinoita!
    Meillä ruokarymi on vielä vähän sekaisin 3-4 ateriaa päivässä. Poika nukkuu pitkät yöunet ja sitkeästi yrittää sinnitellä yksillä päikkäreillä.
    Aamupuuro (vaihtelevalla menestyksellä),
    maito päiväunille mennessä,
    lounas (maistuu),
    välipala tai/ja unimaito tai kunnon ruoka,
    iltaruokana joko puuro tai kunnon ruoka (maistuu hyvin),
    nukkumaan mennessä maito.
    Eli maitoa menee hyvin kun sitä voi ruoankin kanssa upota 1,5dl. Näin siis meillä..

    -Anne

    VastaaPoista
  15. Heippa!

    Mitäs kaikkea sormiruokaa sä olet antanut lapsellesi? Meillä ei mene vieläkään kiinteät ruuat suuhun (poika 8kk j 2vko)..heti kun näkee lusikan menee suu niin tiukasti kiinni ettei saa edes väkisin auki. Itse tykkää tosin tunkea sinne suuhun kaikkea.. niin että mielelläni ottaisin vinkkejä sormiruokailuun :)

    http://kesaheinanelamaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  16. Helena: Ihan totta ettei toi viiden aterian rytmi oikein aina toteudu järkevästi, riippuu niin päiväuniajasta ja niiden pituudesta... Silti koitan parhaani mukaan opettaa siihen että 5x syödään. Aika isoiltahan nuo määrät listattuna kuulostavat, mutta esim. ruiskeipä on toisinaan enemmän lelu kuin ruokaa, hernemaissipaprika tapa saada lapsi paremmin keskittymään jne.;)
    Ton kommenttisi jälkeen mun oli muuten tehtävä karjalanpaistia (Miete-parka saa vain vauvan eineskarjalanpaistia), olipas sairaan hyvää pitkästäaikaa!
    HIenosti kyllä kokeilet kaikkea, monella karpalokokeilut kaatuu varmasti omiin ennakkoluuloihin:)
    Tiheästi kyllä vielä imetät. Meillä mennään ihan mututuntumalla, aamulla imetän pitkään ennen kuin noustaan ylös, päivällä ehkä kerran (tai kaksi?), sitten illalla vielä sellanen "ota nyt oikein kunnolla niin ei yöllä tarvi"-imetys:)

    Emmy: Varmasti tosi hyvää tuo raejuusto ruuan seassa, meillä se on siksi erikseen, kun Miete tykkää niin keskittyneesti noukkia palasia suuhunsa:) Viinirypäleitä hain nyt meillekin kommenttisi innoittamana ja Miete rakastaa niitä♥ Oon vähän kateellinen teidän yösyöttötilanteesta...

    Aamunkukka: Samalla linjalla mennään meilläkin, toivottavasti. Puuro on niin helppoa, edullista ja terveellista ravintoa lapsille:)

    Maikko: Meilläkin on neljä hammasta (nyt viides-kuudes ihan tuloillaan) ja olen kyllä yllättynyt kuinka hyvin tyttö pystyy syömään hammasmäärä huomioiden:) Ihan totta että muroissa on suolaa, tosin katsoin että samoissa määrissä se on kuin ruileivässä. Vähäiseksi se kokonaissaanti jää jos lapsi muutaman muron maistelee:) Toki itsekin pyrin aika pitkälle menemään suositusten mukaan.

    Lara: Aika sama maku meidän "vauvoilla":) Uskon että lapsi välillä luonnostaan säätelee tarvitsemansa ravinnon määrää ja kun Arttu kerran muuten syö hyvin, niin eiköhän tuo "syömättömyys" ole vain jokin vaihe joka menee pian ohi! Sain tosiaan aika hauskoja otoksia kun Miete vähän maisteli marjoja pihapensaasta:D

    Petuli: Joo, näkkäriä meillekin! Täytyy heti huomenna ostaa. Säilyykin paremmin kuin ruisleipä (mulla kun on taas itsellä hiilarirajoitukset päällä;)). Siitä näkkäristä kuuluu varmaan lapsen mielestä ihana ääni:)

    Ihan mahtava kulinaristi kyllä tuo teidän pikku E♥

    Niin kuin jo Helenalle kommentoin, nuo Mietteen ruokailut kuulostaa ehkä kirjoitettuna aika isoilta määriltä, mutta käytäntö ei aina ole ihan sitä. Pääosin kuitenkin hyvin syö ja on ihana seurata toisen keskittynyttä ruokailua:)

    VastaaPoista
  17. Anne: Ihana nimi teidän pojalla! Ja mainiot ruokahalut myös:) Rusinoita hain meillekin kun jostain kommentista vinkin sain -ja teiltä (sekä Petulilta) nappaan tuon Avokado-vinkin, sehän on ihan superruokaa! Mun on vaikea tota maidon määrää arvioida kun imetän, mutta ruokajuomana meillä menee usein tilkka vettä, Miete tykkää kovasti juoda sitä:)

    Heidi: En ole ehkä paras tähän vastailemaan, koska meillä käytetään niin paljon purkkiruokia. Tästä postauksesta ja siihen tulleista kommenteista saa varmasti joitain ideoita. Ehkä jollain hedelmäpaloilla ja vihannespaloilla voisi aloitella. Sitten mietin, että voisiko lapsi syödä sormin vaikka perunan ja täysjyväpastan palasia, sitten vaikka jauhelihamuruja tai kanan ja lohen palasia (naturel)ja niitä pakastevihanneksia. Periaatteessa purkkiruoka-aineet, mutta rakenteeltaan sellaista jota voisi itsekin sormin noukkia. Ei muuta kun kokeilemaan!

    VastaaPoista
  18. Kiitos kun vastailit. Ja lueskelin noita muiden vinkkejä. Raejuustoa kokeilin tänään, ei tykännyt. Täytyy vaan yrittää tyrkkää siihen nassun eteen kaikkea mahdollista, ehkä sitten löytyisi joskus joku mistä poika tykkäisi. Mä vaan meinaan niin vajota epätoivoon kun ei mene kun 1-2 teelusikallista ruokaa kurkusta alas päivässä, vaikka yritän syöttää monta kertaa ja eri ruokia jne. Neuvolasta ehdotettiin "imetyslakkoa" ja sitten niin että mies syöttäisi..täytyy tässä viikonloppuna yrittää sitäkin kokeilla :)

    VastaaPoista
  19. Toivottavasti ruokailut lähtee sujumaan! Tuli mieleen, että koitapa tykkäisikö poika hörppiä suoraan mukin reunasta, meillä menee velli sillä tavalla liukkaasti alas!

    VastaaPoista